• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Dzień dobry dziewczyny:tak:
Jak zwykle wstałam pierwsza chyba. Dziś piątek wiec czeka mnie ogarnięcie domu i tak sobie mysle co by tu jeszcze trzeba :-).
Chyba bede chodzila od przyszlego tygodnia na taniec towarzyski...co prawda to nie do końca moja domena,ale lekarz powiedzial ze delikatnie wszystko jest do przyjęcia:-)

dziewczyny co bierzecie na bol glowy ?? ja zaraz oszaleje tak mnie boli lewa strona glowy a wsumie to kolo skroni ze doslownie idze oszalec :(
APAP nawet do 2 dziennie,xenna na zaparcia co jakis czas,espumisan tez...takie mam przyzwolenia od lekarza i mowi ze to zupelnie bezpieczne

Pinula czemu masaż jest nieskazany w ciąży? Pierwszy raz słyszę takie coś
no wlasnie ja rowniez. Pierwsze słyszę-fakt że należy wybrac sie do SPECJALISTY ale sa wskazane masaze i bardzo chcialabym sprobowac.

Masaż jest niewskazany bo rozgrzewa i uciska na miejsca których nie wolno tylkać w ciąży, może powodować wczesny poród,problemy z utrzymaniem ciąży i dużo innych złych rzeczy itp. Ja miałąm rwe kulszową na początku ciąży i lekarz mi zabronił. <ale moja znajoma chodziła na masaże w ciąży,ale tylko jeden gościu się podjął masowania babki w ciąży,i to jakiś bułgarski specjalista,czy rumuński....ja tam bym nie ryzykowałą> Kochane wiem co to ból kręgosłupa, mnie już zaczyna boleć, a w 1wszej ciąży to w ogóle byłamasakra.Szukajcie wygodnych pozycji,poduszki za krzyż,no nie wiem co.Ale o leki itp pytajcie lekarzy!
Ketonal - lekarz może zezwolić w rzadkich i skrajnych przypadkach.
Prawda jest taka,że jedyne co możemy to Paracetamol<jak mocno boli to pozwalają na Pyralginę>
akurat w tym jestem obcykana i tyle wiem na pewno....

A ja się chwalę że zostałąm ciocią:) dziś się urodził synuś brata mojego męża:-D

Ola gratuluje nowego członka rodziny :tak:

Villandra
smakowicie wyglądają te piernikowe cuda :-)

MaMicurina taniec towarzyski ... fiu fiu ale Cię nosi ... pozytywna energia :-D

Ja też dalszy ciąg sprzątania mam w planach , a jak to w praktyce będzie wyglądać to zobaczymy :-D
W przypadku bólu głowy ratuję się apapem , i dziwię się że działa bo nigdy wcześniej nie chciał :oo::oo:

kombinuję z tymi fotami...

Słuchajcie, nie wiem czy moje półmegowe łącze nie daje rady czy ja coś robię źle, ale nic mi nie wychodzi.
Klikam na ikonę wstawiania foty, wybieram plik (oczywiście odpowiednich rozmiarów), daję polecenie wgraj pliki, pojawia mi się pasek postępu, który dochodzi do końca i koniec - zupełnie jakby brakowało na końcu jeszcze jakiegoś "ok" czy coś. Coś się wyświetla w poście, ale przynajmniej ja nie widzę, żedby pojawiło się zdjęcie.

:confused: brak mi pomysłu...... Poradźcie co robię źle...
to sprobuj przez jakies linki zwenetrze gdzie wgrywasz foty a potem tu dajesz linka ;]

Pinula - nam na szkole rodzenia mówili, że masaż pleców jest jak najbardziej wskazany w ciąży, chyba, że ktoś nie może, jak np. Ola.
Villandra - śliczne te pierniczki.

Dziewczyny, jak któraś z Was ma sprawdzony przepis na pierniczki, to poproszę! Ja mam taki przepis - są mięciutkie od razu po upieczeniu, ale im dłużej leżą, tym są gorsze. A chciałabym zrobić takie prawziwe pierniki, które muszą poleżakować i dojrzeć. Dodam, ze zamykałam tamte pierniki szczelnie i zamykałam je też ze skórkami pomarańczy - ostatecznie ten drugi sposób jest lepszy.

Czesc Kobietki :) ja dzis mialam o 5 rano podobke - a tak ladnie mi sie spalo!!!! Zadzwonil do M. telefon myslalam ze zabije rozmowce - jak mozna dzownic do kogos o takiej godzinie - oczywiscie telefon z pracy - ja rozuiem ze jego podwladni zaczynaja prace od 6 i o 5 sa na nogach ale ja nie!!!
Juz zapowiedzialam M bo do tej pory teelfony byly od 7 co jeszcze bylam w stanie zniesc... specyfiaka pracy wiadomo ale 5!!! Wiec ma zapowiedziane ze jak urodzi sie dziecko i zadzwoni tel o 5 i obudzi malenstwo to potem on bedzie z nim tancowal i uspokalał!!!

Dzień dobry wszystkim :-) Villandra8-super ty to masz talent :-)Nic mi się nie chce totalnego mam lenia ..I jeszcze pies zaczął mi w domu robić normalnie wkurzył mnie od rana, mści się chyba za to ze nie może spać w łóżku z nami. Zaczęłam tresować go bo rozpuszczone to przez pana gorzej niż dziecko.A szczeka na wszystko jak głupie.Zaczął mi przeszkadzać odkąd w ciąży jestem ma któraś tak ???Olavip -Gratuluje

Witam!

Wczoraj ledwo zdążyliśmy na wizytę - wieści w odpowiednim wątku. Nawet nie próbuję Was nadrobić - wczoraj po powrocie odpaliłam na chwilkę BB ale Dobrusia zagorączkowała i mamę wzywała, więc nie posiedziałam. A potem mi się z nią kimnęło :sorry2:
Dzisiaj z rana miała 39 stopni, objawów innych brak, ale chyba podjedziemy do lekarza, bo potem dopiero po Wszystkich Świętych się gdzieś wbijemy na wizytę... A tak to chociaż obejrzy gardło i osłucha czy wszystko ok...

Dzisiaj pewnie też dopiero wieczorem siądę, chyba, ze mała kimnie się w dzień.

Mięłgo dnia!

reklama
Pinula - nam na szkole rodzenia mówili, że masaż pleców jest jak najbardziej wskazany w ciąży, chyba, że ktoś nie może, jak np. Ola.
Villandra - śliczne te pierniczki.

Dziewczyny, jak któraś z Was ma sprawdzony przepis na pierniczki, to poproszę! Ja mam taki przepis - są mięciutkie od razu po upieczeniu, ale im dłużej leżą, tym są gorsze. A chciałabym zrobić takie prawziwe pierniki, które muszą poleżakować i dojrzeć. Dodam, ze zamykałam tamte pierniki szczelnie i zamykałam je też ze skórkami pomarańczy - ostatecznie ten drugi sposób jest lepszy.
Wielkie Żarcie - Przepis - Ciasteczka adwentowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry