reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

A czy ktoraś z Was miala jakies ciekawe i niespotykane objawy, ktore wystąpiły tylko w ciązy, ale nie są nigdzie opisywane jako typowo ciązowe?

Ja np. kocham czytac, a w ciązy nie mogłam, odrzucało mnie od czytania. Jedna ksiązka miesięcznie to był sukces, a myslalam, ze nadrobię zaległości.
Wiem, że zaległe, ale nadrabiam bo jestem dopiero na 42 stronie 🫣🤭

Nie wiem czy to inne ale ja kocham słodycze, a w ciąży totalnie nie miałam ochoty na słodkie. Nie raz narzeczony kupił jakiegoś batona a ja nawet na niego nie spojrzałam 😂
A jeszcze przed tym jak nie wiedziałam, ze jestem w ciąży ( pierwszy test zrobiłam tydzień po planowanej @) to w pracy obierałam skórki z chleba i wyrzucałam do kosza bo nie umiałam ich przełknąć 😅 potem to minęło.

reklama
Macie jakieś sprawdzone metody na ten okropny ból piersi?

Ja już nie daję rady. 🙈 W nocy śpię w staniku miękkim, przekręcać się nie mogę. Dzień w miarę ok, ale dla mnie noce to jest koszmar. Myślałam, że ten ból będzie na początku, a mnie od 3 tygodnia tak piersi rwą, że to jest jakaś paranoja i mi to wcale nie mija...
Ja stanika nie mogę znieść, bo mnie palą sutki i każdy dotyk jest nieprzyjemny. I w ogóle całe piersi mam gorące.

Macie jakieś sprawdzone metody na ten okropny ból piersi?

Ja już nie daję rady. 🙈 W nocy śpię w staniku miękkim, przekręcać się nie mogę. Dzień w miarę ok, ale dla mnie noce to jest koszmar. Myślałam, że ten ból będzie na początku, a mnie od 3 tygodnia tak piersi rwą, że to jest jakaś paranoja i mi to wcale nie mija...
Hej.. tez szukam jakiegos sposobu, boje sie ze to cos nienormalnego, bol jest straszny, zwlaszcza w nocy i rano..

Możesz zawsze skoczyć na USG zobaczyć, ale raczej normalka.
No właśnie to odsuwam na po ciazy, albo na pozniejszy bezpieczny etap.. ze strachu, ze cos wyjdzie, mam birads 3 z MRI rok temu (2%szans ze jest cos zlosliwego), ale na usg birads1 pol.roku temu, wiec wierze ze jeszcze chwile mam jakby cos sie tam dzialo..

No właśnie to odsuwam na po ciazy, albo na pozniejszy bezpieczny etap.. ze strachu, ze cos wyjdzie, mam birads 3 z MRI rok temu (2%szans ze jest cos zlosliwego), ale na usg birads1 pol.roku temu, wiec wierze ze jeszcze chwile mam jakby cos sie tam dzialo..
Ale w ciąży można robić USG piersi, to chyba lepiej wiedzieć wcześniej?
W sensie jak Cię tak bardzo boli to może jednak warto się wybrać, żeby zobaczyć.

Ja jednak polecam się wybrać teraz, mi lekarz mówił że właśnie lepiej teraz zrobić, bo później mogą się robić zastoje mleka które będą wyglądały jak guzki i można się niepotrzebnie strachu najeść.

Dbajcie o cycuchy...
Moja znajoma jak syn skończył dwa lata dowiedziała się, że ma jakąś tam torbielkę/guzek. Zaraz już atakował wartownika pod pachą... Teraz nie ma cycka.
W ciąży nie badała, po ciąży też nie bardzo, mówiła po co po co. Straszne to było.

Kupiłam dwie kurteczki sobie dzisiaj ciążowe, ale obawiam się, że będę w nich wyglądać jak krasnal z bajki.
Trochę mam melona więc biorę kurtki zazwyczaj większe i wiecie, żeby cycka dopiąć - ale w reszcie kurtki trochę zazwyczaj się topię. 🤣
Mam nadzieję, że nie będzie tragedii.

reklama
Do góry