reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej!
Inna gratki dla Oliwii:tak: A gdzie ta wycieczka?
Aniulka może to wyrostek? o ile masz:sorry:
Rubi nie martw się, Jasiek chwilę pochodzi do przedszkola i się przyzwyczai,chociaż wiem,że i tobie ciężko jak dziecko ze smutkiem idzie i jemu niełatwo znów się zaaklimatyzować.Zdrówka dla Moni! co do pracy to nie mają prawa Cię zwolnić,ale sama wiem jak patrza na matki z małymi dziećmi.Dzisiaj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i tak średnio,jak się dowiedzieli ,że mam 1,5 rocznego synka:crazy: I gdzie ta polityka prorodzinna?
Amelkowa super,że już się przeprowadzacie:tak:.Niezmiernie zazdroszczę:zawstydzona/y:A i dodam,że boską masz niunię:-)Widziałam na NK i niezła laska Ci rośnie,no śliczności:tak:

A ja jak już wspominałam byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej, a przez ostatnie 5 dni się do niej uczyłam,co łatwe nie jest przy moim łobuzie:sorry:Test wiedzy był i rozmowa.zobaczymy co z tego wyjdzie,aczkolwiek sie zbytnio nie nastawiam.Co bedzie to będzie ok,bo i tak miłam z młodym dłużej w domu siedzieć,a jak wyjdzie to Maciek pójdzie do złobka prywatnego.Trochę mi będzie go szkoda,ale cóż.

reklama
Madzia ;-) mam nadzieje ze Cie nie pytali czy masz problemy z oddawaniem stolca:szok: mnie o to pytali na rozmowie w BOMI na Wroclawskiej :-) dawno to bylo ale bylo :-D:tak:;-)
w mojej firmie niby jest OK ale jakos tak chyba sama panikuje... kryzys jest, policja kaski nie ma...
szefowa dzis dzwonila ale nie mialam odwagi zapytac jak moje sprawy stoja... poza tym wszystko i tak zalezy od Komendanta....

Jasiek chetnie szedl do przedszkola - zastanawial sie tylko czy ktos bedzie chcial isc z nim w parze :-) Pani Amelki nie ma - pamieta ze do dentysty szedl z Pania Amelka :-D

Monia niby zdrowa ale mamy zrobic badanie moczu i jechac do laryngologa - prywatnie albo na dyzur od WCM bo w przychodniach juz nie maja punktow :-(
no i dzis czeka nas jeszcze jedna wycieczka do lekarza - jedziemy do pani doktor od cukierkow ;-) Jaskowi pomaga to i Moni powinna choc moja corka cukierkow jeszcze nie konsumuje ;-)

spadam cos zjesc bo dzis na 2 bananach jade :-:)no:

edit: musialam zjesc banana nr 3 dlatego poniewaz iz moja corka sie obudzila.....

Ostatnia edycja:
Madzia, a jest prywatny żłobek w Opolu? bo mój Patryk ne ma szans na państwowy, bo ja na razie nigdzie nie pracuje, ale chce zacząć i muszę go gdzieś oddać, a nie chce do opiekunki:no:

Słuchajcie dziewczyny dostałam tą pracę!!!!:-):szok::-D:tak:
A poszłam tam na luzie,bo w sumie aż tak mi nie zależało ze względu na Maćka,a tu masz ci los:-D I w ogóle to była moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna,bo nie to ,że na gwałt szukałam pracy,ale akurat sie trafiła oferta.

Amelkowa to była oferta z Zarządu Dróg Wojewódzkich.Są takie procedury kwalifikacyjne,że najpierw pisze sie test,a później jeszcze jest rozmowa.Podobno tak jest teraz w instytucjach państwowych.
Rubi dobrze,ze z Monią już lepiej:tak:
Agnieszka są dwa żłobki prywatne z tego co wiem : www.pluszowykacik.pl (chyba tam będzie Maciek chodził,bo byliśmy obczaić i młodemu się spodobało:tak: i mamy blisko) i Papatkowe Zacisze - Witaj w Papatkowym Zaciszu jest tez Akadenia Szkraba - zajecia ogólnorozwojowe dla dzieci w wieku od 1,5 roku do 3 lat ale to w godz.8-14. Fajne masz to zdjęcie w avatarze:tak:Aha ,ale tam w Pluszowym Kąciku to tylko dzieci,które już chodzą.

