reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej a ja mam dzis dziwny dzien...
Wstalam z mezem bo mial na popoludniowa zmiane. Zjedlismy sniadanko niby ok. Potem ialam odkurzyc pokoj a on schody.. i jak mnie leb rozbolal przy tym to nie do opisania. Zaczely mnie rwac plecy na dole i dostalam do tego wszystkiego mega zgagi :/
Polezalam pozamulalam i od 16 do teraz (19) spalam..
A co mi sie snilo?! Wielka siatka obranych mandarynek i czekoladki na wage!!!!!!!! :-D
No nie..coza zachcianki.

reklama
Emilka dzisiaj została w domu, a tak się cieszyła z przedszkola :) W nocy nie wiem ile razy wstawałam - na każde jej kichnięcie, żeby wytrzeć nosek. Katar ma straszny, kicha co chwilę, a przy kichnięciu gile do pasa.

Jak byłam z Emilką, to koleżanka podesłała mi test na określenie płci. Proponuję zajrzeć na poprawę nastroju, bo na prawdę przy niektórych pytaniach można się uśmiać:
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.

Zdrówka dla córci - chyba coś w powietrzu wisi bo co chwilkę ktoś choruje...
A test komiczny, robiłam przy córce dla śmiechu ;)

Anula miłego pobytu u mamy, ciekawe czy bulgotki to mały człowieczek :-) mi się też już kilka razy wydawało, że ktoś tam mnie od środka zaczepia, ale jak naprawdę będą kopniaczki to wątpliwości juz nie będzie ;-) myslę, że skoro w pierwszej ciąży, mimo sporego zapasu tłuszczyku na brzuchu, czułam ruchy już w 17 tyg, to teraz może 15/16 już cos poczuję ;-)

hehe ciekawe ciekawe
na czerwcówkach jakiś chiński kalendarz oglądałyśmy i wróżyłyśmy hehe

edit: o taki

Nie wiem jak Chińczycy go zrobili, ale w wielu przypadkach się zgadza (sprawdziłam na swojej i M rodzinie). Z córką się zgodziło, a teraz na synka wychodzi - ja od początku czuję, że będzie syn... zobaczymy ;-)

Ze swoim P ciągle się kłócę, on mówi,że to moje humorki ja mówię,że to jego wina i tak w kółko
Już mu nawet wczoraj powiedziałam,że odwołuję ślub

Oj bidny Twój M jest... A z Ciebie chyba charakterna kobitka, co?;-) Warto nauczyć się odpuszczać w wielu sprawach, bo szkoda naszych nerwów ;-)

Z badania przezierności wynika, że wszystko ok, wstawię fotkę w wiadomym miejscu:tak:
tak wiec nadal mam leżeć i "hodować" Dzidziusia jak to powiedziała moja szefowa
Ale ileż można oglądać tv...

SUper wieści! Ja poprzednią ciążę przeleżałam - laptop bardzo się przydał :-p poza tym pochłaniałam tony książek i spałam ;-) a i w ciąży nauczyłam się szydełkować, po porodzie nic nie robiłam, ale jak mała miała kilka miesięcy znów zaczęłam - a teraz to mój ulubiony sposób na relaks :tak:

A co mi sie snilo?! Wielka siatka obranych mandarynek i czekoladki na wage!!!!!!!! :-D
No nie..coza zachcianki.

:-D:-D:-D ale sie usmiałam :-D:-D:-D

Wróciłam od teściów, mała trochę sie pobawiła, dalej ja katar męczy, ale rozrabia równo, więc myslę, że bardziej ją już nie rozłoży... Z łazienką znów dziś cyrki, ale nauczona odpuszczania w wielu sprawach z poprzedniej ciąży;-), w miarę bez nerwów nadzoruję prace, koryguję zapędy domowych majesterkowiczów i mam nadzieje, że już bliżej końca niż dalej...
Byłam w przedszkolu dopytac się co i jak, Dobrusia się rozryczała, że ona też chce iść, tata psiknął jej do noska i nie ma kataru :sorry2: A na pytanie wujka, dlaczego nie jest w przedszkolu odpowiedziała, że ma katar i może przerazić (zamiast zarazić) wszystkie dzieci :-D

Ja przyszłam z pracy i posprzątałam całą chałpe. Teraz prubuje zmusic męża żeby poodkurzał bo mam ochote jeszcze umyc podłogi. :D Nie wiem co mnie tak zmotywowało, skoro w pracy mi sie nic nie chciało. Ale dzięki temu jutro będe miała cały wolny dzień na własne przyjemności :D może troche nadrobie, bo nie wiem co się u Was dzieje...

a ja pojechalam do sklepu po kolejna porcje bananow :) dzis mam dzien na banany ten ich zapach mowi domnie zjedz mnie hahahah doslownie potwor bananow jestem ;) zaden mi nieumknie :) pyychotka hehe wlasnie sie dowiedzialam ze moja bardzo dobra znajoma z dzieciecych lat spodziewa sie dzidizusia i ma termin miesiac wczesniej :) i co zrobilam poryczalam sie na ta wiadomosc

A ja bym tak chciala te mandarynki :-D
A wiecie czemu cala siatka obranych byla? Bo ja nie cierpie obierac mandarynek i pomaranczy, bo mi pod paznokcie wkochi tak skórka i sok i mnie szczypie :baffled: Do tego zobligowany jest mój mężo , obieracz mandarynkowy :-D
A taki sen..cala siatka obranych mandarynek.. mmm

A dzis wyjatkowo mnie kuje w pochwie.. No i tak ogolnie w podbrzuszu czuje, ze cos sie dzieje.. TO chyba zaczyna byc pora na wytwarzanie łożyska co? Co by nie bylo cos sie tam dzieje ;-)
Ale leniwy dzien..eh

Witam porannie wstawac ;p

ja juz naszykowałam na obiad -dzis kurczak z piekarnika i ziemniaki tez z piekarnika mniami ;]

Mąz z synem i Moja mam pojechali do Kłodzka na rajd samochodowy-mama do cioci a maz z synem na rajd -syna pierwszy rajd ;] a ja w domu zostalam a ni nie chce mi sie po górach chodzić (a i pewnie lekarz by mi zabronil)a i u cioci nie chce mi sie siedzieć ;p

wiec dzień lenia -no może pranie zrobię a właściwie je wyprasuje ,na targ tez mamplan isc ale zobaczymy co i jak

Witam porannie ;-)

Angel ja mam tak, że jak brzuszek podolewa, coś mnie kłuje, to się na chwilę kładę - przechodzi jak ręką odjął ;-):tak:

Kasiurek to ciszę masz w domu - nic tylko sie delektować ;-) chociaz ja na Twoim miejscu z chęcią bym sobie w góry śmignęła, bo uwielbiam, nawet jakbym miała tylko kawałeczek wejść i patrzeć na krajobraz :tak:

A ja wstałam z mocnym bólem gardła i katarem... zaraz robię miksturkę czosnkowo-cytrynową i mam nadzieje, że mnie szybko na nogi postawi :tak: szkoda, że ona taka ohydna, bo bym córce podała... Mała lepiej już, chociaż nos zatkany i katar gęsty... ale nie spływa jej i nie kaszle, to najważniejsze :tak:

miłego dzionka, idę pogonić m, żeby działał w łazience, a ja się zabieram za górę prasowania :dry:

witam sie porannie ja dizsiaj wstalam odziwo wczesnie bo zaraz po 7 synek mi zrobil psikusa i przeszedl w nocy do innego pokoju bedze sie patrze a tu synka niema przerazenie gdzie on jest patrze a on smacznie sobie spi w innym pokoju :) ale mnie wystraszyl kurcze boli mnie ten brzuszek co prawda nie tak przez caly czas ale co jakis czas mnie zakluje chyba sie dzisiaj przejede do szpitala niech sprawdza co to jest bo przytum bola mnie krzyrze :( zeby tylko bylo wszytsko dobrze

mata -z moim poronieniem zagrazjacym to nawet maz by mi nie pozowlil a lekarz by mnie do fotela gin.. przykul wole nie ryzykowac ;] wiesz zdaze sie nachodzic w gorach ;] nie mam dlaeko do nich ;]

reklama
witam sie porannie ja dizsiaj wstalam odziwo wczesnie bo zaraz po 7 synek mi zrobil psikusa i przeszedl w nocy do innego pokoju bedze sie patrze a tu synka niema przerazenie gdzie on jest patrze a on smacznie sobie spi w innym pokoju :) ale mnie wystraszyl kurcze boli mnie ten brzuszek co prawda nie tak przez caly czas ale co jakis czas mnie zakluje chyba sie dzisiaj przejede do szpitala niech sprawdza co to jest bo przytum bola mnie krzyrze :( zeby tylko bylo wszytsko dobrze
na pewno jest ok, a moze ci magnezu brakuje - ja mialam takie objawy jak ty plus bol jednej łydki-jem magnez od 3 dni i brzuch sie miekkszy zrobil, nie boli juz krzyz az tak i w ogole lepiej sie czuje. Albo to magnez albo prenatal classic i dha ;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry