reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

jestem i ja ;-)

bo zapomne - buziaki dla Niki :-)

znów zrobiłam szturm na allegro ;-)

monikasia :-) mam chustę elastyczną ale niedawno się dowiedziałam, ze nadaje się tak do 4. miesiąca życia dzidzi i nie na lato - elastycznej muszą być 3 warstwy na dziecku i latem będzie dziecku za gorąco :-(
potwierdzam, bo jak było ok. 10 st na dworze to się zamotalam na krótki rękaw a na wierzchh wzięłam kurtkę wiosenna i się...pociłam jak mysz ;-(

teraz czekam na tkaną chustę :-)

Loravandrel :-) a karmisz??? jak tabsy bierzesz i karmisz piersią to się nie doczekasz okresu - ja mam tak samo - brzuch boli jak na okres ale sprawdzałąm - nic się tam nie dzieje i gin mi powiedział że jak skończę karmić to natychmiast mam przestać brać te tabsy, poczekać do okresu i wtedy na normalne tabletki będę mogła przejść... ale jak zapytałam ile czasu od odstawienia dziecka od piersi będzie okres to powiedział że różnie - od miesiąca do..6 <szok>

Amelkowa ;-) ja sprzedaję bo muszę - na wychowawczym nie płacą, a poza tym widziałaś...szafa mi się zamknąć nie chce ;-)
teraz właśnie wystawiłam moje kochane spodnie i spódnicę...jeszcze w zeszłym tygodniu w nich chodziłam... no ale teraz nich innemu brzuszkowi służą :-)

ok...spadam :-) panna dziś wcześniej poszła spać (w dzień spała tylko raz - 2 godzinki) więc zaraz moze się obudzić :-)

dobranoc :-)

reklama
Rubi no karmię.. ale perspektywa pół roku bez tabsów i bez karmienia to dla mnie jakieś nieporozumienie :eek: moje dziecko tak czy owak za szybko się ode mnie nie odklei :baffled:

Loravandrel :-) spoko - są jeszcze tabsy na wywołanie okresu i wtedy mozesz wziąć normalne pigulki...

ja też się zastanawiam kiedy odstawić Monie....wcześniej o tym nie myślałam ale jak widzę ze moja osobista córka nie ma zamiaru zakończyć tego procederu - malo tego jak mnie widzi w jakims topie to malinek już nie robi ale...rozbiera mnie i dobiera się do cyca... chyba jak się w złobku zaaklimatyzuje to jej cyca wymówie :-)

a Marcelina pokazuje palcem na cyca :-D
Rubi :-) perspektywa latania co chwilę do gina jakoś mi nie odpowiada :-D im rzadziej go widzę tym się lepiej czuję :-D więc zobaczymy jak to z tymi tabsami na wywołanie (o ile będą potrzebne) będzie :-p
U nas taki problem, że ja nie chcę młodej dawać do żłobka, chyba że w ostateczności. ten sposób odstawienia u nas nie zadziała.. też się zastanawiałam kiedy to skończyć, ale nie mam serca do tego! będzie płacz jak nie wiem co.. ona do ust i tak mało co bierze :-(

Bry :-)

mi w zasadzie samo karmienie nie przeszkadza - wręcz przeciwnie ;-) ale NIENAWIDZE laktatora - niestety kaszka z cycka nie poleci :-(

Amelkowa :-) ja sobie nie narzucam terminów - pewnie zadecyduje Monia (byleby się zdecydowała przez zerówką :-D)

no i potwierdziła się zasada saly ;-) żeby nie chwalić dziecka publicznie - Moja osobista córka wstała o 0:30, zjadła, położyłam ją z powrotem do łóżeczka i po 20 minutach się baba obudziła i po oczach widać było że teraz mamy się bawić ;-/
tańczyłam z nią ponad godzinę i...udało się - zasnęła...na 5 minut :-(
no ale jak później zasneła to spala do rana ;-)

Ostatnia edycja:
Hej mamusie:-)
Magda,Amelkowa,rubi,Loravandrel-dziękuje bardzo za życzonka to bardzo mile z waszej strony:tak:
Imprezka udana,łącznie było nas14 osób,jedzenia przygotowałam za dużo bo sporo zostało.

Wspominacie o miesiączkach-ja dostałam 9miesięcy po porodzie jakoś tak,i teraz zdecydowałam się na stosowanie pigułek.

Dziś unas taka paskudna pogoda,szaro buro:no:nie wychodziłam dziś z Niki na spacer bo padało no i wolałam zostać w domku bo coś mi smyk pokaszluje -jutro mam umówioną wizyte u lekarki ,wole sprawdzić co jest grane.Sorki że tak pisze ogólnie i nie zaciekawie ale jakoś nie mam dziś weny do pisania,ok musze uciekać Nicol woła mame:-)miłego dzionka papaa

Rubi dziekuje za cenna wskazowke. Mnie cos chyba wzielo na kolkowa albo kieszonkowa, jakos mie sie chyba najbardziej "szybkie" wydaja ;))
Dzis bedac w Ikei nosilam Mala caly czas na rekach buuu, bo sie dziorala i nie chciala w wozku...
milego wieczorka Dziewczyny

bry kobitku
Moja córka to jak widzi mój dekolt to woła daj cica......;-);-)
Jeśli chodzi o karmienie to ja juz po trochu chciałabym zakonczyc ale.....no własnie moja córka niestety nie...:no::no: Wręcz przeciwnie od miesiąca chce częsciej cyca i to jest juz trochę niepokojace bo jak jej odmówic?? Myślę że łatwiej byłoby mi przestac 2 msc .....chyba im później tym gorzej.....
Do tego ma potworny lęk jak wychodzę. Histeria i wołanie mama mama....a jak wraca to tak się tuli jakby mnie rok nie było. Noi z rąk nie schodzi.
A....jakby któras reflektowała na kupno chodzika pchacza to mam takowy z chicco z sorterem kształtów. Też muszę parę rzeczy sprzedać bo kasa potrzebna, trzeba siedzonko na rower kupic.....:tak::tak::-D:-DNareszcie można juz zaszalec z małą na rowerze...juz się cieszę na te wyprawy we czwórkę!

Amelkowa :-) biegiem do kolektury i totka wysyłaj :-) jak Cię Daggy nie poznała to znaczy ze bogata będziesz ;-) :-)

Monisia ma dobre i złe dni ;-) wczoraj miała raczej zły - cały dzień musiała mnie mieć w odległości max 2 metrów... nie miałam jak zrobić mielonych a potem jak R wrócił to tak je doprawiałam ze...przesoliłam je :baffled::baffled::baffled:

do tego wszystkiego moja córka okazała się niegodziwą istotą bo jak ją zostawiłam z tata na 1,5 godzinki to miała czelność się zesrać w tym czasie co ojciec skwitował że się baby zmówiły

na swoje usprawiedliwienie dodam, że zanim wyszłam z domu Monia zrobiła 2 kupy i miałam na to dowody rzeczowe :-):-D;-):tak:

dziś panna obudziłą się pogodna i zadowolona o 6:30 ale teraz właśnie następuje faza wq***nia bo matka ciągle mówi "nie wolno" jak się Misia do dekoderów zbliża :-)

reklama
hej dziewczyny
nie zaglądam ostatnio, bo mi się pisać nie chce cały czas o chorobach moich dzieci:-( Patryk ma po raz 3 w życiu zapalenie oskrzeli, a Dominik znowu zaczął kaszleć, chyba sie pochlastam :-( Patryk miał iść od tego tygodnia do żłobka(wybrałam Kangurka-Madzia dzięki za kontakt ;-)), a mamusia miała zacząć biznesowanie ;-) No ale wyszło jak wyszło i całymi dniami odciągam moje dziecię pd kabli i butów :no: zaprojektowałam sobie płotek żeby Patryk nie uciekał za daleko i mój R, zanim wyruszy kolejny raz na zieloną wyspę, ma za zadanie mi ten płotek zrobić:tak:
Amelka ja o tej organizacji to pisałam, ale tylko w tych tematach o których pisałam, bo generalie to ja na organizacji się nie znam, ale temat pokoi, wystroju, kolorów, zabawek edukacyjnych itp znam i dlatego mogę to przygotować :tak:
JA CHCĘ ZNOWU NA SPACERKI CHODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daggy kupiłam rolki i juz się uczę jeździć ;-) kiedy się wybierzemy na wycieczkę;-)

Do góry