reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam.
Rubi ojej to jak Twoja Monia budzi si teraz 3, 4 razy to ciekawe jaka moja Emily bedzie...ma dopiero niecale 3mce...Synusia masz fajnego...wygadany jak moj hehe
Ja mam normalny weekend wiec spedze go jak zwykle na spacerkach i ciesze sie ze moge byc z moimi chlopakami razem.

reklama
Witam.
jejku dawno mnie tutaj nie bylo, tak spr test byl pozytywny, teraz jestem 11 tyg w pon bylam wizyta gina i usg.

Nikt z was nie mieszka w Brzegu tylko ja?

a tak dlugo mnie nie bylo, poniewaz mialam tyle spraw u adwokata, pup, lekarza tylko jeszcze tylko zostalo wezwanie od sadu.
takze jestem chora juz ponad tydzien mi nie przestanie kataru wrr.
rzadko tu zajrze do netu jakas mi sie znudzilo kompem, teraz juz cieplej to wiekszosci spedzam na spacerze lub z mala na placu zabaw...
hmmm nie wiem co jeszcze mam napisac..
aaaa. jesli chodzi fotelik to ja mialam coneco bylam zadowolona i byl mocno zapiety. i Ari jezdzila do 1 roku 3 miesiecy a wazyla 10 kg a tam pisalo do 9 kg, wiec tak policjaci nie sprawdzaja dziecku wagi :) pozniej kupilam od mojej znajomy do 36 kg wiec mam spokojnie. a co chusty i nosidelko bym odradzala bo dziecko bedzie wymagalo nosic na rekach wiec odpada :) ani jednego nie kupilam bo mi nie potrzebowalam tego, dalam sobie rady i mniej nosilam na rekach tylko dawalam jak najwiecej zabawki :)

eh majowke bedzie kiepsko z pogoda :/

bry :-)

ja znów mam poranny dyżur :-)

za oknem deszcz :-( buuuuu... Monia ma katar :-( nie wodnisty tylko starsznie gęsty ale biały :-(

nikusia :-) kuruj się - teraz musisz dbać o siebie podwójnie :-)
faktycznie jak się tylko ciepło zrobiło to się na forum wyludniło :-) nie ma się co dziwić...po tak długiej zimie łapie się każdy promyczek :-)
a co do fotelika to mnie kobieto zmroziłaś... nie chodzi o to żeby mandatu nie dostać a o to, żeby w razie wypadku ochronić dziecko!!! jesli producent zakłada że pasy utrzymają dzicko o wadze 9 kg to wsadzanie do fotelika cięższego dziecka to spore ryzyko... jasne ze zakładamy, że nic się po drodze nie stanie, ale trzeba pamiętać, że na polskich drogach nie brakuje idiotów i nie wiadomo czy nam się taki nie trafi w prodróży... :-(

chuste mam (druga nawet do mnie idzie :-) ) i mnie nie przekonasz że to zły wynalazek :-);-):tak: wyobraź sobie że moja usypiana na rękach Monika, noszona w chuście i na rękach też umie bawić się zabawkami ;-) musi mnie mieć na oku ale ładnie się bawi :-):tak:
nie da się mieć dziecka i oczekiwać ze nie będzie wymagało naszej uwagi ;-):tak: a skoro mój wredny babsztylek chce mnie mieć tak blisko jak to tylko mozliwe to ją noszę :-) i mimo że od urodzenia była noszona to teraz do godziny 17:00 (wtedy lęgną jej sie muchy w nosie i nic jej nie pasuje) jest tylko przenoszona z miejsca na miejsce - resztę czasu spędza na kocyku :-) gra w piłkę, tłucze grzechotkami w inne zabawki, śmiga do dekoderów...

jasne że w Twojej - jak jesteś w ciąży - noszenie starszego dziecka odpada ale nigdy nie mów nigdy... gdybym ja Moni nie nosiła to zawyłaby się na śmierć a dawanie zabawki noworodkowi to jak dawanie szczerbatemu szucharka ;-):tak::-D

a tak z innej beczki to rzuciłam się w wir sprzedawania niepotrzebnych gratów na allegro :-) sprzedałam już gacie ciązowe (cieszę się jak dzika bo kupilam je za 22zł z przesyłką a teraz poszły za 51zł + przesyłka :-)), tunike, sukienkę i huśtawkę Moni :-);-):-)
nabyłam też tkaną chustę ale ciiiiiii...jest brązowa więc moze R nie przyuważy róznicy :-D:-D:-D
no i teraz będę kupowała buciki Monice :-) po 10 zł są to zaszaleję i obkupie córkę w 2 pary balerinek i 2 pary adidasków ;-) poki nie chodzi nie musi mieć markowych butków :-) a te ładne są bardzo i nówki :-)

OK... zmykam na śniadanko :-)

miłego :-)

No tak pogoda się fajna zrobiła to i forum opustoszało:sorry:
Ja np.teraz jak mam wolne to z Maćkiem zaczynam rejs o 12,a kończę o 20:tak:
No dzisiaj nam się trochę pogoda ztentegowała:baffled: Mam nadzieje,ze się jeszcze rozjaśni,bo słoneczko juz nieśmiało wychodzi:tak:
Znalazłam przyczyne choroby Maćka-otóż juz ją widać,a nawet czuć -dolna prawa trójka:sorry:U nas to tak jest,ze każdy ząbek przypłacony chorobą:wściekła/y: Mam nadzieję,ze piątki chwilę poczekają i dadzą nam trochę odsapnąć:sorry:

Maciek już lepiej:tak: Jestem dumna,bo zaczął jeść sam banany,no trzeba mu bylo nagadać,ze małpki jedzą i dlatego mają siłe po drzewach skakać,ale przynajmniej zawartość pieluchy ładniejsza,o ile można to tak nazwać:-pDo tej pory nie chciał jeść żadnych owoców:sorry:

Rubi no to obkupisz Monię ,fju fju:-D Ja też lubię jak młody ma kilka par butów-żeby było do wyboru do koloru:-pA jak a grosze to się nie ma co zastanawiać:tak: Zdrówka dla Pulcheriny!

Hej :)

okres dostałam :) :) pierwszy od ponad roku :) nie licząc połogu :D :D

Rubi to za Zawitkowskiego zwrot będzie? Zaszalejesz że ho ho :D :D

MamoNiki a Ty gdzie zniknęłaś?
hej kochane długo mnie tu nie było:zawstydzona/y:ale jakoś tak mało pisałyście to zniklam,miło Amelkowa że pytałaś o mnie:tak:
kurcze chyba nie nadrobie wszystkiego co napisałyście w czasie mojej nieobecności.
Unas wszystko ok,czas leci Nicol rośnie,jeszcze nie chodzi nadal się leni,najwidoczniej ma czas.Teraz 3 świetujemy roczek,jej jak to zleciało.
Miłego weekendu kochane:tak:

Amelkowa to i tak późno dostałaś okres...ja miałam 3 msc po urodzeniu Oli......a na samej piersi była.
Co do fotelików to ja tez tego pilnuję.....w nosie z mandatem- o bezpieczeństwo trzeba dbać. To najważniejsze.
A co do noszenia, to ja noszę, nosiłam duzo jedno i drugie, i jak miałabym trzecie tez bym noisła, bo dzieci tego potrzebują- a zresztą rosną tak szybko, że żal nie nosic, nie tulic ile wlezie. Bo potem niestety juz nie chcą ;-);-):tak::tak:
A Ola świetnie bawi się sama, chociaż teraz to ma etap mamania, i wszystko tylko mama i mama.......
A może któras ma ochote na zoo?? zamierzamy się z P wybrac ( jak bedzie pogoda ) moze w poniedziałek lub jutro. ...

Bry ;-)

u mnie za oknem słonko :-) dziś chba wywietrzę dziedziaki mimo katarków :-)

wczoraj w nocy miałam po 2 pobudki - Monia się 2 razy budziła i Jasiek też :-( na szczęście córka zrekompensowała mi to wstawanie - w dzień grzecznie bawiła się na kocyku, sporo jak na nią spała w dzień ale za to wieczorem.... zasneła dopiero przed 23:00 :-( :-/

no a ta noc..........bajka :-) jedna pobudka o 2:00 i w tym samym czasie obudził się Jaś :-/ niestety ani do niego nie mogłam iść (Monię miałąm przy cycku) ani zawołać do niego bo Monia jadła przez sen... efekt był tak ze jak odłożyłam małą do łóżeczka to duży już spał :-)

no i pobudkę mi córka zrobiła o 6:50 ;-) :-) luksus ;-)

wczoraj miałam cały dzień dyżur na.....polu ;-) :-) założyłam Jasiowi własne konto w gierce a ze chłopak miał wczoraj karę na komputer to ja musiałam siać, zbierać plony, podlewać, karmić kury i takie tam :-)

no a teraz czas na sniadanie ;-)

miłego dnia :-)

Nicol wszystkiego najlepszego,mnóstwa uśmiechów każdego dnia!

Rubi mówisz ,ze się wkeciłaś w gospodarzenie:-D;-)No i kobieto lepiej dzisiaj pospałaś niż ja,bo młody przed 4 się obudził,zasnął,ale przed 5 przylazł już do nas,wiercił się z godzinę,po czym jak zasnął to go K obudził,bo się wiercić zaczął:no: I tyle spania było:sorry:

No więc ja się dobudzam kawą,a młody ostre dyskusje przeprowadza z babcią,się rozgadał strasznie:-D

Wczoraj byliśmy na roczku,ale się objadłam,a był dzik pieczony i mnóstwo ciasta:-p

Witam

Rubi a mialas moze elastyczna chuste? Ja teraz jestem na etapie kupna (czy moglabys mi kogos polecic?) Dla mnie to motanie tej chusty to katastrofa ale sie naucze, a co...

Ja moja mala tez wciaz na rekach nosze...Daggy masz racje tak szybko dzieciaczki rosna, ze szok.

reklama
Nicol, najlepszego! :-)

my mieliśmy się motać, ale w końcu ani tej chusty nie kupiliśmy. Jakoś żeśmy zapomnieli..
dziewczyny, a ja okresu jeszcze nie mam.. brzuch mnie pobolewa i się boję, mimo że tabletki zażywam :sorry:
a o foteliki na pewno dbać będziemy, chociażby dlatego, że ja się o to moje dziecię strasznie trzęsę :-D słyszałam, że mogą się przepisy zmienić, w sensie, że dzieci do 36kg będą musiały jeździć w fotelikach z oparciem, a nie na samej podstawce, bo ona spod tyłka wyjeżdża. także decydujemy się na zakup fotela 9-18, a później 15-36.
ta "uwaga" wtedy to mnie mało co do płaczu nie doprowadziła..

Do góry