reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Witam lutowe mamusie!!!
Wszystkim NOWYM mamom lutowym - jak zawsze z całego serca - życzę spokojnych 8-9 miesięcy w błogim stanie jakim jest ciąża :-)
Oby wszystkie obawy i rozterki związane z każdym "objawem" ciąży były jak najszybciej racjonalnie wytłumaczone i obyście chodziły do lekarzy tylko po to aby słyszeć i widzieć coraz to większe dzieciątka na monitorze USG a potem... za pare miesięcy tuliły je do swojej piersi i cieszyły się z przyjścia na świat!!!!

Pozdrawiam i rozsyłajcie fluidki dla "starających się"
Buziale

reklama
Witam wszystkie lutowe mamusie po weekendzie :-)
Jak tak czytam o tych waszych usg to mnie smutki łapią . Mój lekarz powiedział mi że mnie zrobi usg w 10 tygodniu :-( To dopiero za miesiąc :wściekła/y: Ciekawe od czego to zależy że jedni robią a inni nie . ....

ano właśnie od kasy zależy, ja teraz idę prywatnie i płacę sama.
bezpłatne będę miała ok 11-12 tygodnia dopiero.

Witajcie asus i słodziutka. Słodziutka właśnie, zapisałaś się na listę staraczek 2008? Robisz badania, żeby sprawdzić? I czy w ogóle to wszystko już za Tobą, bo poprzednio mówiłaś że jeszcze nie. Pozdrawiam Cię serdecznie
Asus to super że plamienia się skończyły, może i Ty opowiesz jak te plamienia u Ciebie wyglądają. Zapytałam się mamy i ona powiedziała że plamienie to kropelki krwi.

plamienie pokazało się popołudniu, ale dziś rano nie głupieję, czekam na usg w środę.
elwis....wiem, że BHCG wyszło ok, ale coś jest jednak nie tak skoro plamię..........wciąż jestem cierpliwa, dzięki za wsparcie!!!

asus, ja też mam luteinę, i poniej mam brązowe plamienie ale wieczorem dopada mnie z krewką, ale musimy być silne bądź dzielna i nie zamartwiaj się, ja wierzę że będzie dobrze

dziewczyny ja również trzymam kciuki za wasze fasoleczki

asus
ale dziwnie u ciebie z tym usg ja też chodzę prywatnie I mam już usg. według mnie powinno się sprawdzić na samym początku czy wszystko jest ok tym bardziej że masz lekkie plamienia.
a ufasz temu lekarzowi czy po prostu pierwszy raz się do niego wybrałaś?

larka jest spora szansa, ale jak nie usłyszysz to spokojnie w tym dniu nie zawsze już słychać u mnie za pierwszym razem było tylko widać że coś tak pika, widział to gin i ja mój mąż mówi że mam bujną wyobraźnię, dopiero tydzień później zobaczył tylko że wtedy było też słychać :-)
słodziutka trzymam kciuki

Nie wiem jak u Was ale mi lekarz kazał plackiem leżeć jak dostałam plamień, może zapytajcie lekarza...

Już jestem po wizycie u innego gin :tak: wymiary się zgadzają i wszystko jest ok. Bardzo się cieszę że poszłam, przynajmniej się uspokoiłam. Nie rozumiem tylko jak ten pierwszy mógł tak nastraszyć kobietę w ciąży kiedy wiadomo że nerwy wcale nie pomagają.
Maluszek ma już 9,33mm, później wkleję foto.

Odnośnie torbieli: jeśli się nie powiększa nie stanowi zagrożenia

A tak na marginesie lekarz mi powiedział że zdrowa ciąża się przeważnie utrzymuje i nie wiem czy chciał pocieszyć czy co ale powiedział że "dzięki" temu że poroniłam mam w domu zdrowe dziecko a nie kalekę i że matka natura wie co robi...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:) Ja właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog. Umówiłyśmy się na środę :-) Pytałam czy jeszcze nie za wcześnie ale mówiła, że w sam raz :happy: Już nie mogę się doczekac:) Buziaki dla Was :blink:

Do góry