• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ale mąż przy porodzie nie tylko jest od strzelania po pysku :-) Ja się na nim wieszałam przy skurczu , pomagał mi wejść na łóżko itd :tak:

Tu macie ten kreator :Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

Ja np wiem na pewno że nie chce mieć weflonu , nie chce mieć przebijanego pęcherza , nie chcę mieć podanej oksy , chcę chodzić w trakcie porodu , rodzić na krzesełku i chce mieć dzidziusia natychmiast po urodzeniu na sobie ... chcę tez mieć przeciętą pępowinę dopiero jak ustanie tętnienie :tak:

mini a mozesz mi powiedziec cos wiecej o tej pępowinie i tętnieniu??Bo ja nie wiem nic o tym.

reklama
Ja tym razem wolę się dobrze przygotować do pewnych kwestii bo wiem że jak lekarz albo (zła :-D) położna wyczują że nie jest się pewnym swego zdania mogą łatwo Cię skłonić do jej zmiany ...
Ja tak miałam z nacięciem przy Borysku , nie chciałam ale tak mnie zagadały że nie oponowałam za bardzo :sorry2:

Oszalałyście dzisiaj! Siedzę już pół godziny i nadgonić nie mogę:szok:

Atomówka
będzie dobrze, może to przejściowe, na pewno!
Bozienka trzymam kciuki najmocniej jak potrafię!!!

A wy tu o porodzie i az mi się słabo robi, bo to już bliżej niż dalej... Coś mnie głowa dzisiaj boli okrutnie :wściekła/y:
Nalatałam się po mieście i mogę śmiało stwierdzić, że mam już wszystko :-D

ja sie troche obawiam, że tak sie umeczę, że nic nie będzie do mnie docierać i sie poddam temu co powie lekarz albo połozna. dlatego tez chce rodzić z mężem, jak ja wymieknę to będzie on od "zdrowego rozsądku".
inamorate gratulacje!!!! może ja też w końcu dobrne do końca zakupów :baffled:

Zgaga i dzikie harce się u mnie włączyły :-D:rofl:

Chyba poczłapię za M do łózia - suseł dzisiaj z niego :eek:

Świadomości życzę wszystkim tu obecnym - najlepiej z fachowej literatury i od zaufanych osób - oraz traktowania z szacunkiem i godnością, jakkolwiek nasze porody będą wyglądały. Oby były bezproblemowe, szybkie i dawały nam poczucie bezpieczeństwa oraz komfortu fizycznego i psychicznego; byśmy opuszczały szpitale z poczuciem spełnienia i radością, bez żalu i rozczarowania.

Do jutra kobietki i małe łobuzy - śpijcie dobrze.

inamorate tylko pozazdrościć tego, że masz już wszystko
nefi ja bym nie liczyła na to, ze mąż zachowa zdrowy rozsądek przy porodzie, raczej się zastanawiam w którym momencie zemdleje :-D

I ja juz bym chciala napisac ze wszystko mam ale jeszcze kilka rzeczy musze kupic:-)
nefi w razie co to mezowie nam przywalą zeby nas doprowadzic do porzadku:-)oprzytomniejemy i nie poddamy sie nikomu:-)

inamorate tylko pozazdrościć tego, że masz już wszystko
nefi ja bym nie liczyła na to, ze mąż zachowa zdrowy rozsądek przy porodzie, raczej się zastanawiam w którym momencie zemdleje :-D

Mój ma oficjalny zakaz mdlenia.:-D heheh nie no chyba da radę. jego kumple dali to on tez musi bo mu głupio będzie.
tunia a świeta racją. hmm ciekawe czy przywalenie rodzącej żonie w celu przywrócenia do porządku zalicza się do przemocy w rodzinie :baffled::-D

Ostatnia edycja:
reklama
A u mnie oczywiscie nastala godzina wpychania matce pod zebra wszytskiego co sie da:-Dnie wytrzymam z tym moim dzieckiem wpycha pod zebra i kopie w pępek chciala bym sie tak umiec wygiac:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry