• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Jeśli nie bierzesz tabletek codziennie i w ogóle często, to nie ma sensu się męczyć. Od czasu do czasu dozwolony lek nie zaszkodzi, a Twoje złe samopoczucie też odbija się na dziecku (choćby to, że się przez to denerwujesz).

ja na bol glowy tylko paracetamol ale w sumie raz bralam ;( ale glowa boli dosc czesto wtedy jakas lekka kawke pije ;]

a boli was kregoslup ? jelsi tak to tak wiecie intensywnie caly czas czy tak przychodzi odchodzi bol by znow przyjsc ?? (mozna stosowac plastry rozgrzewajace w ciąży?)

Mnie sie dzis nic nie chcialo woriclam do domu bylam u mojej mamy pare dni po wyjsciu ze szpitala na tzw obserwacje haha(mama pigula)

co do wlosow to w ciazy z synem nic nie wylecialo a rosly jak szlaone za to pazury tak samo po porodzie jakies 3 miesiace wlosy lecialy jak tylko mogly i nie karmilam piersia w ogole ..moze stres mnie dopadl z tego wsyztskiego nie wiem ;[

teraz ogladam ojca mateusza i sie relaskuje ;]

ja tez planuje w tym roku wyprodukowac pierniki z moja coreczka, ale nie mam foremek do wyciecia, gdzie to kupic i za ile?
i kiedy sie je robi, zeby na swieta byly w sam raz?

Foremkek wszędzie dużo: allegro, real, inne markety. Przepis - sama mam kilka, każdy inny; będę w tym roku nowe próbować, bo dotychczas zawsze były twarde i dopiero jak poleżały z miesiąc to się do konsumpcji nadawały.

Jak już zaczęłam temat, to zaraz wkleję fotki - jak dojdę w spokoju jak to zrobić (przed chwilą zadzwonił do mnie m, że za trzy minuty mam się spodziewać gości - rewelacja, a ja dopiero wróciłam i w spokoju sobie doczytywałam nasze forum; goście będą musieli poczekać:hmm:).

K&M ja też obgryzałam niemiłosiernie paznokcie, co skutkowało ich straszną słabością, dopóki nie odkryłam odżywki Micro Cell 2000 Nail repair + zmywacz z tej serii (dostępne w douglas lub allegro); drogie diabelstwo, ale naprawdę skuteczne - z serca polecam. Teraz paznokcie mam jak marzenie, odkąd maleństwo w brzuchu rośnie, pazurki rosną szybciej. Włosy mam też przewspaniałe - zawsze cienkie i słabe, wypadanie też mi dokuczało, a teraz gęste, mocne i lśniące - nie łudzę się, po porodzie pewnie będą wypadać garściami, ale teraz ciesze się chwilą. Cery obawiałam się najbardziej, bo zawsze problematyczna była, a tu znowu miła niespodzianka, bo tak czystej buzi chyba jeszcze nigdy nie miałam.

Bozienka widać dzisiaj taki dzień na awantury (chyba coś w powietrzu); ja przerobiłam to rano. Jutro będzie lepiej.
Na ból głowy stosuje maść - Tiger Balm lub jej podobne - przynosi natychmiastową ulgę niczym zimny kompres, w ostateczności paracetamol lub panadol.

Idę zobaczyć do gości, a potem zajmę się tymi fotkami.

Kasiurek - mnie w sobotę bolał kręgosłup cały dzień i noc. W niedzielę już ból był lżejszy - pomogło leżenie na podłodze z nogami do góry. Teraz czasem mnie pobolewa, ale raczej przechodzi po jakiejś chwili. Wczoraj długo stałam wieczorem i zaczęło mnie boleć w okolicy kości krzyżowej, ale też już przeszło po odpoczynku. Plastrów, ani maści rozgrzewających z tego co wiem, to nie wolno. Jak mnie tak bolało w sobotę, to wzięłam paracetamol i no-spę (na wypadek, jakby to od macicy promieniowało), ale leki nie pomogły.

Dziewczyny współczuje bóli kręgosłupa .
Ja na szczęście nie mam dużego brzuszka i może dzięki temu na razie omijają mnie te "uroki " ciąży .
Za to sikam z taką częstotliwością że chyba niedługo się do kibelka przeprowadzę :wściekła/y:

Doris - to jesli nie teraz to mam nadzieje ze w przyszlosci jasko nam sie uda spotkac,
ja ostatnio na wizycier rozmawialam z lekarzem o lekach i powiedzial ze wszystko na bazie paracetamolu jest Ok - apap mozna brac, zakaz apsiryny, rutinoskoebin mozna brac na przeziebienie i pastylki do ssania na gardlo tez wszystkie - na poczatku ciazy ostrozniej ale teraz juz spokojnie, lepiej dzialac na przeziebienie niz potem brac antybiotyki

oj mnie bola plecy i to praktycznie od samego poczatku z wieksza lub mniejsza czestotliwoscia ostatnio znowu bola a juz bylo lepiej...
sikac zaczelam teraz jakos bardziej w nocy 2 wizyty obowiazkowe no i spac nie moge... oj ciezko mi to idzie - najlepiej mi sie spi od 7 do 10 jak ja do pracy pojde w pon nie wiem...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry