reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Że matematyka jest królowa nauk to wiemy wszyscy. Ale dopiero poniższe
rozumowanie to tak naprawdę unaocznia
Co to znaczy osiągnąć w życiu 100%?
Wielu ludzi mówi, że daje z siebie ponad 100%, ale czy tak jest
rzeczywiście?
Co to znaczy osiągnąć 100% w życiu?

Z pomocą przychodzi nam matematyka
Jeżeli za A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
podstawimy: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
25 26

to:
H-A-R-D-W-O-R-K (ciężka paca)
8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%
a
K-N-O-W-L-E-D-G-E (wiedza)
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%
ale,
B-U-L-L-S-H-I-T (pieprzenie głupot)
2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%
zas
A-S-S-K-I-S-S-I-N-G (włazidupstwo)
1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 118%!

Tak więc jedynym, popartym matematycznie, wnioskiem jest to, że chociaż
ciężka praca i wiedza zbliża Cię do ideału, to tylko pieprzenie głupot i
włażenie w dupę wyniosą Cię ponad przeciętność.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Rubi Papatkowo jest na Beskidzkiej-to gdzies w okolicach Malibu czy jak to sie teraz zwie.Pzyjmują też takie maluszki ,podobno narazie jest 2 w tej młodszej grupie.A ta pani zdecydowanie dużo starsza była,więc nie ma się czym martwić:-D

Aniulka zadowoleni jesteście z Papatkowa?

Idziemy sie dzisiaj szczepić-niecierpimy tego:no:,młody na sam widok lekarza wyje:sorry:

Hej
Ja jeszcze nie wiem do końca co zrobie z Patrykiem, ale wiem, że musi iść gdzieś jak mam zacząć pracować. Ale i tak myśle, że dopiero od września, czyli będzie juz najprawdopodobniej chodził.
Wiecie może czy jest w Papatkowie lista oczekujących, jakie są warunki przyjęcia dziecka itp. chodzi mi głównie o to kiedy muszę się zdecydowac jak chce posłać dziecko od września, o ile nie jest juz za późno?????
W ogóle mam mętlik w głowie teraz straszny, ze szczepieniami, bioderkami itp. sama tez muszę iść do ginekologa, bo tu mnie tylko powierzchownie zbadali po porodzie, ale najpierw to muszę sprawę ubezpieczenia załatwić:szok:

Rubi łącze się z toba w bólu,bo u nas ta sama pora na wstawanie:wściekła/y:Chyba,że w nocy godzinę walczymy,albo tak jak dzisiaj ok 5 ,to wtedy młody śpi do ok 7.

Agnieszka ja teraz nie miałam problemu z dostaniem się do Papatkowa albo do Pluszowego Kąciku.W papatkowie w młodszej grupie jest dwoje dzieci ,a w starszej czworo i bez problemu można dziecko zapisać od zaraz.Pani mi w papatkowie powiedziała,że dziecku wystarczą 3 dni na przyzwyczajenie się,czyli przez te 3 dni przychodzisz z nim na chwilę albo zostawiasz na godzinę czy troche dłużej.Jak dla mnie to troche krótko te 3 dni:szok: W Pluszowym Kąciku jest narazie 17 dzieci ( z tym ,że żadko kiedy są wszystkie),ale najwięcej przyjmą 20 i tam zanim dziecko pójdzie na cały dzień możesz je przyprowadzać kiedy chcesz i na ile chcesz,wtedy liczą za godzine 5 zł i wpisowego nie ma,a w papatkowie 400zł. My zaczynamy chodzić do Pluszowego w przyszłym tygodniu po trochę i tak do końca grudnia ,a od stycznia na cały dzień. Wprawdzie jeszcze żeśmy w papatkowie na wizytacji nie byli,ale w pluszowym mi sie bardzo spodobało i maja wielki ogród,a w papatkowie nie wiem. A i fajnie,bo w pluszowym poszliśmy wtedy kiedy były dzieci i mogłam zobaczyc jaka będzie reakcja młodego,a w papatkowie nie można wejść jak są dzieci,przychodzi sie o 17 jak jest pusto,więc za bardzo nie mogłabym ocenić jak się młody bedzie między dziećmi czuł.
Myślę,że albo tu albo tu sie dostaniecie więc się nie martw.
Amelkowa ty to masz normalnie złote dziecko :tak:Mysmy nigdy nie spali do 9:no:

