reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

No niezle Abryzka ale przez te pare lat napewno nazbierało sie juz tego tyle ze niejeden dom dziecka moznaby zaopatrzyc hehe...Moj czpiot ma narazie luzy w pokoju a bawi sie i tak ciagle u nas bo przeciez sam tam jeszcze nie bedzie siedział tylko jak my tam jestesmy no chyba ze w łozeczku ale to nie za długo...

reklama
A co do ciszy to ja tez nagle jakos na nic nie mam czasu a jak juz mam to zaraz padam...mały mniej spi w dzien, wczesniej wstaje a roboty kupa:dry:

Pamiętaj! Nigdy nie dyskutuj z dziećmi. Są cwane, przebiegłe i zagną Cię bez
trudu. Nie wierzysz? Oto dowód:

Przedszkolanka przechadzała się po sali obserwując rysujące dzieci. Od czasu
do czasu zaglądała, jak idzie praca. Podeszła do dziewczynki, która w
skupieniu coś rysowała. Przedszkolanka spytała ją, co rysuje.
Dziecko odpowiedziało:
- Rysuję Boga.
Zaskoczona nauczycielka po chwili odpowiedziała:
- Ale przecież nikt nie wie, jak Bóg wygląda.
Nie przerywając rysowania dziewczynka odpowiedziała:
- Za chwilę będą wiedzieli.

Na lekcji religii nauczyciel omawia z 5 i 6-latkami 10 Przykazan.
Właśnie omówili przykazanie o szanowaniu rodziców i nauczyciel spytał :
- A czy jest jakieś przykazanie, które mówi o tym, jak traktować braci i
siostry?
Mały chłopiec (najstarszy z rodzeństwa) odpowiedział :
- Nie zabijaj.

Do szkoły zaproszono fotografa i nauczyciel namawia dzieci, by każde kupiło
odbitkę zdjęcia grupowego.
- Pomyślcie tylko, gdy już będziecie dorosłe, popatrzycie na fotografię i
powiecie: "To Ania, teraz jest prawnikiem" albo "To jest Krzys. Teraz jest
lekarzem."
Na to cienki głosik z tyłu sali:
- A to jest nauczyciel. Teraz już nie żyje.

Aby lepiej objaśnić problem klasie, nauczyciel posłużył się przykładem:
- Gdybym stanął na głowie, krew, jak wiecie, spłynęłaby do niej i zrobiłbym
się czerwony na twarzy.
- Tak - odpowiada klasa.
- Więc dlaczego, gdy stoję w pozycji normalnej, krew nie spływa z głowy do
stóp?
Jeden z uczniów odpowiedział :
- Ponieważ pana stopy nie są puste.

Pewnego dnia mała dziewczynka przyglądała się , jak jej matka zmywa
naczynia. Nagle zauważyła kontrastujące z brązowymi włosami matki siwe
pasma. Spytała zatem:
- Mamo, dlaczego niektóre pasma Twoich włosów są siwe?
Matka odpowiedziała:
- Za każdym razem, gdy mnie zdenerwujesz lub doprowadzisz do płaczu niektóre
moje włosy stają się siwe.
Dziewczynka przemyślała chwilę te rewelacje i odrzekła:
- Musiałaś nieźle wkurzyć babcię...

angie - dobre :-D:-D:-D:-D:-D - myślałam się, ze się zsikam
abryz - ja tez robię Ani takie czystki - ale nic to nie zmienia - dalej pokój jest zapchany

a my zmieniamy tapety u Ani w pokoju - dlatego mam mniej czasu na BB - bo tylko wtedy mogę, gdy Mirek śpi. Ania z tego powodu przeniosła się do pokoju Mirka ( bo on i tak z nami śpi) - jak zrobimy to wkleję zdjęcia - trochę to potrwa :-p

dzieczyny szykujecie coś dla swoich mężów na walentynki???
ja miałam poduszkę cycki,ale ewa już dawno wypeplała ciasto chyba zrobię,a ewa już zapowiedziała jaromirowi,że ona chce na walentynki serduszko z milki (to,co ciągle reklamują:)))

reklama
kiedy jest tłusty czwartek???teraz w czwartek????
kawały do zsiurania faktycznie moim faworytem też są puste stopy hahahahahaa,wciąż mi się śmiać chce:)))))))
abryzka zbiory imponujące...ja ewie też staram się robić porządki,a właściwie czystki,ale mi szkoda,bo większosc zostanie dla Kiniuśki,a już ma tyle tego shitu,że nie mam co z tym robić,a ciągle gówien dochodzi...najwięcej to mamy misków jeszcze prać to trzeba,a nie wszystko się da...masakra
jeśli tłusty czw jest this week to niech już jutro będzie czwartek
o kur,,, zapomłam powiedzieć w czwartek idę do fryzjera:))))))))))))))))))) hip hip hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra jakby to moja ewa powiedziała...
aha trini moja ewa teraz wazy 16kg,a wszyscy mnie molestuja,ze chuda,a wczoraj zjadla 5 udek z kuraka,a ostatnio 5 kokletów mielonych:)

Do góry