reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

ja nie wiem o co loto ale wkurza mnie ostatnio wszystko....

albo jakies zle przeczucie mam..nie wiem...czegoś się boję ale czego??? tez nie wiem....

no jak nic kop w doope mi potrzebny dla opamietania...

reklama
może podświadomie boisz się zmian jakie Cię czekają od września :tak: mnie np dołuje zawsze jak długo siedze w domu, wtedy kawka w miłym towarzystwie mi pomaga ;-) a jak masz ochote pogadać to zapraszam nad Odrę :-);-)

hej kobitki
ja mam najstarszego z waszych dzieciaków a tez czasem ubić mam ochotę :-D:-D:-D
No nie jest tak , że im starsze tym lepiej!!!
Chociaż Ola nam wynagradza....bo ona to taka grzeczniutka....a może tak mi Domek dał popalić , że już wszystkie dzieci są grzeczne :-D
Ja na kawke tez chętnie zapraszam tylko nie dzis bo zaraz jedziemy do mojej kolezanki a potem do babci jednej i drugiej .
Rubi Aga, ja będe u mamy ok 15- 16 więc po 16 to na spacerek tez mogę się wybrać. Jak cos to dajcie znać ,że idziecie.

Bry,

Aga ja tez niezdzierżam marudy o matko szału dostaje ... jak dobrze, ze mój syn to kuma i bardzo rzadko marudzi, ostatnio nie pamietam nawet kiedy. Ja olewam takie zachowanie całkowicie.

Anik jak ty dajesz rade :szok:, ja z jednym mam masakre :-p, a ja nie pracuje i tylko mam jego na głowie i psy i te pare innych rzeczy. Tylko mi z małym jak ktos zostanie czytaj moja mama to jest swieto lasu i moze jest to z 1 dzien ( oczywiscie na kąpanie musze byc) na 3-4 m-ce. TZ przewaznie wraca jak mały spi, w weekendy to moze z 4h łacznie spędza czasu w domu, zmeczenie dzieciem/rutyną daje coraz wiekszy znak ... a jakby był jeszcze taki drugi adhd disco robaczek chyba bym sie zajechała na max :-p. Podziwiam Anik :tak: Rubi i Aga takze :tak:

My juz od rana w sprawach remontowych jechalismy. I mam dwie wiadomosci dobra i złą ;-)
Bo nie pisałam wam, ze ostatnio na nocnych manewrach posypał mi się tynk, a tam zamiast cegieł, bloczki noszzzz :wściekła/y:
I juz moje czarnowidztwo wzieło góre i myslałam, ze wielkie G bedzie z odsłaniania starej cegły, bo jaka cegłe? jak jakies kijowe bloczki są :wściekła/y: ... a tu się okazuje, ze tam gdzie chce odsłaniac ( 3 miejsca), sa to sciany nosne i własnie zbudowane z takiej cegły jak ma byc ... hurrraaaaaaa
A zła wiadomosc jest taka, ze złamie zasade w urzadzaniu wnętrz - zasada trzech i nie wiem czy nie bedzie do zadu :-(. Niestety to niezalezy juz od mła, technicznie inaczej sie nie da :-( ... tak to jest remontowac przedpotopowy szrot :-p

Ostatnia edycja:
no i z tych dołków kupiłam własnie na allegro firaneczki do dzieciaków - mam nadzieję że znów nie będzie takiego niewypału jak teraz wisi :(

Aga ja tez nienawidzę histerii u dzieci ale kurde czasem mam wrażenie że karolka jest jeszcze za mała na takie ostre traktowanie (choć nei wiem może się mylę) na początku jak wojtek się urodził to właśnie tak ją traktowałam i dooopa blada bardzo duzo czasu mi zajeło to aby znów zaczeła mnie traktować nieco lepiej aniżeli jak wroga nr 1
teraz niby trochę luzuję, staram się okazać więcej czułości ale cholera nie wychodzi gggrrrrrr

no to se zjem chyba kawałek czekolady a co mi tam

rubi czy ja coś ominełam? ale jakie zmiany od września cię czekają? mam nadzieję że wszystko gra?

a gdzie reszta halooo?

Fajnie macie z tymi spotkankami dziewczyny ... matko jak wy przy dzieciach, pracy i natłoku wszytkich obowiązków znajdujecie na to czas?

Anik pokaz coś fajnego kupiła :tak:

Ania Twoja sytuacja jest inna na pewno niz moja :tak: jak urodził sie Patryk to Dominik miał prawie 3 latka i duzo rozumiał, on właściwie całą ciążę był przygotowywany do tego, że będzie miał brata. I mysmy tak go nastawiali, że jest to coś super, że brat to fajna sprawa, że to taki kolega do zabawy itp. Jego znajomi mieli rodzeństwo więc porównywałam, że np Mia ma Leo a on będzie miał Patryka :-) A jak Dominik był w wieku Karolci to miałam tylko jego więc mogłam sobie eliminować histerie w drastyczny sposób :sorry2: Ale oprócz tego ja moje dzieci cały czas przytulam i mówię im że kocham je najbardziej na świecie, dużo się z nimi wygłupiam.
Ale myślę, że Karolcia potrzebuje czasu, poza tym niedługo będzie się bawiła z Wojtusiem i zobaczysz jak będzie fajnie :tak: Moja koleżanka ma taką róznicę wieku i jej dzieci szaleją jak nie wiem razem ;-) Głowa do góry, rób to co robisz bo robisz to dobrze, dużo ja przytulaj i spędzaj czas sam na sam jak tylko się da, może angażuj ją do pomocy trochę ;-)

reklama
Rubi mysle, ze sobie swietnie dacie rade przeciez juz raz to przerabiałas :tak: a ze się boisz wiadomo ... moze zrób sobie wakacje od tego tematu ... jak chcesz się odstresowac ciezką fizyczną pracą zapraszam do mnie :-p

Do góry