Ostatnia edycja:
Madzia ;-) GRATULACJE ;-) chwal sie gdzie bedziesz pracowala ;-)

Monia uszka ma zdrowe ;-) Jasiek korespondencyjnie zalapal sie na lizaka i kolorowanke od pani doktor ;-)

Rubi Zarząd Dróg Wojewódzkich na Oleskiej. Super,że uszka zdrowe:tak:A mieliście skierowanie do laryngologa czy sami poszliście? A i jedz coś jeszcze oprócz bananów ,bo zmałpiejesz;-):-D

Babcia zabrała młodego na roraty:sorry:,a ja idę szyć,bo mi się hurtowo rzeczy popruły i guziki podpadały:laugh2:,a przy łobuziaku nie da rady nic przyszyć,bo jak tylko widzi pudełko z nićmi to mu sie diabełki w oczach pokazują:evil:

Madzia ;-) skierowanie mozna miec ale na nfz nigdzie juz punktow nie ma :-( pojechalismy prywatnie (80zl) ale ta lekarka jest tych pieniedzy warta :tak::tak:

jak poloze Monie to zjem parowki :-p indycze :-p

Rubi za dobrego lekarza to aż miło sie płaci:tak:A tak w ogóle to była też dzisiaj na rozmowie pewna pani,która się tak samo jak ty nazywała,tylko wiekowo sie nie zagadzało,a może to jakaś Twoja rodzina?

hej

Madzia gratuluję!! szykuje Ci się fajna posadka:-):-) powodzenia:tak:

rubi "rozwaliłaś" mnie tym stolcem w BOMI:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D tak sie tylko zastanawiam poco???????? może żeby w toalecie za długo nie siedzieć w godzinach pracy................?

Amelkowa teraz to my każdą możliwość bierzemy pod uwagę nasz wypatrzony domek okazał się ruiną hmmm dobrze, że to wyszło teraz a nie po zakupie :tak: widzieliśmy fajne mieszkanie na malince ale znowu w wysokim bloku... a co znaczy mieszkanie w wieżowcu to już wiem i chyba bym już nie chciała.... no nic zobaczymy.

agnieszka mój Maciuś chodzi do papatkowego zacisza, Madzia podała link to sobie poczytaj a jak będziesz miała jakieś pytania to dawaj:-)

moje jajniki dały spokój!! jeszcze dziś rano je czułam aż za bardzo a teraz luzik więc wizyta u gina może jeszcze poczekać :tak:

reklama
rubi "rozwaliłaś" mnie tym stolcem w BOMI:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D tak sie tylko zastanawiam poco???????? może żeby w toalecie za długo nie siedzieć w godzinach pracy................?

no chyba tylko o to moglo im chodzic :-) albo o to zebym zapomniala jak sie nazywam bo przyznaje sie bez bicia - zabili mnie tym pytaniem - reszty rozmowy po prostu juz nie pamietam :-):-D

aniulka :-) a gdzie dokladnie jest to papatkowo??? przyjmuja juz 6 miesieczne bobasy wiec zastanawiam sie czy.....

Rubi za dobrego lekarza to aż miło sie płaci:tak:A tak w ogóle to była też dzisiaj na rozmowie pewna pani,która się tak samo jak ty nazywała,tylko wiekowo sie nie zagadzało,a może to jakaś Twoja rodzina?

w Opolu rodziny w zasadzie nie mam - nie liczac rodzicow i brata no i oczywiscie malza i dzieciaczkow :-)
chyba ze... malz prowadzi podwojne zycie :-) pisz mi tu szybko czy ta pani mlodsza czy starsza byla :-):-D;-)

Do góry