reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja mam taką pracę że jestem na to stanowisko sama, mogę iść na l4, szefowa znajdzie kogoś woec już będę musiała soedziec do końca na l4, s tego sobie nie wyobrażam, tym bardziej że to się może zaraz skończyć, zwykle przechodzi mi totalnie w drugim trymestrze i ja ocipieje w domu...a moja praca to czasem godzina dziennie..

reklama
Ja mam taką pracę że jestem na to stanowisko sama, mogę iść na l4, szefowa znajdzie kogoś woec już będę musiała soedziec do końca na l4, s tego sobie nie wyobrażam, tym bardziej że to się może zaraz skończyć, zwykle przechodzi mi totalnie w drugim trymestrze i ja ocipieje w domu...a moja praca to czasem godzina dziennie..

To masz trochę takie to niezdefiniowane jak ja. 🤔
Chociaż ja myślę czy w moim przypadku serio nie złożyć o wcześniejszy macierzyński po prostu jak przyjdzie czas.

Ja nie będę mieć zastępcy. 😁
Bo swoje sprawy bieżące zamknę do zera, a co jest powracające to po prostu wdrożę osobę od siebie.

A mnie od rana łeb napierdziela.
Ja na początku ciąży spala na siedząco przytulania do wielkiego misia. Jak się próbowałam położyć to miałam helikopter w głowie. Bałam się z dzieckiem do żłobka jechać, że zasne po drodze.

Ja musze mieć, ja ogarniam rezerwację i kontakt z potencjalnymi wynajmującymi z całego świata, więc no to nikt za mnie tego nie zrobi cholera...
Co do ostatniego zdania nie zgadzam się. Tobie się wydaje że jesteś niezastąpiona ale tak nie jest. Zawsze to mówię jak ktoś jest zbyt sumienny (jestem team leaderem i czasem trudno kogoś do urlopu lub potrzebnego l4 przekonać) - prawda jest taka że jakby pracownik zniknął z tego łez padolu to firma by musiała sobie poradzić i wcale by nie upadła 🤪 brutalne ale prawdziwe, każdy trybik da się zastąpić

Co do ostatniego zdania nie zgadzam się. Tobie się wydaje że jesteś niezastąpiona ale tak nie jest. Zawsze to mówię jak ktoś jest zbyt sumienny (jestem team leaderem i czasem trudno kogoś do urlopu lub potrzebnego l4 przekonać) - prawda jest taka że jakby pracownik zniknął z tego łez padolu to firma by musiała sobie poradzić i wcale by nie upadła 🤪 brutalne ale prawdziwe, każdy trybik da się zastąpić
Ale ja jestem jedna w firmie plus sprzątaczki 😄 więc szefowa musi kogoś za mnie zatrudnić, a jak zatrudni to nie pójdę na l4 na miesiąc 😒

Ja to zawsze powtarzam mojemu koledze z pracy, bo wlasnie przezywa kazdy urlop itp, i mowie mu,ze jesteś tu tylko nazwiskiem, nikt Cie nie doceni za to wszystko xD 2 tygodnie temu sie o tym bardzo przekonał i teraz chodzi załamany xD
Ja tez teraz siedzialam w robocie, myslalam,ze dostane dobrą premie roczną za statystyki, niestety gora, która nawet nie wie, jak wyglądam stwierdziła,ze jednak nie xD korpo life

Dokładnie.
Najbardziej niezastąpiony jest nie ten co zapierd***a, tylko ten co szybciej biega.

reklama
Dlatego praca to tylko praca. Staram się wykonywać ją dobrze. Jak jestem chora to ode na zwolnienie, a nie ledwie przytomna z gorączką i bólami ide do pracy. Narażając przy okazji innych. Ale wiele znajomych z pracy tak robi, nikt im za to medalu nie da. Za to jak przez stan zdrowia popełnia blokad może źle się to skończyć. Z urlopu wypoczynkowego też korzystam, zapominając o pracy.

Do góry