reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

cześć :) ja dziś pospałam w końcu ze spokojną głową a i synek pięknie spał:) jakoś od wczoraj po wizycie jestem podbudowana i ciągle uśmiechnięta:) nawet gin powiedział, że widać po mojej buzi że jestem szczęśliwa:) tego samego Wam życzę dziewczyny..udanych wizyt i samych dobrych wiadomości:***

Witaj marzycielka:)
asiorreek oglądałam wczoraj o tej kamiennicy i to jest wielka tragedia..nie do wyobrażenia;(( ludzie mają takie problemy, że aż się włos na głowie jeży:((
co do synka i..mój jest najmniejszy w przedszkolu ale ani ja ani mąż nie jesteśmy wysocy..więc nie wiem co jest gorsze:p

reklama
Dzien dobry :) spanko kiepskie od 4 to juz taka mordega bo zasnac sie nie da :(
Erzsebeth witaj i gratuluje :)
Agawera trzymam &&& zebys tym razem na dobrego lekarza trafila :)
Malgos , martyna super wiesci :) rosnijcie dalej zdrowo :)
Mamamm moj doktor w pl tez taki oblegany. Rejestruja raz w miesiacu na caly nastepny. Jak nie pojedziesz osobiscie rano przed otwarciem przychodni i nie staniesz w kolejce to zapomnij o wizycie :)
Mama-mila dzieki :) zrobie w przyszlym tygodniu :)
Sosnowiczka witaj w klubie leniuchow :D
Asiorrek czekamy na dobre wiesci :)
Alkmena witaj i rozgosc sie :)
Malgos moj starszy ma 4 latka a wzrostu 96 cm wazy 11.3 kg. Ale lekarze mowia ze w koncu ruszy :)
Kurcze pogodna kiepska a mnie czeka wymarsz do miasta i to z Kacperkiem. Obiecalam pomoc kuzynce to mam za swoje z byle glupotka sobie nie radza :/

mam do was pytanie jako mlodsza i mniej doswiadczona kolezanka, czy na pierwsza wizyte moge zabrac juz narzeczonego? slyszalam ze to za wczesnie na zwykle usg i wykonuja wtedy do pochwowe, a ze nie wiem jak to wyglada to sie zastanawiam czy go brac ze soba bo nie ukrywam ze jak usiade na kozle a on bedzie obok, bede czula sie nieco zkrepowana

Witam ponownie :)

Na początek o mnie :)

Mam 32 lata, to moja druga ciąża, pierwsza skończyła się CC w znieczuleniu ogólnym.

O ciąży nikt jeszcze nie wie, synek i rodzice dowiedzą się pewnie po 12 tyg.
Oprócz lekkich mdłości i bólu piersi nie mam innych dolegliwości z czego bardzo się cieszę:-)

MamaAnia - na mdłości polecam Mamarin (ok. 13zł, skład: kłącze imbiru 50mg wit. b6) lub Amarin (ok. 5,5zł, skład kłącze imbiru 75mg i witamina b6) Dwa razy mdliło mnie dosyć mocno choć na szczęście nigdy nie wymiotowałam, połknęłam 1 tabletkę i w ciągu paru minut jak ręką odjął :)

Ostatnia edycja:
Witam z rana.Mój mąż był przy badaniu i przy USG. Miałam i tak i tak w pierwszej ciąży. Pamiętam jak po pierwszym porodzie sąsiadka się pyta czy małżonek był że mną., a ją że tak.. ona z ogromnym przerażeniem w oczach ja bym się wstydziła. Kobieta ma 3 dzieci i ok 50 lat. :)
U mnie początek mdłości, wczoraj dzień rozpoczęłam od przywitania z kibelkiem..
Ja mam kuzyna ginekologa, ponoć bardzo dobry i z terminem też by problemu nie było, ale mam swoją panią doktor, darze ją zaufaniem i nie zmienię..

gingerbaby hehe no pewnie, ale sama sie krepuje jak ide do lekarza chociaz mam bardzo wporzadku pania gin, a jak bedzie tam stal bedzie gorzej ale czego sie nie robi ;)

Alkmena witaj;) z tym ibirem to rewelacja..mnie już mdłości coraz rzadziej męczą ale jak się zdarza to piję herbatkę z imbirem:) Lolcia mój ma też 4 lata, 96cm i 13kg..maluszek:) Zawiozłam małego do przedszkola i myślę co tu dzisiaj robić..pogoda do kitu..ledwo 5'C i mokro;/ a na obiad weny brak więc będzie zupa z wczoraj;)

reklama
Czesc dziewczyny.

U mnie dziś chyba jakieś swięto, normalnie wstałam bez mdłości, zadnych bóli, no nic :) Zyć nie umierac. Nawet sniadanie normalnie zjadłam. Zaraz zbiorę sie na jakieś zakupy, chciałabym sobie coś kupić na jutrzejszy wyjazd, a póki dziecko w przedszkolu, mąż w pracy to nikt mi nie bedzie przeszkadzał w powolnym chodzeniu po galerii:)

Asiorek faktycznie u twojego maza w rodzinie mozna pozazdrościć wzrostu:)

Mój Alanek urodził się 3500, 57cm, więc tak "snandardowo" jak ja to mówię:) Teraz ma 105cm, wazy 19 kilo. Jak na dziecko nie mające jeszcze 3 latek nawet sporo, ale on od urodzenia bardzo szybko przybierał mi na wadze. Mając pół roku ważył 11kilogramów, nawet robiliśmy mu takie badanie na wiek kostny, ale wyszło w normie, więc tak sobie przybierał poprostu. Dodam ze karmiłam go do tego czasu tylko piersią. Teraz jest jednym z większych dzieci w jego grupie przedszkolnej a jest jednym z młodszych dzieci, bo on z grudnia.

Witam serdecznie nowe mamusie:) I gratuluję:)

Lolcia normalnie jakbys o mnie pisała... Od 4 sie budze i zasnąć nie moge... Co jest?

Erzsebeth mój mąż był ze mną, to nie jest tak ze siadasz na kozioł a lekarz przy nim cię bada:) Na usg dopochwowym leżysz na leżance,a twój facet siedzi za parawanem i nie widzi tego:) Ma tylko monitor przed sobą:) A potem lekarz prawdopodobnie poprosi go zeby wyszedł i wtedy zbada cię na koźle :) Tak więc spokojnie, zabierz go, niech się facet cieszy:)

Do góry