reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej :-)
a ciekawe czemu Monia się tak często w nocy budzi :confused:
ech, tak planuję w końcu z dziecięciem do tego naszego opolskiego zoo zajechać, ale ten mój chłop w pracy, a sama z dzieckiem się pociągiem tarabanić nie będę :no: może w któryś weekend wyjdzie :tak: dziecko by przynajmniej jakieś zwierzątka pooglądało..
Pozdrawiam

reklama
Hej
Podjęłam drastyczną decyzję, ale nie mam wyjścia:-(
Patryk idzie do Papatkowego Zacisza :-( Będę ryczała chyba przez najbliższe tygodnie.....moja mała kluseczka bez mamusi:-( mamusia bez swojej małej kluseczki:szok: oj jakie to trudne ;( jutro ide na spotkanie, żeby ustalić kiedy zaczynamy ;( ide płakać ;(

Amelka ja mam pomysł na jedno z takich spotkań, można by było zrobic warsztaty o urządzaniu pokoi dla dzieci, ja moge wszystko zorganizować, jakby to miało wyglądać itp:tak: Co myślisz????

Amelka z tymi zabawkami to też super pomysł, to właściwie też jest część tego co ja zamierzam robić w swojej firmie, podobnie jak psycholog itp, więc moge się bardziej zagłębić w organizowanie takich warsztatów, lubie to robić, z reszta jak powstanie( w końcu) moja strona to tam właśnie będzie dużo tego typu rzeczy ;-)
A Patryk pójdzie chyba do Kangurka ;) byłam tam dzisiaj i spodobało mi się, jutro zobacze co proponuje Papatkowe Zacisze :tak: W każdym razie chyba od wtorku zaczniemy aklimatyzację :-( oj będzie dużo łez :-(

czesc kobitki
Aga - chodz Cię przytulę :tak::tak:
Rubi i Ciebie też- za te nocki.

Ola tak płakała po nocach jak wprowadzałam jogurty. A zęby tez dały popalic . Ale 1 zęba dostała jak miała ponad 10 msc.Teraz ma 4.

Amelkowa może jakies porady jak wspomagać rozwój dzieci? w co się bawić? A może faktycznie spotkanie z psychologiem dziecięcym byłoby super.....:-)

Ja nadal kuje......dziób mi sam urośnie. Mój synus ma okres buntu....zaczyna się...szlag mnie jasny trafia. To nie ...tamto nie....głowa w chmurach a ja 100 razy mogę powtarzac i tak zapomni albo ulubione słowo - "juz ide"...i siedzi ......albo" dobra."....i siedzi....a na złośc jak opieprze to siądzie i gapi się pół godziny w sufit....grrrrr
A...i jeszcze odpowie- po co chciałas dzieci....grrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Za to gwiazda jest ostatnio przesłodka....taka do schrupania. Uwielbia place zabaw i huśtawki. Biega od hustwki do hustawki. A dziś powiedziała 'mama daga".....

daggy przyjmuje propozycję ;-)
a może w ramach relaksu rolki :tak: kupilam sobie, ale jak ubrałam to od razu leżałam:-D masakra, jak mozna się na tym utrzymać jadąc :-(
A na taki okres buntu to najlepiej przypomnieć sobie jak się było w wieku dziecka i gadać z nim jak równy z równym, ale pewnie się mądrze i jak moje dzieci będą w takim wieku to osiwieje :-D
Patryk chory, jadę z nim do lekarza jak się obudzi, kaszle, ma zawalone gardło, bo źle oddycha, jest cieplutki, ale póki co to tylko stan podgorączkowy ;( biedaczek mój malutki ;(

Witajcie niestety troche mnie niebylo,bo M w domu byl to nie mam jak...
Ladniutka pogoda wiec na spacerki chodzimy.
Ja naszczescie bede przez3 lata z moja Misia w domku bo bym chyba inaczej tez plakala Aga, pierwsze dni beda najtrudniejsze ale dacie pewnie rade...
Dzis robilam placuszki serowe z watku kulinarnego i sa pycha.
Milego dzionka Wam zycze

Hej! i ja w końcu dotarłam.
Pogoda super to sie spacerujemy po różnych placach zabaw:tak:Dzisiaj też mieliśmy atrakcje w postaci jazdy autobusem:-D,ale Maćka oczarowało:szok::-D
Aga i jak? jednak Kangurek? Pewnie tam ładnie ,bo wszystko nowe:tak:I nie ma co płakać,choć wiem,ze będzie cięzko:sorry:U nas tez tak było,z tym ,ze chyba ja miałam większego stresa niż Maciuś:-pDacie radę! Zdrówka dla Patryka!
Daggy oj to ci współczuję buntu,choć twój synek to i tak do tych spokojnieszych i grzeczniejszych należy nie? A po tym dziobaniu to by się jakaś kawka na odstresowanie przydała co? kiedy idziemy dziewczyny?

Ja siedzę na zwolnieniu z młodym,bo nie dość ,ze bierze antybiotyk to jeszcze ma rozwolnienie od tego:wściekła/y:Generalnie to sie dobrze czuje,tylko apetytu nie ma i troche nieznośny jest jak w domu siedzimy.Dobrze,ze na dwór możemy chodzić i pogoda dopisuje to się wietrzymy i obydwoje jesteśmy happy:tak:Młody ma nieziemską radochę na zjeżdżalni i w piaskownicy:-)

reklama
Bry :-)

ja tylko z rana mam szanse wbić się na net :no::wściekła/y: moi chłopcy (duży i mały) znaleźli na necie grę i bawią się w farmerów :-):tak::-D mają pole i sieją, sadzą, podlewają, hodują króliki, kaczki, kozy i kury...muszą to karmić, poić i...wywozić gnój :-):tak:;-):-):-D

Jasiek tak się wkręcił że nie dał mi w ogóle podejść do kompa bo przeze mnie kukurydza nie urośnie:szok: powiedział, ze nie mogę "wykonywać żadnych działań" a jak zapytałam dlaczego to usłyszałam że to "nietaktowne":-D:-D:-D no to zawinęłam kitę i udałam się do kuchni :-);-):tak:

co do spotkania to mamy miejsce (mam nadzieję, ze mamy ;-))
może jedym z tematów byłaby aklimatyzacja w przedszkolu? mam nawet upatrzonego wykładowcę :-) Amelkowa :-) co powiesz na swoją Dyrekcję??? nam bardzo fajnie poradziła jak przygotować Jasia do przedszkolakowania ;-)

psycholog...to chyba z poradni i tu pytanie...potrzebujemy psychologa dla maluszków czy dla starszych dzieci??? bo to jest istotna różnica...oni się specjalizują...

może zaprosić kogoś z PUPu żeby opowiedzieli o powrocie mamy do pracy, o założeniu własnej firmy jeśli mama nie ma widokow na etat...???

no i na tym muszę zakończyć bo mi się młoda rozdarła...

aha...Viburcol ogarnia na tyle ze Monia budzi się tylko (???) 3-4 razy w ciągu nocy :-) ale pobudki o 6:00 to juz norma ;-) niech się kobieta wprawia bo jak do złoba pójdzie to tak będziemy musiały wstawać ;-)

miłego dnia :-)

PS.... co robicie w długi weekend???

Do góry