hmmmm....
o ktorej to dzis wstalam??? dzis to ja jeszcze w ogole nie wstalam bo wczoraj spac nie zdazylam isc :-(
Monia co zasnela to po paru minutach budzila sie z placzem :-( i tak cala noc "przechodzilam" bo co mi sie wydawalo ze juz spi i przysiadalam na fotelu to minuta - dwie i znow placz.... jakby tego bylo malo ok. 4 uslyszalam "mama..., ja chce do mamy..." no ale wtedy Monia sie akurat nie obudzila tak szybko wiec zdazylam isc do Jaska i go chwilke potulic - on zasnal, mloda sie obudzila...
o 6:00 zlapalam Monikowe siuski do pudelka (hmmmm czy 10ml wystarczy do zbadania???), wzielam ja do kuchni, zjadlam sniadanie i polozylam do wyrka...
teraz panna spi a nienormalna matka klepie w klawisze...

nie wiem czy jest sens klasc sie do lozka bo pewnie jak to zrobie to mi coreczka zakomunikuje "matka! do mnie! ale to juz! ile mam tu czekac? 10 sekund?":-):-D:tak:;-)

no ale chyba podejme te probe wiec poki co

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Madzia dzieki za informacje, super, że nie trzeba czekać kilku miesięcy na przyjęcie dziecka, jak przyjade to zaraz sie przejde do tych żłobków i zrobie małe rozeznanie :)
Rubi, przykro mi z powodu Twojej nieprzespanej nocy, ja właściwie nigdy tak nie miałam, żeby nie spać całą noc, były gorsze noce, że rano miałam oczy na zapałkach, ale nigdy tak jak Ty:szok: Śpij w dzień ile się da:tak:

hej

Madzia dzwoniłam dzis do pluszowego kącika i coś tam pytam i w ogóle coś tam mówię o moim Maciusiu a pani do mnie "oooo a pani to chyba u nas już była z Maciusiem " i skojarzyłam, że przecież Ty byłaś z Maciusiem hihi no ale faktycznie -popatrzyłam na fotki ze stronki o pluszowym... i chyba jest trochę ciekawiej niż w papatkowie no i chyba się wbierzemy na wizytację....:tak::tak:

hej dzewczyny
u nas w miarę, jutro jak mała się nie rozłoży to idziemy na basen hihi już drugi raz - jest superowsko :tak::tak::tak::-):-):-)
poza tym do pracy nie chce mi się już chodzić i w ogóle to święta święta się zbliżają pełną parą :-) jestem totalnie napalona na jutrzejsze uieranie choinki

aaaaaa dziewczyny mam pytanie czy wiecie gdzie można kupić maszynkę/patelnię do robienia orzeszków??

PATELNIA - FORMA DO ORZESZKÓW !!! (835302547) - Aukcje internetowe Allegro

Kurcze zjeździłam dziś prawie całe opole i nic z tego
poniżej wklejam link - dajcie znać jak wiecie gdzie mogę takie cudeńko sobie sprawić plisssss :tak::tak:

reklama
amelkowa bo te orzeszki to chcę już juz już - taka mnie faza naszła na te orzeszki że kurcze w nocy spać nie mogę a inne ciasteczka w ogóle mnie nie zadowalaja :no::-p:-p aż sama jestem wściekła na siebie i chyba na malucha bo to on tak mnie ssie na te orzeszki :cool:
w ostateczności kupięn allegro ale ból jest taki że dojdzie to pewnie do mnie pod koniec tygodnia a wtedy to.....hmmmmm ochota może odejść...wiesz jak jest :-)

Amelkowa - duuuużo siły życzę na tę przeprowadzkę :tak::tak::tak: trzymajcie się dziewczynki

Do góry