reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Dziewczyny, mam do wydania siatkę ubrań dla chłopca. Motywy w pojazdy/dinozaury. Rozmiary mix 🙈 od 62 do 86. Więcej większych.
Stan bdb/db. Część używaliśmy do spania, więc jest bardziej rozciągnięte:) ale bez plam, bez dziur itd.

Oddam za darmo, bo już nie mam co z tym zrobić, zależy mi żeby po prostu dać całość i nara :D mogę wysłać paczkomatem albo nadać przez olx, to wtedy taniej wychodzi.
Dookoła mam same dziewczynki, więc porozdawałam te uniwersalne i zostały mi batmany, moro i koparki 🙈
Szkoda że wcześniej się nie chciała pozbyć. U nas już 80, więc odpadamy.

reklama
@Klemensa a z ciekawości, jak sobie rozplanowałaś karmienie, że tak zapytam?
Któryś ze sposobów zdecydowanie już u Ciebie wygrał w wyobrażeniach, czegoś jesteś zwolenniczką/przeciwniczką czy się po prostu zdajesz na to, że jak nie wyjdzie plan A to ewentualnie plan B? 😀

@Klemensa a z ciekawości, jak sobie rozplanowałaś karmienie, że tak zapytam?
Któryś ze sposobów zdecydowanie już u Ciebie wygrał w wyobrażeniach, czegoś jesteś zwolenniczką/przeciwniczką czy się po prostu zdajesz na to, że jak nie wyjdzie plan A to ewentualnie plan B? 😀
Moim planem a jest kp, planem b kpi lub mm, ogólnie wyszłam z założenia że co ma być to będzie i nie będę się chłostać jak plan a nie wyjdzie 🤷‍♀️ Ale mam już wybrana położna która jest też cdl więc trochę mi już na start podpowiedziała i szczerze to idę z prądem bo co mi innego zostaje 🤣 jak na control freaka to i tak nieźle to wszystko znoszę, oby tak dalej 🤪

Moim planem a jest kp, planem b kpi lub mm, ogólnie wyszłam z założenia że co ma być to będzie i nie będę się chłostać jak plan a nie wyjdzie 🤷‍♀️ Ale mam już wybrana położna która jest też cdl więc trochę mi już na start podpowiedziała i szczerze to idę z prądem bo co mi innego zostaje 🤣 jak na control freaka to i tak nieźle to wszystko znoszę, oby tak dalej 🤪

Tak zapytałam, bo Ty teraz z nas też najbardziej chyba w temacie nowinek wszelakich będziesz 🤣
A masz zdobyty jakiś laktator?
Bo mi spodobały się Neno Perla Twin i Momcozy M5, ale mam chyba wrażenie, że to Momcozy jakoś zdobywają większe zainteresowanie jak tak obserwuję 🧐

Tak zapytałam, bo Ty teraz z nas też najbardziej chyba w temacie nowinek wszelakich będziesz 🤣
A masz zdobyty jakiś laktator?
Bo mi spodobały się Neno Perla Twin i Momcozy M5, ale mam chyba wrażenie, że to Momcozy jakoś zdobywają większe zainteresowanie jak tak obserwuję 🧐
Ja używałam momcozy s12pro i poza tym że zajechałam przez dwa lata 3 pary silniczków, to jestem.mega zadowolona.
Neno używałam, ale butelkowy i też byłam zadowolona :)

Ale tak z perspektywy kpi uważam, ze to najbardziej obciążająca i czasochłonna opcja i często ciężka w momencie, kiedy ma się malucha, bo wyłącznw kpi oznacza odciąganie na początku co 2h choćby się waliło, paliło i darło ;)
O kurcze. W tym roku już drugi raz słyszę o takie pomyłce, a wydawały mi się niemożliwe w tą stronę 🙈
Wiesz co, ich wina, bo to dopiero byly pierwsze prenatalne, a oni już się nastawili na chłopca i z nifty wyszła im dziewczynka. I rozpacz wielka 🤷‍♀️ a mówilam jej, że to taka zgadywanka.

Ja myślałam, że to była niespodzianka z tą płcią przy porodzie. 🤣

U mnie lekarka będzie pewnie powoli zgadywać w piątek.
Ja za to znam historie sprzed paru lat (7?) wlasnie znajomi, gdzie dziewczyna całą ciąże slyszala,ze bedzie dziewczynka, a urodzil sie chlopak :D po porodzie wgl nie mogla ogarnąć i przyzwyczaić się do tego

reklama
Ja za to znam historie sprzed paru lat (7?) wlasnie znajomi, gdzie dziewczyna całą ciąże slyszala,ze bedzie dziewczynka, a urodzil sie chlopak :D po porodzie wgl nie mogla ogarnąć i przyzwyczaić się do tego

Ja też znam takie historie, dlatego tak szczerze średnio wierzę w moc przewidywania płci 😂

Do góry