reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja też pamiętam kafejki internetowe i to jak chodziłam tam drukować jakieś obrazki kolorowe żeby potem przywieszać je sobie na tablicy korkowej. Komputer dostałam po komunii, ale internet był dopiero w jakichś wyższych klasach - pamiętam jak w wakacje można było testować neostradę za darmo :D. A w sumie w telefonie (oprócz wifi) to chyba zaczęłam korzystać mając 19 lat.
I powiem Wam, że jestem wdzięczna, że znamy jeszcze ten świat trochę analogowy. Nie mówię, bo za gówniarza miałam MySpace i inne epulsy, 😂 ale mimo wszystko to było zupełnie inne dzieciństwo i pierwsze lata nastoletnie w stosunku do tego co się dzisiaj obserwuje.
Mnie przede wszystkim (poza tą modą na posiadanie only fansa i normalizowaniem tego) przeraża to jak wyglądają dziś młode dziewczynki. Zawsze się wtedy zastanawiam gdzie są rodzice. Ja w domu nigdy nie miałam zakazów, też uważam, że byłam dość mocno alternatywna w porównaniu do innych, ale jednak te zachowania, które dziś uchodzą za "normalne" są mi zupełnie obce. Często mam takie myśli jak to zrobić jak już doczekam się dziecka żeby je przed tym uchronić. Dzisiaj osoby wysokowrażliwe, skromne są jeszcze bardziej outowane niż były kiedyś. System wartości konsekwentnie upada coraz bardziej.

reklama
O tak… ale niestety jest to kwestia w znacznej mierze stosunkow partnerskich, a nie wychowania niestety… wole byc mama, ktora ogranicza tam gdzie trzeba niz puszcza wolno… hormony sa takie same jak byly 50 lat temu, wiec tez do glowy uderza, a niestety srodowisko duzo mniej sprzyjajace…

Metody wychowawcze się zmieniają. Teraz na topie jest psychologia, pedagogika. 🤪 Z jakim skutkiem, to się oceni za lat 20, jak ktoś wymyśli kolejne cudowne metody.

Niby zmieniaja, a to i dobrze, ale przechodzenie na wychowanie, gdzie nie wnika sie w nic, czy nie koryguje zachowan bo jak bedzie wieksze to sie nauczy, tez bez sensu… nie mowiac o w ogole zostawieniu samemu sobie.. ale wlasnie, ocenimy za 20 lat :D

Cześć Dziewczyny, jestem nowa na baby boom, czy ten wątek jest od tzw. pitolenia o du maryni a kreski typowo od rozmów staraczkowych ?

Ps. Ja do kafejek chodziłam na irca :D

Dobry! Dzisiaj w domu mam dzien organizacyjny, ogarnelam wszystko, zostalo mi umycie podlog, a nie moge sie zebrac 😂 ale od 6 na nogach!

Niby zmieniaja, a to i dobrze, ale przechodzenie na wychowanie, gdzie nie wnika sie w nic, czy nie koryguje zachowan bo jak bedzie wieksze to sie nauczy, tez bez sensu… nie mowiac o w ogole zostawieniu samemu sobie.. ale wlasnie, ocenimy za 20 lat :D
Ale to chyba nie jest obecny trend :D tylkontak sprzed 15-20 lat 🤔
Teraz jest mimo wszystko nacisk na granice i samodzielność.

reklama
Ja dziś w planach mam leżenie.
Puki co nie wychodzi. IMG_20250920_074750224_MF_PORTRAIT.jpg

Bałagan robi się sam, to może samo się posprząta.

Do góry