reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Spróbowałam ululać na noc bez butli i mam traume. Serio, ile mozna wyć... bo mój to wyje aż zwymiofuje i wyje dalej. Śpiewam, noszę, czytam, dupa blada. Odpusciłam po godzinie. Moze jutro pójdzie lepiej...
Ja nie moge tego jego ryku. Bola mnie uszy,jestem zmęczona, dzisiaj ryk o 5 rano. Chciałam go sprzedać nężowi i iść spać dalej to nie bo mama. Spać koło niego nie, bo jak zamykałam oczy to ryk. W pracy potem jak zombie, cierpliwości zero, a on ryki o wszystko.

I te wszystkie rady o regulowaniu emocji idą się paść, a ja nie wiem co namrobić, zeby było spokojniej.
Moja mama zawsze się śmieje, że jako dziecko tak darłam ryja, że rozumie dlaczego niektórzy zanoszą dzieci do okna życia. 😂

reklama
To ja może jeszcze pomyślę, czy to kolejne dziecko to dobry pomysł 🤪
A serio to współczuję, nie dane mi było przerobić choć namiastkę takiego egzemplarza bo chyba byłby jedynakiem 😄
Te rady z poradników są fajne przy dzieciach które współpracują...
Ty masz w ogóle jakąś złotą ekipę z tego co mówisz! 🥹💝

Ja się przed chwilą dowiedziałam od siostry,że jej szwagierka (bratowa jej męża) jest już 3 dni po CC. To ich drugie dziecko, córeczka - termin miała na 7 sierpnia ale musiała szybciej przejść przez poród bo mała ma jelita poza jamą brzuszną. Ma dwa dni życia a już dwie operacje przeszła 😭😱 ja bym chyba umarła ze strachu. Jej mąż wraca do domu, do ich prawie 2 letniego syna,do swoich rodziców, mają gospodarstwo,on ma króliki - ma zajęcie.. a ona biedna po CC musiała szukać chirurga,żeby się czegokolwiek dowiedzieć o stanie zdrowia Marlenki... Koszmar po prostu...

Jak to jest z rozmiarówką ciążową na jeansy?
Takie 38 czy 40 to jest takie normalne czy powiększone już? 🤔
Bo nie rozumiem jak się zapatrywać, brać rozmiar większe czy swój rozmiar obecny. 🤔

Bo nie rozumiem jak się zapatrywać, brać rozmiar większe czy swój rozmiar obecny. 🤔
Myślę,ze póki nie zamówisz i nie przymierzysz to sie nie dowiesz, bo to tak jak z normalnymi, kazdy sklep ma swoją rozmiarówke i w jednym sklepie będziesz miała 38, a w drugim 40, albo nawet w innym kroju spodni :D

Myślę,ze póki nie zamówisz i nie przymierzysz to sie nie dowiesz, bo to tak jak z normalnymi, kazdy sklep ma swoją rozmiarówke i w jednym sklepie będziesz miała 38, a w drugim 40, albo nawet w innym kroju spodni :D

No właśnie chcę kupić przyszłościowo.
Raczej długo potrzebne mi nie będą, ale nie chce mi się szukać potem na cito. 😄
Chyba muszę założyć, że do jesieni zgrubnę o ten rozmiar już...

Ja nosiłam najpierw 38 jak normalnie a później 40 w ostatnich mc bo w biodrach się szersza robiłam:) nosiłam też super spodnie dresowe z koszulką do karmienia w zestawie - muszę poszukać na allegro - je nosiłam pół ciąży i jeszcze po porodzie wyszłam w nich ze szpitala. Jeansy mają te takie materiałowe pasy na brzuszek a reszta trzyma się na biodrach także wydaje mi się ,że rozmiar jeansów taki jaki masz na co dzień warto kupić a na koniec ciąży rozmiar większe - dla wygody:) ja miałam rurki z Sinsay mama i mi łydki w nich puchły to przerzuciłam się na legginsy i dres

Miałam takie tylko szare z różową i białą lamówką i koszulkę ciążową pod kolor z tego samego sklepu.
Przeszły moją ciążę i połóg i dwie ciąże siostry i się nawet trzymają

reklama
Do góry