reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Madzia :-) Monia po bananie ma...rozwolnienie :-( taka dziwaczka mała...
dopiero zasnęła...ma dziś jakiś niż...tyle co się dziś w 3 godziny nawywalała to chyba ostatnio w 3 tygodnie "nabiła" sobie wypadków :-(
no co chwilkę...na prostej drodze też...w czasie raczkowania... najśmieszniej że właśnie to były wypadki "parterowe" - nigdzie się nie wspinała, nie wstawała...
no ale drugą górną jedynkę widać już...pewnie ją ten ząb rozprasza...

aha...ja nadal nie wiem gdzie to Atrium jest :-( na parapetówkę nie trafię :-( :p

reklama
Czesc ;-)

Mi dzis syn zrobił pobudke o 4 godzinie:-( ... oczy mam na zapałkach bo kładłam sie o 2-giej.
On teraz sobie smacznie spi, a ja walcze przy garach :-p

Anik chwal się jakie lampy i gdzie pokupywaliscie :tak:
Rubi na Atrium napewno trafisz, widac je z Mc'a ;-)

Rubi trafisz,trafisz:tak: a wiesz gdzie Bielska jest? Jak jedziesz Ozimską i mijasz mcDonalda po lewej to za nim w głebi osiedla. Bidulka Monisia:-( pewnie ząbek.
Rubi dostałas smsa w sobotę? ja się naprawdę nie wyrobiłam:-( o 19 byliśmy jeszcze w Atrium,a gdzie młodego oporządzić i siebie.Strasznie mi głupio ,że sie nie stawiłam,no i moja strata oczywiście :-(

yuuuupiiii... ta przebrzydła górna jedynka w końcu wylazła ;-) mam nadzieję, ze teraz będzie chwilka oddechu z tymi zęborami...

a gdzie Bielska jest to ja wiem tylko jakoś nigdy tam żadnej budowy nie widziałam.... ale ja mam przecież wadę wzroku...:p

Rubi to może jednak się zdecydujesz na te szkiełka co o nich tyle dobrego dziewczyny mówiły hihihi
a do atrium na pewno trafisz jak nie to ja ci pożyczę hołowczyca bo on mnie na sobotnią kawkę prowadził hihihi i traafiłam :tak::tak::tak::tak: z nim zawsze dojedziesz do celu :rofl2::rofl2::rofl2:

Madzia - no wiesz ale jesteś trza było krzyczeć głośnooooooo my w ramach relaksu przyszliśmy do mieszkanka popatrzeć na nie i na kawkę hihihihihihi takie mamy schizy :-):-):-) nic nie robimy tylko się relaksujemy bo dzieci przez chwilę są w nowym miejscu i siedzą cicho :-D:-D:-D
Madzia kiedy się wprowadzacie bo my do końca czerwa musimy

aaaa i wiecie co padł nam dekoder z Polsatu i kicha nie mam TV tylko tv4 odbiera za mgłą ale tam to nawet żadnych wiadomości nie ma

Rubi z opisu wynika że Jasiek Kaczorka nie wybrał taaaakkkk?? ;-):-)

My nie byliśmy bo niestety zameldowani jestesmy daaaaleko więc nie było jak
aaaaa i mam pytanie gdzie się składa dokumenty o becikowe??

natomiast lampy wybieraliśmy te tańsze a że my po wielu sklepach nie możemy z 2 maluchów się plątać to zaliczyliśmy tylko Casto i Liroya :) i tam tak:
jedną lampę kupiliśmy nad stół ....aaaa z resztą co ja będe opisywac jak się wprowadzimy to same zobaczycie :tak:

dziś kupiłam truskawki i chyba zrobię pierogi z truskawkami może w końcu karolka coś tknie bo ostatnio to nic nie chce jeść oprócz chrupek i ciastek :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

no i znów przyjeżdża do mnie teściowa :eek::eek::eek: coprawda dopiero w czwartek więc mam chwilkę wolności.....z drugiej strony może się w końcu przeniesiemy :rofl2::rofl2::rofl2:

Madzia a macie już zamontowane TV?
Nie wiesz ile trza wybulic na kablówkę bo z tego co wiem to z azartu tez tylko TV4 tam odbiera hihihi

dzis baba w sklepie chodziła za mną i ciągle mnie obserwowała w końcu postanowiła podejść i pyta czy ja lalkę noszę? :eek: ( a to wojtus w chuście) ja jej że dziecko na to ona na cały głos :
przecież ono sie pani udusi!!! czy pani jest poważna!!!??

