reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ale w sumie ja jeszcze dodam, ze ja też nie lubię urodzin Młodego, bo za bardzo siedzi we mnie szpital i urodzin Młodej też nie lubię. Więc zwykle luty i marzec (bo akurat jest miesiąc odstępu) hibernuję warcząc na wszystkich i żrąc czekoladę 🤣 to podobno mija z czasem i człowiek się zaczyna normalnie zachowywać i na to liczę.

reklama
Lata temu (😂) jak te smakowe to tak w co 2 aptece, wiem ze kazali wziac swoja cytryne i wycisnac sok do zwyklej, ale znow co 2 lab sie na to zgadzalo, bo moze byc za duzo plynu i za duzo rozcienczone chociaz fikcja, ilosc glukozy ta sama… ale i tak przeczytalam za pozno, pilam zwykla… w zyciu nie wezme juz zwyklej do ust :D cola brzmi dobrze, ale przeslodzona cola juz nie, a na taka sie zapowiada :D

Ja płaciłam za wykonanie badania, bo robiłam prywatnie tam u siebie gdzie prowadzę ciążę. Ale ze swoją glukoza to zapłaciłam tyle samo co bym ich czystą wypiła. Po prostu wcześniej nie chciało mi się do nich nawet zajść ani zadzwonić i pytać czy mam wziąć swoją, wzielam na "wszelkie w" i mi powiedzieli, że rozrobią mi tą moją i spoko.
Nie każda diagnostyka ma glukoze cytrynowa, mimo że na stronie jest napisane cos innego xD ja dzwoniłam przed badaniem właśnie dopytać o to i Pani na infolinii powiedziała,ze tylko w wybranych punktach jest, chyba tylko Wawe wymieniła.

Sprawdzałam z 2h temu to nie było, ale wątpię, że mogłaby mnie dopaść cukrzyca.
Moja glukoza na czczo z 8 tygodnia to było 76 mg/dl 😀
Ja na czczo miałam też kolon 70, a potrafiła być i ponad 90. Na szczęście krzywa wyszła dobrze i tego się trzymałam.

Ja glukozę sama w domu rozpusciłam, zresztą jak wszyscy którzy mieli badanie wtedy.

reklama
A ja mam dzisiaj życiowe rozkminy, bo dzisiaj jest dzien wcześniaka, szpitale świętują, wrzucają posty, w których życzą wcześniakom wszystkiego dobrego, mam wysryw tego na social mediach, ale...
Podczytuję ten wątek ale ponieważ nigdy staraczką nie byłam to nie za bardzo czuję się w temacie ale jestem mamą wcześniaka więc mam potrzebę odnieść się do tego co napisałaś

1. W żadnym poście nie zobaczyłam słowa o wcześniakach, które nie przeżyły
Ja widziałam. Więcej niż jeden post. Nikt nie zapomina o tych dzieciach tylko niewiele osób ma odwagę poruszyć ten temat
2. Nie rozumiem trochę idei świętowania 🤷‍♀️ w sensie po co? To trochę tak jakbyśmy świętowali, że ktoś zachorował na raka i wyzdrowiał. Generalnie do zapomnienia. Można w tym dniu podziękować neonatologom czy położnym z oddziału, ale ja jestem mega daleka od świętowania takiego stricte. Dla mnie dzień bardziej jak koszmar niż święto.
My świętujemy. Dziś z synkiem zjadłam lody bo jestem wdzięczna za to, że jest, że jest tak wspaniałym oraz dzielnym chłopcem pomimo wszystkich trudności bo u niego widać oznaki wcześniactwa. Dla mnie to ważny dzień oraz okazja do spotkania z rodzicami innych wcześniaka bo oni rozumieją oraz często są w tym samym miejscu co my.

Do góry