reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Ewelinka twoja ginka ma w 100% rację :tak:
Dentysta w ciąży jest bardzo ważny.. dlatego, że nasze maleństwa ciągną z nas wszystko co mozliwe... hehhe (fajnie brzmi):-D
Chodzi mi o pierwiastki i minerały potrzebne do ich rozwoju, szczególnie WAPŃ jest bardzo ważnym budulcem kości maluszka.... no i dlatego niektórym z nas szybko psują się ząbki, są przekrwione dziąsła itp.
Pijcie szklankę mleka dziennie lub jogurt i ciemnozielone warzywa mają dużo wapnia!
Mi w tamtej ciąży zęby szły bardzo!!!! A w tej juz byłam kilka razy u stomatologa aby sie upewnić czy wszystko ok? Ni i oczywiście coś tam mi znalazł:dry:
Dla nas są specjalne znieczulenia, więc nie ma się czego bać, że coś zaszkodzi maleństwu:-D Aaaa i polecam miękką szczoteczkę na okres ciąży:laugh2: ja mam ULTRA SOFT
Mówię o tym ponieważ ja mam dość słabe zęby, ale w ciąży to naprawdę trzeba o to zadbać:tak:
Powodzenia kochane brzuchatki:-D:-D:-D

Ja teraz przyrządzam sobie brokuły z młodymi ziemniaczkami ...pychaaaa!!!

reklama
Witajcie Kochane moje. Dziękuję za wszystkie słowa, które tu przeczytałam. To prawda, że czas leczy rany o ile nic nie zakłóci mu tego.... W zeszłym tygodniu w czwartek miałam zabieg. Dzień wcześniej okazało się, że serduszko w ogóle się nie wykształciło... W szpitalu potraktowali mnie masakrycznie... nawet nie chcę o tym myśleć... Tego samego dnia mnie wypuścili a w nocy z piątku na sobotę byłam już z powrotem z zakażeniem pozabiegowym... Trzymali mnie do wtorku a w piątek wieczorem jechałam znów, tym razem z krwotokiem. Co się okazało? Lekarz nie wyczyścił mnie dokładnie i potrzebny był kolejny zabieg. Wszystko toczyło się tak szybko i tak dramatycznie. Co się działo dowiedziałam się na drugi dzień od Rodziców tak naprawdę. Nikt nie przyznał się otwarcie, że nawalili i że to ich wina, ale ja to wiem.... Dziś rano wróciłam już do domu. Nic mnie nie boli, nawet nie krwawię już, tylko jakieś delikatne plamienie więc chcę teraz o tym wszystkim jak najszybciej zapomnieć... Będę do Was zaglądać. Buziaki dla Was i dla Waszych Dzidzi.

asiq83 ja też bardzo Ci współczuje. Niestety w szpitalach panuje jakaś znieczulica okropna :(( wracaj szybko do zdrówka i zaglądaj do nas :)

A ja postaram się teraz do Was częściej zaglądać i się udzielać więcej. Zobaczymy jak wyjdzie:zawstydzona/y:. Nie wiem czy też tak macie że mimo drugiego trymestru mdłości nie ustąpiły. Ja wymiotuję ze zdwojoną siłą ostatnio i ciągle męczy mnie zgaga :wściekła/y:. Ale na razie odpuściłam sobie martwienie się torbielą, niestety paskuda trzyma się dzielnie i pewnie jeszcze napsuje mi krwi, ale ja niestety nie jestem w stanie nic poradzić. Na szczęście moje dziecko niewiele sobie robi z tego że jest tam coś oprócz niego :-) i pięknie się rozwija. Dziś oglądałam małego na usg, słuchałam serduszka i widziałam siusiaka między nogami :rofl2::laugh2::laugh2:. Jak na razie jest to pewne na 80 % ale wierzę że tak już zostanie :tak::-D:tak:. Z tego też powodu zrobiłam dziś pierwszy zakup - body w łosie :-D:laugh2:. Ehhh co za dzień. Teraz czekam na męża aby mu oświadczyć tą nowinę :-D.

