reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Jest wtorek a on Ci każe czekać do soboty... ostro dziwny człowiek... jedz dziewczyno na szpital tam najlepiej Ci sprawdzą - nawet jak zostaniesz kilka dni na obserwacji to nic się nie stanie... niech lepiej popilnują niż nie dopilnują....

reklama
_Lina to była jakby woda z krwią myślałam, że się posikałam :sorry: Spróbuje się jeszczę dodzwonić do tego cymbała, bo jak mają mnie badać lekarze z IP to mi słabo, specjalnie uciekam rodzić do szpitala oddalonego o 50kg, żeby mnie Ci rzeźnicy nie ruszali :wściekła/y: . Muszę ogarną, bo zawału zaraz dostanę ... Oby wszystko było w porządku :-(

Inamorate może to ci troszkę rozjaśni :

Co robić

Jeżeli zauważysz niewielkie plamienie:

* połóż się, odpocznij, czekaj i obserwuj, co się dzieje;

* nie łykaj żadnych lekarstw;

* jeżeli plamienie szybko ustąpi, nie musisz jechać do lekarza, ale zgłoś to w czasie najbliższej wizyty.

Jeżeli zauważysz krwawienie przypominające skąpą miesiączkę:

* połóż się;

* skontaktuj się z lekarzem prowadzącym ciążę. Prawdopodobnie zechce cię zbadać - pojedź do niego samochodem lub taksówką, staraj się mało chodzić.

Jeżeli pojawi się krwawienie przypominające obfitą miesiączkę, jedź szybko do szpitala. Jeżeli nie może cię zawieźć mąż, wezwij karetkę pogotowia.

Inamorate spokojnie, najwazniejsze abys sie nie denerwowała bo to czuje tez maluszek i moze dlatego spokojnie siedzi... mysle ze przez sytuacje z porodem Bozienki wszytskie wpadlysmy w lekka panike ktora nam nie sluzy, ja tez czytalaam ze czop moze odejsc nawet na kilka tygodnie przed porodem wiec spokojnie nawet jesli to czop to spokojnie.

Mini55 to było lekkie krwawienie, a teraz jest w porządku nic się nie dzieje i mała zaczyna się budzić. Będę leżeć plackiem do soboty nawet palcem nie kiwnę:no: a brzuch to mnie z nerwów rozbolał pewnie:wściekła/y:

Kobietki ja zmykam ;-);-);-)po 12 do pracy będę jechać a cos mnie oczy od kompa bolą...

Inamorate trzymam kciuki coby udało się skontaktować z lekarzem!!!!

Miłego Dnia Marcóweczki :-):-):-)

Tuniaaaa
wyślij mi esa z neciku jak będzie wiadomo co z Twoim Maleństwem :-):-):-):-) Ona czy On, Niebo czy Grom :-D:-D:-D:-D

Inamorate - staraj się wyluzować, chyba że masz szansę dostać się do innego gin albo na tą fajniejszą IP.. Kurcze ja bym jednak walczyła o zbadanie skoro krwawienie było.. Z drugiej strony, pochwa jest mocno przekrwiona teraz i może po prostu jakieś małe naczynko trzasło.. Ale lepiej wszystko sprawdzić! i postaraj się zjeść coś lekkiego, położyć się i wyluzować - zobacz wtedy czy malutka "wraca do normy" ? Bo pewnie mniej się rusza przez Twojego stresa. Ale jeśli to się utrzyma to też lepiej sprawdzić co jest grane!!

dziewczyny błagam, nie panikujcie!! Bozienka miała już wcześniej problemy, wycieki wód itd.. My spokojnie donosimy wszystkie maluszki co najmniej do połowy lutego, czyli urodzimy nie wcześniej niż 2 tygodnie przed terminem (tzn: dzieci będą prawidłowo donoszone). A nerwy nikomu jeszcze dobrze nie zrobiły.

Hej :)

Widzę, że ruszyło masowe pranie ciuszków :) W weekend i ja planuję się zabrać. Tyle tego jest, że pracy na 2 dni :)

Inamorate przede wszystkim się nie denerwuj. Nie masz możliwości podejść do tego lekarza i powiedzieć, że się martwisz i chcesz żeby Cię zbadał? Mój jak przyjmuje, a przyjdzie ktoś z wątpliwościami, to stara się wcisnąć i przebadać.

Od rana pachną mi pączki, więc lecę upiec domowe :)

Do później

reklama
Inamorate poobserwuj się trochę i zobaczysz czy wraca wszystko do normy czy nie .... Odpoczywaj to na pewno nie zaszkodzi :tak:
Ivi ma rację pod koniec pochwa jest dość przekrwiona ja w poprzedniej ciąży po każdym badaniu krwawiłam i to dość mocno ...

Ivi nie napisałaś jak tam zatoki ??

Maruusia pączki :evil::unsure::oo: dostałam ślinotoku ...

Lina
do pracy ???

Ja pomału obmyślam jak urządzić kącik dla maluszka .. pod koniec lutego się tym zajmiemy ... M będzie miał wolne bo ferie są . Borys już się wszystkim chwali że będzie z tatą skręcał łóżeczko :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry