reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej Babki
dzięki za trzymanie kciuków!!!
wyniki badań rezonansu magnetycznego Maciusia są OK!!!!!!!!!!!!

ale się cieszymy:-) i neurolog i psycholog i psychiatra nie stwierdzili nic niepokojącego oprócz nadpobudliwości nad którą oczywiście mamy dużo pracować, no i logopeda częściej nież dotychczas :-) jeszcze mamy umówione badanie EEG bo mały ma jeszcze strupki we włoskach po ospie i nie robili mu tego badania ale mam nadzieję, że i to badanie wyjdzie ok

co do pobytu to MASAKRA!!! nie ma miejsc dla mamuś :-( spałyśmy na podłodze, na kocykach a w ogóle to wszoku jestem bo za pobyt w szpitalu na neurologii nie wystawiają L4 dla matki więc naprawdę spędziłam urlop w szpitalu hmmm twierdzą, że w szpitalu jest doskonała opieka i mama zostaje tylko dlatego, że chce hehe szkoda gadać bo w nocy np jest na oddziale jedna pielęgniarka a dzieciaków ze 30 więc gdzie ta opieka???? no ale dobrze, że mamy to już za sobą no i oczywiście że wyniki są ok:-):-):-)

reklama
aniulka super wieści.....!!!
A moja gwiazda padła przed 21 - ciekawe czy zmęczona???:szok::szok: A.....moze dlatego ,ze 7 to zła godzina do wstawania, mam nadzieję ze jutro o 7 nie wstanie....

hmmm.... a co tu taka cisza??? a....taka pogoda cudna ,że wszystkich wywiało :-):-);-)
No Ola nie wstała o 7....ale o 5.40........:angry::angry:
Po ponad godzinnej akcji usypianie zasneła i spała do 10 :-D:-D

Bry, no to teraz pogoda przegina w drugą strone :/

Aniulka świetna wiadomosc :tak:
Daggy u nas bardzo podobnie, Gangsterek wstał o 5:40, ale leniwa matka dała pic, zmieniła pampka i kazała spac, podziałało i tak dociagnelismy do 10 :-)

Wczoraj na festyn niedotarlismy przez tą burzo-wichure :baffled: ... dzis na festynie miało się dziac jeszcze wiecej i my zamiast tam latac siedzimy w domu ... leje i leje

A zapomniałam wam napisac, ze w kinie w holu czułam się jak babcia :szok:... normalnie juz widac róznice pokolen ... my z TZ najstarsze próchna :szok:

hej
no faktycznie dzisiaj to tutaj coś pustawo

Hiox ja byłam ostatnio na przedpremierowym "Seks w wielkim mieście" i nie było źle :-D:-D były babki starsze hehe a Ty nie wyglądasz mi na stare próchno

wiecie dlaczego dziś taka pogoda?????????? bo Maciek jest zdrowy, ja w końcu kupiłam strój kąpielowy i mam wolne, @wyjechała i plan był taki, że mieliśmy w końcu jechać nad jakąś wodę heh co tu gadać - nie popływam:-:)-(

A my jednak wieczorem na festyn poszlismy mimo ulewy, Kubus polatał miedzy stołami pod wielkim namiotem, a matka za nim :-p. Teraz na festynie Szymon Wydra spiewa, ale szans nie było zostac, bo jego scena na boisku treningowym ustawiona bez cienia namiotu ... szkoda szkoda :-(. Za duzy mamy ten komplex sportowy na wsi ;-)

Aniulka moze i nie wyglądam, ale licznik nie kłamie ... niestety :-p. Strój jeszcze wykorzystasz nie raz :tak:

Amelkowa leciały 3 filmy na godzine 22:30 od shreka przez zacmienie ( no kofffam tą sage :-D) do koszmaru z ulicy wiązów ;-) ... sama młodziez i jedna para 'dziadków' :-p. A i bylismy wczoraj, bo w piatek TZ musiał pracowac na kompie do pozna, wiec srodek weekendu;-).

Jak ja sie odzwyczaiłam od wychodzenia wieczorem z domu, pomalowana i ubrana nie na sportowo :szok: (na nocne manewry na mieszkaniu raczej w szpilki odpadają :-D) ... zapomniałam juz jakie to fajne ... jak zamieszkam w Łopolu to juz czesciej bedziemy/będę wychodzic sobie ... jak dawniej :tak:. Mama bedzie u nas spac z Kubciem, a ze bedziemy od siebie w odległosci jakis 5 min autem mieszkac to sie sytuację bedzie wykorzystywało;-):tak:.

