reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ma wieksze znajomosci 😂😂
Skubana 🤣🤣
Ale to dużo zależy od miasta i gminy ogólnie. Mi tam taki metraż pasuje. Starszy będzie miał swój pokój, młodsze swój 😀.
No i wielka kuchnia jest. Z okna ogólnie śmiałam się do syna, że po lekcjach będę wolała go do domu 🤣🤣🤣 widok na szkołę mam z kuchni 😁😁

reklama
Na swoj, jasne 😂😂 ale kurde dostac na start takie wielkie mieszkanie to looo!
No tego się obawiam, jak zaczną rządzić swoją kasa to może na tydzień starczy 😆
Z tym mieszkaniem jest taki plus, że można z niego zrobić dwa, bo jest góra i dół w podobnym metrażu, a mamy jeszcze w zanadrzu dwa które teraz są wynajmowane, więc na jedno się przeniesiemy, taki plan 😊

Ku*** ale 120m ? Jak Ty to zrobiłaś co ? Ja mam lekko ponad 70 🤣🤣
Jakby to powiedzieć....trochę znajomości 😆🤫
Do tego dwupiętrowe... ale ogólnie my mamy w mieście takie wielkie mieszkania, u nas też liczba osób decydowała o tym jakie możemy dostać, a są i takie po 180m, 7 pokoi 🫣

Skubana 🤣🤣
Ale to dużo zależy od miasta i gminy ogólnie. Mi tam taki metraż pasuje. Starszy będzie miał swój pokój, młodsze swój 😀.
No i wielka kuchnia jest. Z okna ogólnie śmiałam się do syna, że po lekcjach będę wolała go do domu 🤣🤣🤣 widok na szkołę mam z kuchni 😁😁
My właśnie na podobny idziemy, ja nie jestem fanką wielkich mieszkań, no ale z taką rodzinka to jednak trzeba trochę miejsca mieć, teraz będzie 3 więc ogarniemy i 75m 😄

My wlasnie sie przeprowadziliśmy z wynajmu do wlasnego(kredytowego) domu. Nie mam kuchni, lazienki w pelni ani schodow ale jestem szczęśliwa ze w końcu sie udalo. Córa spi na materacu dmuchanym ale ma swoj rozowy pokoik z jednorożcami- spełniając jej marzenie spełniam po cichutku swoje dzieciece i swoje jako rodzic 🥹 Do świąt powinniśmy juz wszystko skończyć. Moj maz odwalił kawal dobrej roboty kompletnie sie nie znając na elektryce, docieranie czy kładzeniu płytek 🤩 jeden pokoik nadal czeka, liczę ze tez bedzie zajęty 😊

My kupiliśmy z 8 lat temu dom w stanie surowym. Wylewki, okna i elewacje robili podobno fachowcy. Do wszystkiego się czepialismy i wszyscy musieli robić poprawki. Całe wykończenie robimy sami. Oni eko mnie ocieplanie poddasza, byłam wtedy w ciąży i partner większość rzeczy robił sam. Ucząc się z YT. Do zrobienia zostało przykryć betonowe schody. Trwa to strasznie długo, ale pracował 6 dni w tygodniu i średnio miał czas żeby robić coś w domu. Materiał leży w jadalni od zeszłego roku. Drewno się sezonie 😅 zachciało mi się wiatrołapu i garażu więc schody musiały poczekać. Więc teraz jeszcze wykończyć wiatrołap. No i dokończyć łazienkę, bo tylko wanna i kibelek stoją. Umywalka czeka już prawie 5 lat na swój czas.

My kupiliśmy z 8 lat temu dom w stanie surowym. Wylewki, okna i elewacje robili podobno fachowcy. Do wszystkiego się czepialismy i wszyscy musieli robić poprawki. Całe wykończenie robimy sami. Oni eko mnie ocieplanie poddasza, byłam wtedy w ciąży i partner większość rzeczy robił sam. Ucząc się z YT. Do zrobienia zostało przykryć betonowe schody. Trwa to strasznie długo, ale pracował 6 dni w tygodniu i średnio miał czas żeby robić coś w domu. Materiał leży w jadalni od zeszłego roku. Drewno się sezonie 😅 zachciało mi się wiatrołapu i garażu więc schody musiały poczekać. Więc teraz jeszcze wykończyć wiatrołap. No i dokończyć łazienkę, bo tylko wanna i kibelek stoją. Umywalka czeka już prawie 5 lat na swój czas.
Najgorsze to zrobic jak juz czeka :D ale w koncu sie doczeka :D

reklama
My wlasnie sie przeprowadziliśmy z wynajmu do wlasnego(kredytowego) domu. Nie mam kuchni, lazienki w pelni ani schodow ale jestem szczęśliwa ze w końcu sie udalo. Córa spi na materacu dmuchanym ale ma swoj rozowy pokoik z jednorożcami- spełniając jej marzenie spełniam po cichutku swoje dzieciece i swoje jako rodzic 🥹 Do świąt powinniśmy juz wszystko skończyć. Moj maz odwalił kawal dobrej roboty kompletnie sie nie znając na elektryce, docieranie czy kładzeniu płytek 🤩 jeden pokoik nadal czeka, liczę ze tez bedzie zajęty 😊
Ale to jest najpiekniejsze! Wykonczycie wszystko powoli, grunt ze powoli idziecie ku koncowi :)
Baaaardzo zycze, zeby szybko byl zajety ♥️

Do góry