reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
No coś jest z tą amortyzacją, bo tak... najpierw spał na nosie swoim.
Więc dr mi go poszturchał... ale tyle razy dziobał mnie w brzuch, że byłam pewna, że się w końcu zsikam na tym łóżku. 😅
W końcu łaskawie się obrócił, kciuka do buzi a lekarz 🫠 no i się zasłonił. 😅

U mnie ani jedno ani drugie nie daje się oglądać. Na prenatalnych 2 razy wchodziłam zanim się udało wszystko sprawdzić. Teraz na połówkowych to się bałam, że mi siniaki po głowicy zostaną bo też nic poza tyłkiem nie chciało pokazać.
Co do ruchów to ja mam łożysko na tylniej ścianie i w poprzedniej ciąży czułam do samego końca takie falowanie bardziej niż kopniaki jak niektórzy. Teraz puki co też nie jakoś spektakularnie.

Mi ostatnio lekarz na połówkowych powiedział, że zostaje już termin wyznaczony na pierwszych prenatalnych, że na połówkowych już się nie koryguje. Ale u mnie to była różnica dnia zaledwie,
Mi chodziło o to że dziecko może nie rosnąć już tak szybko w połowie ciąży😁 że teraz wychodzi starsze a potem może wyjść młodsze albo ta różnica może się zmniejszyć

W sumie logicznie by to pasowało, bo moje miesiączki pozostawiają wiele do życzenia wciąż. No ale zobaczymy.
Łożysko na przedniej ścianie i wysokie położenie mi wyszło i teraz mi trochę smutno bo z tego co słyszałam tak bombelsów się nie czuje wtedy. No ale już trudno, niech będzie i tak. 🙃

Dwa razy mialam na przedniej scianie i ruchy czulam :) spokojnie, jeszcze Ci się znudzą kopniaki :D

Cześć Dziewczyny ❤

@loumarie byłam dzisiaj u tej nowej lekarki poz i to była dobra zmiana 🥹
Czuję się zaopiekowana i myślę, że zrobiłam ogromny krok w celu zdiagnozowania moich problemów 🥳

@93kora jakbym ważyła tyle co Ty to bym złego słowa na taką wagę nie powiedziala!
Dzisiaj sobie ustawiłam zamiast 60 kg jako cel 55 🤣😜

Cześć Dziewczyny ❤

@loumarie byłam dzisiaj u tej nowej lekarki poz i to była dobra zmiana 🥹
Czuję się zaopiekowana i myślę, że zrobiłam ogromny krok w celu zdiagnozowania moich problemów 🥳

@93kora jakbym ważyła tyle co Ty to bym złego słowa na taką wagę nie powiedziala!
Dzisiaj sobie ustawiłam zamiast 60 kg jako cel 55 🤣😜

A no właśnie!
Bo Ty mówiłaś ostatnio, że szukasz pulmonolog. I jak tam, dała skierowanie na spirometrię to obstawiam że po wynikach da skierowanie do pulmonolog? Czy tam wolisz już prywatnie iść? Kiedy robisz spirometrię?

reklama
A no właśnie!
Bo Ty mówiłaś ostatnio, że szukasz pulmonolog. I jak tam, dała skierowanie na spirometrię to obstawiam że po wynikach da skierowanie do pulmonolog? Czy tam wolisz już prywatnie iść? Kiedy robisz spirometrię?

Powiedziała, że może mi wypisać skierowanie do pulmonologa ale i tak się naczekam więc wybrała spirometrię z próbą rozkurczową i mam ją juz jutro 🥳
A jak będę miała wyniki to mam przynieść do przychodni i po jakichś dwóch tygodniach umówić wizytę IPOM 🙂
Dostałam już też receptę na lek wziewny, typowo na astmę ale jeszcze nie wykupuję bo jutro i tak muszę być bez żadnych leków. Do jutra się przemęczę a potem wreszcie odeśpię 🤣

Do góry