reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

U mnie też historie tam dalsze są różne, ale nie będę się kierować tym raczej. Akurat i tak mój przypadek obalił trochę teorię, bo w porównaniu z niektórymi dziewczynami w mojej rodzinie to i tak poszło mi turbo szybko, bo u dziewczyn są raz że problemy z zajściem duże, a dwa, że mam bliskie osoby, gdzie strata goni stratę i stratę... i tu nie mówimy o pojedynczej stracie. Roni każdą ciążę, była w ciąży chyba już z 6 razy, niestety żadna nie utrzymała się. Oczywiście, dziewczyna ciągle się bada, leży po szpitalach, cuda wszelkie no ale niestety póki co bez żadnego skutku. A niby taki postęp w medycynie.
Mna najbardziej wstrzasnelo, ze gdyby zycie ulozylo sie inaczej to mialabym brata. Wyszlo jak wyszlo, temat tabu w rodzinie ale ja wiem wszystko.

reklama
Mna najbardziej wstrzasnelo, ze gdyby zycie ulozylo sie inaczej to mialabym brata. Wyszlo jak wyszlo, temat tabu w rodzinie ale ja wiem wszystko.

Moja mama też straciła dziecko, w wieku 26 lat. Ale gdyby go nie straciła, to by się na mnie nie zdecydowała i mnie by nie było, bo trójki by nie chciała... 🙈 Na mnie czekała tak naprawdę 10 lat i trafiłam się już w sumie całkiem nawet przypadkiem, jak już zrezygnowała. Diagnozowała mnie u lekarza jako, uwaga - KAMIEŃ NERKOWY. Lekarz szybko skumał o co chodzi i powiedział, że to sprawa dla ginekologa. 🤣

Moja mama też straciła dziecko, w wieku 26 lat. Ale gdyby go nie straciła, to by się na mnie nie zdecydowała i mnie by nie było, bo trójki by nie chciała... 🙈 Na mnie czekała tak naprawdę 10 lat i trafiłam się już w sumie całkiem nawet przypadkiem, jak już zrezygnowała. Diagnozowała mnie u lekarza jako, uwaga - KAMIEŃ NERKOWY. Lekarz szybko skumał o co chodzi i powiedział, że to sprawa dla ginekologa. 🤣
Od dzisiaj masz nową ksywę, sorry. 😂💝

Ja leżalam w szpitalu na sali z dziewczyną, wtedy była w 23tc, a leżala praktycznie od początku, bo odkleił jej się kawałek kosmówki. Cała ciąża na oddziale, cała praktycznie na leżaco z wstawaniem tylko do toalety.
Też mówila, że drugi raz już nie chcą, za duzo stresu. A zanim zdiagnozowano co jej jest to też wielu lekarzy patrzyło i nie wiedziało, a ona co się ruszała więcdj to krwotok.

Zresztą niedaleko, bo całe 3 sale dalej leżala Dominika Clarke, od 8 do 28tc w szpitalu leżąco.

Przez te tematy tabu jako nastolatka zadałam ból sąsiadce. Ona utrzymywała że z wygody ma jedno dziecko. Prawdziwą wersję zdarzeń usłyszałam od niej dopiero gdy dotarła do niej moje przejścia.

Moj starszy brat zmarł mając 3 miesiące. Poza jedną rozmowa w domu się o tym nie mówi. Jest grób na cmentarzu i tyle. Kiedyś przypadkiem znalazłam akt zgonu i wtedy mama trochę powiedziała na ten temat.

Przez te tematy tabu jako nastolatka zadałam ból sąsiadce. Ona utrzymywała że z wygody ma jedno dziecko. Prawdziwą wersję zdarzeń usłyszałam od niej dopiero gdy dotarła do niej moje przejścia.
Myślę, że wiele osób nie mających dzieci mówi, że to z wyboru. Ja zresztą też się nie wychylam z problemami z płodnością. Jak sama poroniłam, to nagle się okazało, że w koło jest sporo dziewczyn które też mają za sobą starty.

Myślę, że wiele osób nie mających dzieci mówi, że to z wyboru. Ja zresztą też się nie wychylam z problemami z płodnością. Jak sama poroniłam, to nagle się okazało, że w koło jest sporo dziewczyn które też mają za sobą starty.

Myślałam ostatnio o tym jak szwagierka dowiedziała się o mojej ciąży. Bo wcześniej nic nie mówiliśmy o staraniach, a pytała mnie czy planowaliśmy, jak to wyszło itd. Też jest bezdzietna z wyboru, a rzuciła tezę, że wiele osób bardzo długo czeka. No zdziwiło mnie to mocno bo nie spodziewałam się, że dostrzega takie rzeczy i że o nich myśli. Zawsze myślałam, że ona nie lubi dzieci ani rodziców dzieci bo tak się wypowiada, ale jak się spotkałyśmy to widziałam, że się bardzo martwi o mnie obecnie, co mnie totalnie już zdziwiło bo raczej bym się nie spodziewała. Myślę, że miałaby coś więcej do powiedzenia, ale też nie wypada takich tematów drążyć.

reklama
Do góry