reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Aga wiem,że dzwoniłaś,właśnie miałam dzisiaj do Ciebie oddzwonić,bo ja dopiero wczoraj zauważyłam nieodebrane połączenie,a to przez to,ze Maciuś się moim telefonem bawił :sorry2: Ale co sie odwlecze to nie uciecze i tak do mnie kiedys wpadniesz nie?
Nie fajnie z ta krwią:no: ,ale od czego oprócz alergii mogłaby być?
Hiox na Zmierzchu nie byłam,nie lubie takich filmów,a z resztą w kinie to ja już nie była ho ho:zawstydzona/y:

reklama
no ja w tamtych rejonach jestem codziennie, więc pewnie się uda spotkać ;-) A jeśli to nie alergia to nie wiem ;-( tzn to mi tez na alergie wygląda, ale tak sobie pomyślałam, bo Patryk w sobote chodził po takich małych kamyczkach na czworakach i złapałam go jak wkładał rękę z tymi kamyczkami do buzi:szok: mam nadzieje, że nie uszkodził sobie nic jeśli coś połknął :confused:

rubi, policzki ma śliczne i nie furczy:tak: oskrzela ma czyściutkie, a jak nawet coś zakaszle to rzadko :tak: i jeszcze jedno zauważyłam, że jak odstawiłam cebion multi to mu te suche plamki z nóg prawie zniknęły :tak:
A Monia ma jeszcze gorączkę???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja myslę,ze kamyczki to raczej nie,bo jakby miały cos uszkodzic to już w gardle by sie zaczęło.Najprawdopodobniej to alergia i tak jak Rubi pisze,jest dieta eliminacyjna to testy wyszły ok,ale jakby jadł mleko cały czas to pewnie cos by z testów wyszło.

Monia miała 2 dni wysokiej gorączki - ok. 39stC a teraz jak już to stan podgorączkowy ale max 37stC...

ma pojedyńcze czerwone kropeczki i nie wiem czy to 3dniówka czy nie...

Jasiek tez mial przy 3 dniówce 2 dni goraczki ale niepamietamjak ta wysypka wygladała :-(

Rubi my 3-dniówke mielismy w marcu. 3 dni wysokiej goraczki, po lekach spadała tylko do stanu podgoraczkowego, a potem wielka wysypka na klacie i plecach - wygladała jakby dziecko miało mase potówek:tak:

Aga u nas tez cebion multi nietolerowany, na samym cebionie lecimy i jest ok. Drobna krew w kale moze byc po połknieciu przedmiotu, ale tym sie nie przejmuj, jelita szybko się regenerują:tak:. Z tego co czytałam przełyk ciezko uszkodzic w stosunku do delikatnych jelit :tak:. Moj juz stry kon, a wszystko do buzi pcha :baffled: wszystko musi posmakowac, procz jedzenia :-p. Choc tak jak dziewczyny pisza, moze byc to alergiczne :tak:

Madzia ja tam lubie takie romantikos filmy i ksiązki ... jak się w domu nie ma to sie oglada i czyta :-p

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
A u nas w miarę OK,idziemy dziś do neurologa na kontrolę i mam nadzieję, że wszystko będzie Ok:-). A jutro idziemy na USG bioderk i niestety na pobranie krwi - oj znowu będzie straszny płacz:-(.
A i mam pytanko do mamuś dzieciaczków uczulonych na białko mleka krowiego - czy takiemu Maluszkowi można podawać normalnie kaszki - oczywiście bezmleczne? i jak to jest później z gotowymi obiadkami? czy są jakieś specjalne dla uczuloncyh dzieciaczków?
I jeszcze jedno - czy to możliwe, żeby Aleksowi wyrzynały się już zęby:confused: - zauważyłam na górze w miejscu dwójek już białe dziąsełka i Mały od kilku dni niemiłosiernie się slini, stał się troszkę marudny, a za smoczek czy łapkę to dałby chyba wszystko:-D

A co do wakacji, to My w tym roku spędzamy wakacje po polsku:-), może w przyszłym pokusimy się wyjechać za granicę, jak Aleks będzie starszy:-)

Agita :-) mozesz dawać tylko keliki i kaszki ryżowe... nie beirz takich, do przygotowania ktorych daje sie tylko wode bo to znaczy ze jest tam juz mleko mod.

z obiadkami i ze wszystkim musisz się nauczyć czytac etykietki - proponuje czytac skład a nie szukac napisu "nie zawiera mleka czy białka krowiego" bo czasem firmom zdazaja sie wpadki :-(

nie może byc w skłądzie mlekia i pochodnych czyli masła, śmietany, jogurtu, maślanki, kefiru i serwatki - ta ostatnia najgorsza bo w niej siedzi najwięcej białka mleka krowiego...

a powiem Ci jeszcze ze białko mleka jest w roznych dziwnych produktach...np w pasztetach, parówkach, białym pieczywie...

ja daje Patrykowi kaszki bezmleczne i kleiki ryżowe, czyli robie mleko pepti i dopiero do tego dosypuje kaszkę. Kupuje obiadki w Rossmannie, ja jakoś ufam napisom "nie zawiera białka mleka", chociaż może powinnam uważniej czytać :confused:
A co do zębów to Patrykowi wyszły dwie dolne jedynki jak miał 3,5 miesiąca ;-)

reklama
Aga :-) ufasz bo się jeszcze nie naciełaś :-) ale fakt, że ja się naciełam na bezglutenowych a nie bezmlecznych produktach... produkty dla niemowląt są pod taką kontrolą że chyba by taki numer nie przeszedł...

aaa.... raz się spotkałam w dzieciowej gazecie z przepisem na jakies danie dla alergika...jogurcik był w składzie...:szok::no::wściekła/y::baffled:

Do góry