wnerwiła mnie kobieta i już chciałam jej odpyskować że moje dziecko i moja sprawa czy uduszę czy nie ...no ale się powstrzymałam :confused2::confused2::confused2:

nagle ruch w sklepie się zatrzymał i oczy innych gapiów skierowane zostały w naszą stronę.... chciałam wyjść jak najszybciej ale to nie było takie proste bo musiałam latać po sklepie goniąc karolkę która wszystko co kolorowe zestawiała z półeczek i stawia na podłodze albo przestawia w inne miejsce :growl::growl::realmad::realmad:

oszzzz spociłam się cała....:sorry::sorry::sorry: po tym poranku :cool2::cool2::cool2:

no a ja właśnie końćzę zasłużoną kawkę (i juz nie inkę :-D:-D:-D ochhh jaka jestem szczęśliwa ż emnie nie mdli tyryryryryryry) i biorę się za ogarnianie tego bałaganu....dzieci śpią...jaka jestem szczęśliwa :-D:-D:-D

anik :-) poszukam miejsca gdzie będę mogła tego Hołka z Monią z wózku umieścić :-)
ja mam prawo jazdy ale uważam ze beznadziejnych kierowców juz tylu po drogach jeździ ze ja się juz pchała nie będę... nie każdy musi mieć prawo jazdy i nie każdy musi prowadzić auto ;-)

w sobote duzo w domu zrobiłam... nie zdążylam poodkurzać i poukladac ciuszków Moni ktore już jej za małe...w niedziele pojechalam z bąblami do rodziców i... znow sajgon w chacie...

kupie:

6 godzin nieprzerwanego snu
24 godziny porządku w chałupie

:-) ;-) :-D

Anik ja tez wczoraj lampy w Liroju oglądałam;-) ... no powiedzmy, syn nie bardzo dawał, był już padniety po zwiedzaniu Agata Meble.

Rubi oby więcej kierowców miało takie podejscie jak ty :-)

Ja z kolei sprzedam:
- sterte prasowania :-p
- i skuwanie całego mieszkania ... zapowiada się ze po nocach bede tyrac z majzelkiem, a w dzien przy dziecku ... ciekawe ile sąsiadzi to zniosą :-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Znowu trochę sie nie odzywałam, ale Mój szkrab jest bardzo absorbującym bobasem. Jest tak towarzyski, ze prawie cały czas ktoś musi się znim bawić, albo gadać do Niego, a znowóż jak zasnie to zabieram się do prania, prasowania, zmywania itd:-p. Teraz chwilow spi, wieć nadrabiam zaległości:-)
Anik gdyby do mnie tak bab jakaś powiedziała, że dziecko uduszę, to chyba sama bym tą kobiete poddusiła:-)
Amelkowaniestety to nie Nas widziałaś - Nasz Aleks ma furę grafitowo - zieloną, a my z mezulkiem nie należymy do najwyższych osób:-)
Rubi pisałam na wczesniakach, bo trafiłam tam przypadkowo zukając opini o Vojcie:-) a tak wogóle tow sobotę byliśmy z Aleksem u neurologa (kolejnego) i zalecił nam drobne ćwiczenia, zeby małemu wyrównać asymetrie, a tak pozatym to powiedział, że jest w miarę ok, chociaż Mały nadal ma małe problemy z podnoszeniem główki do siadu - ale jest dużo lepiej niż jakies 2 tyg temu, wiec wszystko idzie ku dobremu:-)
A tak pozatym to tyłek nadl mamy odparzony, wiec jeszcze dzis kupiłam nadmanganian potasu do mycia tyłka, mam nadzieje ze w koncu wytepimy to dziadostwo:-)

Agita odparzenie nie zejdzie tak szybko, najpier zblednie i z dnia na dzien kropek będzie mniej ;-). Ja małego przy zmienieniu pieluszki smaruje alantanem, tak co drugi raz bo maśc trzyma sie długo na skórze, a jak mamy odparzenia ( naprawde moge policzyc na palcach jednej reki ile razy mielismy, a mały to juz prawie dwulatek ;-)), dodaje na alantan, konkretnie na odparzone miejsce jeszcze bephanten i znika dziadostwo :tak:

Amelkowa dostałam jedna wiadomosc na pw, której za chiny nie otworze, nie wiem o co chodzi ... moze teraz jest cos inaczej po zmianie facea? I na ta wiadomosc, której nie umiałam otworzyc - odpisałam, własnie ze nie umiem otworzyc itd. A na gg dostałam i tez odpisałam i zapadła cisza ... wiec bij zabij, nie wiem o co chodzi :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
witam
rubi, bede świnia i nie sprzedam Ci 6h nieprzerwanego snu, a posiadam taki :-);-) jest dla mnie zbyt cenny, więc sama rozumiesz :happy: a 24h porządku niestety nie mam i sama bym chętnie nabyła :-(
nie mam siły nic pisać, jestem już wkur....... sytuacją drogową w mieście, szczególnie, że codziennie muszę Patryka na drugi koniec Opola zawozić :wściekła/y: od rana mam zwalony humor :wściekła/y:

Do góry