Dziewczyny, mam pytanie, jaki wymiar główki macie na USG?? Bo moja kruszynka ma dość dużą główkę w stosunku do reszty ciała, porównywałam z wymiarami z poprzedniej ciąży i wyszło, że teraz jest ponad 7mm różnicy. Jeśli to nie problem, to proszę abyście wpisały tydzień ciąży i wymiar główki (skrót BPD o ile pamiętam). Dzięki i pozdrawiam!

asiq83 - przeżyłaś prawdziwy koszmar :(
Teraz zajmij się przygotowaniami ślubnymi. Może to Cię trochę odciągnie od twoich problemów. Ja 30 sierpnia też mam weselisko więc myślami będę z Tobą. Życzę Wam udanej zabawy i mnóstwa pomyślności. I żeby niedługo Aniołek do Was powrócił :-)

ANIK78 - nie mam pojęcia jakie teraz wymiary ma moje maleństwo. Ale planuję w tym tygodniu pójść do lekarza na badania więc niedługo dam Ci znać. Ale jeśli lekarz nie powiedział nic na temat niepoprawnych wymiarów - to z pewnością wszystko musi być ok. Nie zamartwiaj się na zapas.

A jeśli chodzi o moją wizytę u dendysty... zbieram się z zamiarem zadzwonienia już jakieś pół roku! Albo nawet więcej. A u dentysty nie byłam od przeszło roku :<
A najgorsze jest to - że termin oczekiwania na wizyte to jakieś następne pół roku... ciekawe czy ciężarnej przyśpieszą termin :-)

asiq przykro mi że pomimo takiego nieszczęścia musiałaś jeszcze borykać się z bezdusznością ludzką ale powoli zacznie wszystko sie naprawiać

hooba to gratulujemy siusiaczka małego:-)

ewelinka ja jeszcze nie kupiłam żadnych ciuszków i [ewnie jeszcze długo nie kupię

A ja dzisiaj byłam z moimi świetlicowymi dziećmi na wycieczce w Zoo Safarii. dzieciaki były cudowne była to zróznicowana wiekowa grupa bo od 3 do 18 lat i kilka mamuś z nami jechało ale naprawdę spędziłam miły dzień zabrałam też mojego Kacperka. Troszkę się umęczyłam ale jestem szczęśliwa że wszystko potoczyło się tak jak chciałam:-)

asiq83 przeżyłaś wielką tragedię. To jest skandal jak potraktowali się w szpitalu. Niestety o takich rzeczach słyszy się niemalże na każdym kroku.
hooba gratuluję synusia :-)
ANIK78 nie mam pojęcia jaki wymiar główki ma teraz bejbik, może na następnym USG się dowiem.
Ewelinka ja już dwa razy była u dentysty odkąd jestem ciąży. Niestety pierwszy raz nie zdawałam sobie sprawy, że spodziewam się dziecka i dostałam zwykłe znieczulenie. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maleństwu. Po poprzedniej ciąży zęby w ogóle nie popsuły się mi, ale faktycznie piłam dużo mleka, z 1l dziennie. Teraz nie mogę się zmusić nawet do szklanki:-(
Miłego dnia:-)

Dziewczyny, mam pytanie, jaki wymiar główki macie na USG?? Bo moja kruszynka ma dość dużą główkę w stosunku do reszty ciała, porównywałam z wymiarami z poprzedniej ciąży i wyszło, że teraz jest ponad 7mm różnicy. Jeśli to nie problem, to proszę abyście wpisały tydzień ciąży i wymiar główki (skrót BPD o ile pamiętam). Dzięki i pozdrawiam!

hej

u mnie w 12 i 3 tc BPD było 18,3 mm

witam po przerwie
miałam awarię komputera i nie zaglądałam jakiś czas, potem długi weekend na działce bez internetu i tak wyszło.

u mnie spoko, wczoraj u gina byłam i nawet mnie nie badał....
wyniki mam dobre i nawet nie polecał witamin, tylko warzywka wcinać.
na usg idę prywatnie 9.09 i mam nadzieję, że zobaczę któż to pomieszkuje w moim brzuchu. z LUX-MEDu do którego chodzę mam skoerowanie na usg i pójdę w 22 tc.
a brzuch mam już niezły, dziś mi jakoś wywaliło go :szok::szok::szok: i zaczyna być widać że to ciąża. poza tym trochę mi kręgosłup dokucza czasami.

pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!!!

reklama
Witam

Ja się rzadko odzywam bo w domu mam zakaz wchodzenia na forum, a z pracy mogę tylko dwa dni w tygodniu szybko wejść na forum. Ale od września będę cały tydzień pracować więc pewnie będę częściej :-)

Mnie w czwartek i piątek tak bolał brzuch że musiałam do szpitala jechać ale na szczęście to nie wyrostek, a ból nie wiadomo skąd...

Patrycja wieczorami tak fisiuje w brzuchu że aż się miło robi, tylko cały dzień chodzę i próbuję wyczuć ruchy a tu nic, tylko wieczór jak już nic nie robię.

Pozdrawiam

Do góry