reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Wy macie libido w ciąży? 🤣
Od kiedy jestem w ciąży to wogóle mnie to nie interesuje. 😂
u mnie to był pierwszy objaw ciąży. Jak tylko pomyślę o seksie, to aż czuję jak mi się mokro robi (mam nadzieję, że nie zabrzmiało to źle 😂😂), czuję takie mrowienie w dole hahaha 😂😂 no ogólnie masakra. A tak to przed ciążą to na samą myśl mi się odechciewało czegokolwiek 🙈

reklama
u mnie to był pierwszy objaw ciąży. Jak tylko pomyślę o seksie, to aż czuję jak mi się mokro robi (mam nadzieję, że nie zabrzmiało to źle 😂😂), czuję takie mrowienie w dole hahaha 😂😂 no ogólnie masakra. A tak to przed ciążą to na samą myśl mi się odechciewało czegokolwiek 🙈

Nieźle 🤣
U mnie najlepsze libido było przed ciążą bo mogłam się z mężem winka napić dla relaksu z jakąś deską sera i wędliny to i inaczej to szło. 😁
A teraz on od kiedy wie o ciąży to ma jakieś schizy i np. nie chce być na górze już bo się boi na mnie leżeć, a dla mnie inne konfiguracje to często problem. 🙈 Wydaje mi się, że jeszcze w 1 trymestrze można, ale no on się uparł, że brzucha gnieść nie będzie.

Na moje całą ciążę można jak nie masz przeciwwskazań. Ja w pierwszym trymestrze na zmianę spałam głodowałam albo mnie mdliło więc 🤷‍♀️

Ja wczoraj z córką przesadzałam rośliny - mąż kupił mi 50 l ziemi. Młoda najpierw mi pomagała a później wsypała koparkę ziemi do piaskownicy a z niej do basenu 😂🤯
To u mnie samą posadziła 5 sadzonek i się znudziło. Wróciła na podlewanie. Jednak z tatusiem lepsze pracę są. Dobrze, że basen teraz poza zasięgiem wzroku bo częściej do było miejsce do mycia rączek jak się zrodziły od ziemi, piasku.

Bardzo mi przykro.
U nas złamanie było widać, ale mocno go wymęczyli na RTG.
No i u nas on tą ręką ruszał np przeglądając książeczkę, bawiąc się zabawkami ale przestał raczkować bo już tu za duży nacisk
To nie tak do końca... Dzieci chyba jakoś inaczej tolerują takie urazy. Córka koleżanki zjeżdżała ze zjeżdżalni i niefortunnie wylądowala na nodze, otrzepała się, poszła bawić się dalej. Noga była skręcona, o czym dowiedzieli się następnego dnia, bo była opuchnięta. Młoda się nie skarżyła. Kolejnym razem przewróciła się w przedszkolu i poszła bawić się dalej. Następnego dnia powiedziała rodzicom, że się przewróciła wczoraj w przedszkolu. Podotykali nogę, pojechali do lekarza, a okazało się, że kość była pęknięta. 🫣
Mało pocieszające 😭😭
Ale dzięki dziewczyny za informacje , przynajmniej wiem jak będzie wyglądało najpewniej dalej to wszystko.

reklama
Tzn mi chodzi o leżenie mi na brzuchu że można chyba jeszcze. 😁
Można można - mój wariował przez pierwsze tygodnie - częściej niż zwykle miał ochotę i się śmiał,że "musi trochę dolać bo uszy robi " albo inna część ciała wymieniał. Później brzuszek rósł, mała kopała to jakoś pod koniec ciąży się bał właśnie przez to ,że np kochaliśmy się na boku i mnie objął w pasie to mała go kopnęła to już czar mu prysł 😂 ja mu mówiłam,że jej się nic nie stanie,nie miałam przeciwwskazań to ,gdy miałam ochotę to nie protestował ale był delikatniejszy 😅

Do góry