Remont mi sie przeciagnie, przez mojego cud zarzadce blokiem :wściekła/y: musiałam moje ekipy przestawic na połowe sierpnia ech :-(.
I chyba przez ta cała sytuacje skoczymy sobie na tydzien nad morze na poczatku sierpia, gdyz nie bedzie jeszcze czego pilnowac (ekipy), ani juz co robic (my) :-p

Ide na balkon Wydry z deszczem posłuchac :-p. Syn jeszcze cos nawija z sypialni, a TZ spi na kanapie ... ale długo nie pospi trasa czeka ;-)

witam Was po długim, 'leniwym' weekendzie :-)
aniulka super wieści !!!!!:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
rubi zaraz do Ciebie dzwonie bo dzisiaj NIE PRACUJE!!!!!!:tak: a obiecałaś kawkę jak będe miała mniej pracy;-) moja Ewa poleciała dzisiaj na wakacje, a ja postanowiłam to wykorzystać i wyszłam z założenia, że praca nie zając nie ucieknie, a co miałaś zrobić dziś zrób pojutrze, będziesz miała dwa dni wolnego ;-):-D
a tak na serio to mam już dosyć, ciągne cały etat i to na pełnych obrotach, dom, dzieci, jestem przemęczona i stwierdziłam, że za dużo na siebie nakładam obowiązków :-(
R mi obiecał, że mnie odciąży jak wróci i nie mogę się już tego doczekać( a to jeszcze 8 dni:-))
idę robic kawkę i trochę chatę ogarnąć i się rozpakować, bo jak nie zrobie tego teraz to walizka będzie leżała na środku podłogi jeszcze tydzień:crazy:

Hej dziewczyny:-). My wczoraj wieczorem wrócilismy od rodziców więc znów mam dostęp do neta i wogóle:-). Ale powiem Wam szczerze, że wcale Nam się nie chciało wracać:-D, w domku rodziców było fajnie chłodno, a nie taki skwar jak u Mnie w bloku, więc i Aleks sobie odpoczął od upałów:-)
A w międzyczasie byliśmy jeszcze na kontroli w poradni rehabilitacyjnej i okazało się, że Aleks super się rozwija, tylko że została Mu ta nieszczęsna asymetria w zakresie główki i dziś idziemy pierwszy raz się "bobathować":-). Mam nadzieję, że Mały będzie dobrze znosił ćwiczenia i szybko pozbędziemy się tego dziadostwa:happy2:

Życzę miłego poranka dziewczyny:blink:

hej
my po chrzcinach ;-)
jak na złość wszyscy wymarzli ze hoho (bo każdy na upał przygotowany) teraz tylko czekam na ujawnienie sie przeziebień :baffled::baffled:
w kościele kuzyn zrobił nam zdjęcie (coprawda podczas mszy) i jedna bereciara na cały głos zaczeła się wydzierać że to sacrum a nie market i ze msza... i nie dość że ma ciężki grszech bo spóźnił sie na mszę (1 min :-)) to jeszcze śmie robić zdjęcia :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: nosz mówię wam obciach jak nie wiem, a ten zamiast się uspokoić i usiąść w ławce to dawaj kłóci się z babą i zdjęcia robi specjalnie na złość :no::no::no: Tak się poddenerwowałam całą sytuacją że mleko zaczeło mi cieknąć a cholender w pośpiechu (bo wszystcy przyjechali do nas jak sie zaczynalismy szykowac a nie pod kościół) to se zapomniałam o tych wkładkach i cała mokra musiałam karoline trzymac non stop zeby matke zasłoniła a ta o dziwo nie chciała na rękach tylko na nóżkach :angry: więc byłam ulana po obu stronach ....ojjjj umeczyłam sie psychicznie i fizycznie też.....
wojtek sam sie przewraca z brzuszka na plecki :tak::tak::tak:

odwiedzilismy wczoraj smoczą jamę i karolka szalała jak nie ona :-) i ja razem z nią czołgałam się po tych wszystkich tunelach i w dmuchanym zamku tez skakałam :sorry2::sorry2::sorry2:
faaaajnie było :-D

Aniulka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i Macius!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo się cieszę :-):-):-):-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Extra wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amelka - u mnie mimo nocy wiertary chodzą non stop i jakieś młoty :crazy:
choć z dwojga złego wolę młoty niż klnącą babę hihihihi - współczuję
a jak zdrówko???

Rubi podłączaj ten net i no już już

Aga - masz rację dwa dni wolnego jest niezbędna do normalnego funkcjonowania :-):-):-)

ja chcę na wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziś sprzątamy z m po wczorajszej imprezce ale jutro zapraszam na poranną kawkę :tak:

ktoś chętny??

Ostatnia edycja:
reklama
A My już po ćwiczeniach i muszę powiedzieć, że Aleks był wyjątkowo grzeczny. Dostaliśmy cała instrukcję jak się bawić, nosić i ćwiczyć z naszym łobuzem i za tydzień znowu idziemy - chyba, że wcześniej się zwolni miejsce:-). Ale najważniejsze to to, że Pani powiedziła, że Aleksa asymetria jest średnia bardziej w stronę małej więc nie ma się czym martwić:tak:
Amelkowa zaglądałam na aktywne mamy i narazie napisałm, ze się zastanawiam, bo muszę jeszcze dzić Mojego P zapytać czy mnie tam przetransportuje, a może też przyjdzie ze mną jeśli można:-). A powiedzcie mi też, czy tam gdzieś trzeba zaznaczyć, że przyjdzie się z chłopem??:rofl2:

Do góry