reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Jak czytam wasze relacje to wiem jedno - po tabletki anty juz chyba nie sięgnę :no:
Ja miałam zawsze mega regularne cykle (bardzo krótkie z długim i obfitym krwawieniem, ale mogłam ze sporym wyprzedzeniem obliczyć kiedy będzie ciotka), potem brałam cilest, jakaś przerwa no i Diana... Miałam jedno odstawienie na 3 m-ce i znowu (w sumie łącznie jakieś 4,5 roku samej Diany). Po odstawieniu cykl regularny, ale dłuższy i krótsze krwawienie...
I też tu upatruję przyczyny roku bezowocnych starań (z kalendarzem i stałą kontrolą). Ale to właśnie to, o czym nikt nam nie mówi: że działaniem ubocznym anty może byc ich długotrwały wpływ na nas po ich odstawieniu - nawet do kilku lat (ja odstawiłam 3 lata temu i dopiero krótko przed ciążą wróciły mi "moje" stare okresy, więc cos w tym chyba jest...

reklama
witam dziewczynki

Troszkę mnie nie było ale mieliśmy awarie laptopa,przepraszam ale nie dam rady Was nadrobić za dużo tego jest
teraz troszkę szybciej dni mijają,bo mam męża obok siebie :-D teraz przygotowania do śiat jeszcze parę spraw do załatwienia i czas szybko leci
po świętach będziemy brać się za przemeblowanie,trzeba zrobić miejsce na łóżeczko i przy okazji odświeżymy pokoje,bo już trzeba a i picasso w domu małe jest więc można malować co chwilę

dzisiaj miałam wizytę wieści w odpowiednim wątku

pozdrawiam serdecznie

haha ja tez juz mam ponad 10 kilo na barkach wiecej startowalam z 78 i chcialbym 70 wazyc po ciazy ;p moje marzenie to 63 ale to waga sprzed 18stki mojej wiec na pewno nie bede tyle wazyc ;>
ja wąsik to woskiem z joanny usuwam teraz mam tez ale jest slabszy i blond ufff wlosy o pepka w dol tez mam ale je gole- tak ,tak beda wieksze grubsze i w ogole ale wole je golic niz woskiem jakos raz probowalam i bol wiekszy niz pod nochalem wiec ... wole golic;p

Jak czytam wasze relacje to wiem jedno - po tabletki anty juz chyba nie sięgnę :no:
Ja miałam zawsze mega regularne cykle (bardzo krótkie z długim i obfitym krwawieniem, ale mogłam ze sporym wyprzedzeniem obliczyć kiedy będzie ciotka), potem brałam cilest, jakaś przerwa no i Diana... Miałam jedno odstawienie na 3 m-ce i znowu (w sumie łącznie jakieś 4,5 roku samej Diany). Po odstawieniu cykl regularny, ale dłuższy i krótsze krwawienie...
I też tu upatruję przyczyny roku bezowocnych starań (z kalendarzem i stałą kontrolą). Ale to właśnie to, o czym nikt nam nie mówi: że działaniem ubocznym anty może byc ich długotrwały wpływ na nas po ich odstawieniu - nawet do kilku lat (ja odstawiłam 3 lata temu i dopiero krótko przed ciążą wróciły mi "moje" stare okresy, więc cos w tym chyba jest...
z tym e mnie akurat po antykach sie udało ;] bo sie rownowaga hormonalna wyregulowala

ja też miałam problemy z wagą jak nie uważałam co jem :-( i teraz też się boję że po ciąży będzie ciężko zrzucić... ale zobaczymy... włoski też pojawiają się tu i tam...

Jak tak czytam ile musiałyście dziewczyny przejść zanim zobaczyłyście dwie krechy na teście to nawet zbytnio nie potrafię się postawić w Waszej sytuacji, ale tym bardziej się cieszę, że sie Wam udało i już niedługo będziecie tulic w ramionach swoje malutkie pachnące niemowlaczki :-)

A dziewcyzny z PCO jak czytam to kazda historia prawie taka sama ;]zastanwia mnie fakt jeden ze pry pco jest prolem z otyloscia i histruizmem a jak oladam wasze zdjecia to chudzienkie jestescie no i nie macie wąsika czy nawet sciezki wlosow od pempka w dol czy na rekach wsyztskie pratycnie czytse jestemy!

ja nigdy nie miałam zdiagnozowanego PCO (ale tez nigdy szczegółowych badań w tym kierunku), ale miałam mega nieregularne cykle, problemy z nadmiarem wagi, wąsika mam (na szczęście w ciąży nieco mniejszy), do włosów na rękach przywykłam, po pierwszej ciązy został mi owłosiony brzuch, a teraz znów mam więcej włosków... poza tym włoski na piersiach... jedyne co to że w ciążę udało mi się zajść praktycznie bez problemów (sztuka tylko dobrze w owulacje wcelować ;-)). Tylko że ja nigdy nie stosowalam antykoncepcji, choć kilka razy mi proponowano na uregulowanie hormonów (a czy nie istnieja juz inne leki tylko tabsy antykoncepcyjne:dry:) ale podziękowałam...

Ja w końcu doszłam jako tako do siebie - zdrzemnęłam się chwilkę, ale wstałam jeszcze bardziej zakręcona niż przed drzemką... ledwo sie z Dobrusia na roraty doczłapałam, potem podjechał do nas M i skoczylismy do teściowej, żeby poratowała strojem dla aniołka - na szczęście się udało a do tego pożyczylismy aureolę i skrzydełka i Dobrusia może już grać w jasełkach ;-)
Do tego M sie sprawdził i ładnie za przedstawiciela handlowego robił i sprzedał sporo rzeczy - na chuste juz spokojnie mam ;-) a do tego kilka zamówień - więc może coś jeszcze wpadnie - póki daje radę cokolwiek zrobić...

miałam robic ciasto na pierniczki, ale kolejny dzień nie mam sił... może jutro chociaz chatkę uda mi sie upiec i troszkę pierniczków na choinkę... a teraz polecę do łózeczka z książką - może w końcu rano wstane pełna energii...

no i ja z PCO, choć nie takim do końca. Też leżałam parę razy w szpitalu, żeby określili poziom hormonów w różnych dniach cyklu, robili mi też biopsję macicy. U mnie było tak, że miałam normalną owulację z jednym jajeczkiem, które pękało. Ale miałam inne objawy: włoski na brodzie, wąsik, troszkę na plecach, na brzuchu, w okolicy brodawek..., w rok przytyłam 10 kg, nietolerancja glukozy, mega trądzik w okolicy żuchwy, nadciśnienie. Na szczęście nikt mnie nie straszył, że mogę mieć problem z ciążą, bo owu normalne, na nietolerancję brałam metformax, na nadcinieśnie betaloc, a na zespół androgenów jasminelle. Generalnie wszystko ok, ale te włoski... walka codzienna:angry:

mata- u nas PCO sowiczek trafic w owulacje to nie takie chop siup bo niby jest a jej nie ma skok tempki moze byc ale pecherzyk nie peknie-nie peknie ma nie jajeczkowanie a jak og nie ma to to i z dzieci nici ;p
dlatego bierze sie szereg lekow hormony, clo zeby pecherzyk urusł i pekl sam albo z pomoca hormonow. i dlatego jak ten pecherzyk nie penie robie sie cos w rodzaju torbieli /polipu i stad nazwa zespol policystycznych jajnikow.
BIerze sie tabletki antykoncepcyjne zeby obraz jajnikow sie wyczycil z tych nie peknietych obumarlych jajeczek, i czeka sie na efekt odbicia czyli wzmoroznej pracy jajnikow bo co z tego ze po antykach pokarza sie dwa pecherze jak zaden zas nie peknie ? to tak po krotce, w duzej ilosci przypadkow jest tak ze kobiety musza miec laparoskopie zeby miec wyczyszczone mechaniczne jajniki i robiony przpelyw -najczesciej sie wtedy preplyw za pomoca kontrastu wykonuje przy jednym cieciu ze tak powiem - to tak w skrocie ;]

Dziewczyny wzruszające historie :-)Jeszcze trochę będziecie mieć swoje maluszki.
Mój lekarz mi dzisiaj powiedział że ruchy na cały dzień ma być 50 w ciągu dnia i że mam liczyć(a lekarz cały czas się szkoli i doucza wiec chyba wie co mówi)

reklama
Dziewczyny wzruszające historie :-)Jeszcze trochę będziecie mieć swoje maluszki.
Mój lekarz mi dzisiaj powiedział że ruchy na cały dzień ma być 50 w ciągu dnia i że mam liczyć(a lekarz cały czas się szkoli i doucza wiec chyba wie co mówi)

mi nic nie mówił o ruchach i liczeniu:baffled: tylko, że mam nie panikować jak się nie rusza, bo moze śpi :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry