reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Jeju, jak dajesz rade..? Ale mam nadzieje ze nie stresuje Cie mimo wszystko ta praca za bardzo..
Czy mozesz liczyc na normalniejsze warunki jak zgłosisz ciaze?

Normalnie, jestem kawożłopem. 😂
Taką mam charakterystykę pracy, więc myślę, że no ciąża ciążą tu jest prawo pracy, ale po ciąży na 100% będę się witać z taką samą gaską. 😁

reklama
W pracy potrafię z 4, 5 kaw luźno wypić. Jak mam takie nocne przeboje to wiadomo, jest też nocna kawa i najczęściej się staram nie spać już jeśli wiem, że np. o tej 2 czy 3 w nocy muszę w gotowości już być.

Mnie wkurwia moja praca, bo jak urodzilam.to słyszałam, ze jejku oni mi pomogą, pójdą mi na rękę, pogodzę pracę z rehabilitacją, ze wszystkim, po czym jak wrociłam do pracy to nikt o tym nie pamiętał, a ja zbieram opierdziel, bo ustawiam sobie konferencje tak, żeby nie wpadały w czas drzemki 🤷‍♀️

Mnie wkurwia moja praca, bo jak urodzilam.to słyszałam, ze jejku oni mi pomogą, pójdą mi na rękę, pogodzę pracę z rehabilitacją, ze wszystkim, po czym jak wrociłam do pracy to nikt o tym nie pamiętał, a ja zbieram opierdziel, bo ustawiam sobie konferencje tak, żeby nie wpadały w czas drzemki 🤷‍♀️

Ale jeśli Tobie pasuje i komuś bo zapełnia lukę w kalendarzu to w czym problem?

Gdzieś tam na początku dnia było o książkach. Lubię czytać. Mama się wściekała, bo jak coś zaczynałam czytać to nie odkładałam książki puki nie skończyłam. Najgorzej jak szłam z książką do wanny to tak na 3h. Ostatnio mam czas, to miałam więcej poczytać. Tylko nic nie podchodziło. No to wczoraj wypożyczyłem romansidło. Weszło, aż miło. Może uda mi się zmęczyć, kryminał który mam, jak nie to oddam. Książek nie kupuje, lubię bibliotekę.

Szef jest control freakiem 🙈

Oezu... 😵‍💫 Starą swoją niech kontroluje jak się nie ma czym zająć.

Aż mi się przypomniało jak kiedyś mnie rekruterka zapytała, czego nie lubię w pracy to jej powiedziałam, że przełożonych którym się na tyle nudzi, że się bawią w mikrozarządzanie. 🤣
Byłam jej ulubioną kandydatką. 🤣

Praca i ciąża. Od przedłożonej usłyszałam, że skoro jestem w ciąży to mam problem bo warunki szkodliwe. Poszłam do kadr, pani wytłumaczyła co i jak w tym przypadku. Dostała zaświadczenie, że jestem w ciąży, poszło pismo jak dostosować warunki. Generalnie długo nie popracowałem, bo pracownik, że mnie mało pożyteczny był. Ja nie wiem kto wymyślił nazwę poranne mdłości, przecież one są całą dobę. Generalnie cały dzień starałam się nie zwymiotować i nie zasypiać na stojąco.

reklama
Hej, jeszcze odnosnie L4.. ja tez jakos wczesniej bylam troszke krytycznie nastawiona na takie L4 od 6tygodnia na zasadzie bo tak, szwagierki, znajome, zawsze szły od razu I dopytywały dlaczego ja nie..
No i teraz troche mi sie zebralo na przemyślenia.. powiedzcie mi dlaczego nie ma jakiegoś rozwiązania typu obniżenia wymiaru pracy ale np bez wpływu na średnia wyplate ktora dostajesz na macierzyńskim.. (niech liczą mi te miesiace na pełnym etacie, poprzedzajace ciaze, ale teraz chcialabym popracowac na czesc etatu, zgodnie z prawem z obnizona pensja). Chce pracowac, nie czuje sie zle, ale po prostu brakuje mi sil na te 8h.. mam wrazenie ze praca to jedyne co robię, wracam do domu i leze, nie mam sily na nic, tak jak piszesz @kami1094
ale czy tak to powinno wyglądać? nie chce zaniedbywać siebie, domu, dziecka..
Jeśli byłyby takie rozwiązania to z zaletą takze dla pracodawców.. nie znika mu pracownik z dnia na dzien, jest w stanie jeszcze przeszkolić kogos..

Eh pewnie w idealnym świecie...

Trochę rozwiązań jest.
Masz możliwość zwolnienia pracownicy z obowiązku świadczenia pracy.
Masz możliwość pracy zdalnej dla ciężarnej.

Tylko większość pracodawców z tego nie korzysta bo dla nich finansowo jest korzystniej jak pójdziesz na L4

Do góry