reklama
xewee
Moderator
A to mi zmieniliDo tygodnia różnicy nawet nie zmieniają planowanego terminu porodu tylko zostaje zwykle z om.
loumarie
Fanka BB :)
A to mi zmienili![]()
Na podstawie usg zwykłego czy prenatalnego?
Bo czytałam, że niby usg prenatalne 1 trymestru jest bardziej wiarygodne pod kątem terminu ewentualnego i jestem ciekawa co to jutro mi wyjdzie i co dr na to.
Klemensa
Mi na 1 prenatalnych powiedzieli że dziecko jest większe ale do tygodnia się nie korygujeNa podstawie usg zwykłego czy prenatalnego?
Bo czytałam, że niby usg prenatalne 1 trymestru jest bardziej wiarygodne pod kątem terminu ewentualnego i jestem ciekawa co to jutro mi wyjdzie i co dr na to.

xewee
Moderator
Na podstawie tego i tegoNa podstawie usg zwykłego czy prenatalnego?
penguinlicious
Moderator
U mnie podobnie - na prenatalnych termin mi wyszedł na dzień później, ale prowadząca nadal liczy według OM, bo to tylko jeden dzień.Na podstawie tego i tegoprenatalne wyszły jeszcze do przodu 2 dni, ale lekarz prowadzący pozostal przy swoich.
xewee
Moderator
Przepraszam jednak wprowadziłam w błąd, pomylilam daty, dopiero sprawdziłam kartę ciazy, termin z OM mam 20.01, a z USG 12.01, a z prenatalnych nawet 10.01, wiec u mnie jest wiecej niz tydzien.Mi na 1 prenatalnych powiedzieli że dziecko jest większe ale do tygodnia się nie koryguje![]()
Hermeneg
Termin terminem a brzdąc i tak wyjdzie kiedy chce
moja córka urodziła się 10 dni przed tp, tak się jej śpieszyło bo na wieczór przed porodem chyba usłyszała jak tatuś mówi, że "mogłaby się już urodzić ta nasza córa bo nie chce mi się iść jutro do pracy". No i proszę, posłuchała 

reklama