reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Na polowkowych tylko przez brzuch mialam :D
Obstawiam,ze na 3 byłoby podobnie, ale mam połączona wizyte z normalną, wiec moze byc sprawdzana :D

No mi lekarz skończył usg przez brzuch na połówkowych i przeszedł do usg pochwowego, mierzył szyjkę. 😀
Dlatego jestem ciekawa jak będzie tym razem.

reklama
Mi na żadnych prenatalnych nie mierzyli.

Ma ktoś fajny sposób na ciasto na pierogi? Ręcznie zgniatane. Jak robię to mi ciągle nie pasuje.

Lidl :)

Załączniki

• Screenshot_20251104_184644_Lidl Plus.jpg
    Screenshot_20251104_184644_Lidl Plus.jpg
    161,3 KB · Wyświetleń: 35
Dziewczyny, badanie szyjki przezpochwowym USG jest w standardzie drugich prenatalnych. Szyjka musi mieć minimum 25mm, jak ma poniżej to wprowadza się profilaktykę przedwczesnego porodu. Jak lekarz tego nie bada, to wcale dobrze o nim/niej nie świadczy.

Dziewczyny, badanie szyjki przezpochwowym USG jest w standardzie drugich prenatalnych. Szyjka musi mieć minimum 25mm, jak ma poniżej to wprowadza się profilaktykę przedwczesnego porodu. Jak lekarz tego nie bada, to wcale dobrze o nim/niej nie świadczy.

To prawda, jakby dr mi nie zmierzył wtedy to bym nie wpadła z afera do prowadzącej, że szyjka coś cuduje.
Tak to niby gadała, że wszystko ok i że syn po prostu mi na nią naciska, a jak sama robiła usg to potem pytała czy jej pomiar nie jest jeszcze przypadkiem niższy od jego...

Nie jest to spełnienie marzeń no ale lepiej wyłapać w czas.. mi opowiadała, że przede mną na kontrol była dziewczyna której szyjka miała już 12mm w 26tc i poszła do szpitala.

reklama
To prawda, jakby dr mi nie zmierzył wtedy to bym nie wpadła z afera do prowadzącej, że szyjka coś cuduje.
Tak to niby gadała, że wszystko ok i że syn po prostu mi na nią naciska, a jak sama robiła usg to potem pytała czy jej pomiar nie jest jeszcze przypadkiem niższy od jego...

Nie jest to spełnienie marzeń no ale lepiej wyłapać w czas.. mi opowiadała, że przede mną na kontrol była dziewczyna której szyjka miała już 12mm w 26tc i poszła do szpitala.
No własnie to po to jest. Bo to ostatni dzwonek na profilaktykę. Potem zostaje modlitwa.

Do góry