reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Kupiłam dwie kurteczki sobie dzisiaj ciążowe, ale obawiam się, że będę w nich wyglądać jak krasnal z bajki.
Trochę mam melona więc biorę kurtki zazwyczaj większe i wiecie, żeby cycka dopiąć - ale w reszcie kurtki trochę zazwyczaj się topię. 🤣
Mam nadzieję, że nie będzie tragedii.
Teraz jak brzuszek zacznie rosnąć, to nie będzie takiego problemu. Tylko cyce też lubi wywalić. Ja sporo awansowałam, w S się ciężko zmieścić przez biust.

reklama
Nie wiem czy masz tiktoka ale mi się to wyświetliło i o Tobie pomyślałam

No u nas to taki mało trafiony prezent bo jednak Basia ma 10 lat i nie ma na ten moment cukrzycy i już tak wychodzi powoli z lalek Barbie.
Janek ma 14 lat i w sumie nigdy akurat Barbie się nie bawił (bo miał np. mega fazę na Kucyki Pony)
No a Staś ma 1.5 roku i jak na razie to ma nową pasję - jazdy na deskorolce 🤡 oczywiście po między wchodzeniem na wszystko co wysokie i najlepiej, żeby można było próbować potem skoczyć na głowę

Dbajcie o cycuchy...
Moja znajoma jak syn skończył dwa lata dowiedziała się, że ma jakąś tam torbielkę/guzek. Zaraz już atakował wartownika pod pachą... Teraz nie ma cycka.
W ciąży nie badała, po ciąży też nie bardzo, mówiła po co po co. Straszne to było.

No ja czekam, aż skończę produkcję mleka powiedzmy ogólnie i usuwam wszystko :)

No u nas to taki mało trafiony prezent bo jednak Basia ma 10 lat i nie ma na ten moment cukrzycy i już tak wychodzi powoli z lalek Barbie.
Janek ma 14 lat i w sumie nigdy akurat Barbie się nie bawił (bo miał np. mega fazę na Kucyki Pony)
No a Staś ma 1.5 roku i jak na razie to ma nową pasję - jazdy na deskorolce 🤡 oczywiście po między wchodzeniem na wszystko co wysokie i najlepiej, żeby można było próbować potem skoczyć na głowę
I Nas dalej to samo, skacze że wszystkiego gdzie się da 🤣
W maju pamiętam jak byliśmy u prababki to wszedł w pokoju na 3 regał po szafce i jeb na kanapę 🤣🤣.
Teraz muszę go stopować ,żeby noga znowu w gipsie nie wylądowała 😁. Zawsze coś sobie znajdzie śmiesznego. Wie,że teraz nie może to pływa dosłownie pływa po podłodze jak waleń jakiś 🤣🤣🤣

Mój prawie 4 latek przebiera sie codziennie namiętnie w tiulowe kiecki siostry, oczywiście za namową tejże siostry 😅 ona go stroi i są księżniczkami, zabawa gotowa, no chciala mieć siostre cóż zrobić 😆
Potem mlody przebiera się w szerokie spodenki, czapka z daszkiem do tyłu i wtedy jest jego prawdziwe JA! Jeszcze dochodzi "skibidibi tojlet goni mnie!!" 😵🥴

Ale w ciąży można robić USG piersi, to chyba lepiej wiedzieć wcześniej?
W sensie jak Cię tak bardzo boli to może jednak warto się wybrać, żeby zobaczyć.

Ja jednak polecam się wybrać teraz, mi lekarz mówił że właśnie lepiej teraz zrobić, bo później mogą się robić zastoje mleka które będą wyglądały jak guzki i można się niepotrzebnie strachu najeść.
Pojde w okolicy października- listopada czyli 6-7 miesiac, rzeczywiscie pozniej przy laktacji moze byc kiepsko widać, nie pomyślałam o tym, dziekuje za przypomnienie🫣

reklama
Do góry