reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Żeby tylko nie było, że syn później wróci albo zmęczony rozsierdzony albo nadmiernie pobudzony na noc. 🫠
Noooo. I wrócilibyśmy godzinę po naszej standardowej porze kolacji, więc w sumie byłaby kolacja, mycie i spanie. Nie podoba mi się to i im to napisalam. Może nas przerzucą do tego bliższego ośrodka i tam będzie wcześniej.

Ale zajęcia muzyczne mamy o 17, więc najwyżej tylko na to się zapiszemy.
Tylko zła jestem, bo na te sportowe zapisywaliśmy się w czerwcu, wpłaciłam wpisowe nie wiedząc jakie godziny i teraz klops.

W ogóle to ja robię chwalipost, że mi dziecko ostatnio zasypia samo bez noszenia :D
Wierci się, wierci, przytula i lulu ❤️
To ja może zrobię żalipost? Moja sobie przypomniała, że mama ma cyce. No i klade ją spać a ona że chce mleko z ciusia.. to tłumacze, że już nie ma, bo ona jest duża dziewczynką i już się skończyło. No ale cyca do ręki musi do zasypiania. To nakleiła plastry i mówię, że boli i nie można. Niby parę nocy ok, ale już zaczyna znowu kombinować. I najlepsze wczoraj mówi, że będzie dzidzia to będzie mleko, jeden cyc dzidziusia a drugi jej...

Wiadomo, że każda różnica wieku między dziećmi ma swoje plusy i minusy, ale ja nie chciałam mieć "dwóch jedynaków", po prostu. Szczególnie, że marzy nam się trójka, a też nie chcę rodzić jakoś bardzo po 30, bo chcę wrócić normalnie do pracy (mam swoją firmę, więc to trochę inaczej). Ale przyjmę, co los da :)
Też chciałam trójkę. Najlepiej jeżeli się uda z różnicą po około 2 lata. Teraz się ciesze, że udało się zajść w ciążę. Jak wszystko pójdzie dobrze to różnica będzie 3 lata. Na kolejne się nie zdecyduje, bo już uważam, że będę mieć za dużo lat.

Noooo. I wrócilibyśmy godzinę po naszej standardowej porze kolacji, więc w sumie byłaby kolacja, mycie i spanie. Nie podoba mi się to i im to napisalam. Może nas przerzucą do tego bliższego ośrodka i tam będzie wcześniej.

Ale zajęcia muzyczne mamy o 17, więc najwyżej tylko na to się zapiszemy.
Tylko zła jestem, bo na te sportowe zapisywaliśmy się w czerwcu, wpłaciłam wpisowe nie wiedząc jakie godziny i teraz klops.

No lipa z tym wpisowym, ale też raczej ciężko zmieniać rutynę u takiego skrzata. Tym bardziej, że dopiero co udało się opanować zasypianie bez jazd.
Chciałam powiedzieć, że może takie godziny wydumali, bo lato w końcu ale jeśli teraz to rusza dopiero...to raczej autor miał coś innego na myśli. 🤔

To ja może zrobię żalipost? Moja sobie przypomniała, że mama ma cyce. No i klade ją spać a ona że chce mleko z ciusia.. to tłumacze, że już nie ma, bo ona jest duża dziewczynką i już się skończyło. No ale cyca do ręki musi do zasypiania. To nakleiła plastry i mówię, że boli i nie można. Niby parę nocy ok, ale już zaczyna znowu kombinować. I najlepsze wczoraj mówi, że będzie dzidzia to będzie mleko, jeden cyc dzidziusia a drugi jej...

O kurde, córka całkiem cwanie myśli. No ale trochę to lipa jeśli odstawiłaś a tu taki ciąg myślowy, że bobas weźmie jeden cyc, a drugi córka.😯
Ile ma lat?

Późne dzień dobry ❤

Odhaczyłam spirometrię i po konsultacji z pulmonologiem okazało się, że mam astmę. Zaskoczona nie jestem, przeczuwałam to od jakiegoś czasu bo to było aż niewiarygodne żeby mieć tak często ostre zapalenie oskrzeli 😅
Dobrze, że zmieniłam lekarkę i wysłała mnie na powyzsze 🥹
Cieszę się, że mam leki i teraz będę miała te przeklęte duszności pod kontrolą 🥳

@Kaalaa u nas jak się uda żebym w ogóle rodziła w przyszłym roku to będzie różnica 10 lat.
Dla mnie to sporo ale co poradzę, wcześniej nie mogliśmy się zebrać. Jakbym wiedziała, że nam tyle zejdzie ze staraniami to pewnie zdecydowalibyśmy się wcześniej a teraz można sobie gdybać 😝

No lipa z tym wpisowym, ale też raczej ciężko zmieniać rutynę u takiego skrzata. Tym bardziej, że dopiero co udało się opanować zasypianie bez jazd.
Chciałam powiedzieć, że może takie godziny wydumali, bo lato w końcu ale jeśli teraz to rusza dopiero...to raczej autor miał coś innego na myśli. 🤔
Nie, zaczyna się we wrzesniu i trwa do czerwca. Dziwne to. No nic, zobaczę czy mi coś odpiszą. Jak nie to spróbujemy raz i zobaczymy. Najwyżej kolacja będzie w wózku w trasie 🤔 a w domu chwila i mycie. Zobacze jak to wpłynie na spanie.

reklama
Do góry