reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hejo zakupy udane :-)
Cieszę się!

Witaj Jola!

Kindzia powodzenia by wkońcu małe pokazało się w pełnej krasie;)

Ewstra jaki nawilzacz macie?? Aha co do kołyski to chcemy na teraz , a potem oczywiscie łóżeczko jak male zacznie siadac :tak: Ale lozeczka z zestawem ( materac, posciel, ochraniacz) to juz zdecydowanie od producenta w PL ;-) Ale to pewnie jakies 4-6 miesiac małego bedzie jak sie zacznieo tym myslec ;-)

Kamila juz od jakiegos czasu mam prosbe bys napisala mi - na pw- gdzie dokladnie mieszkacie i ile placicie za ten domek za tydzien?? Jestem załamana cenami tutaj i do tego miesiac + miesiac depozytu na wstepie.. No masakra :(

Co jeszcze mialam pisac..

Lina śliczny projekt w moim stylu zdecydowanie domek!
Amandla powodzenia w spełnieniu marzenia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
angel co do nawilzacza to musisz nusi zapytac ona kupila
ja sie obudzilam pospalam ponad godzinke i czuje sie z tym dziwnie

Angel My kupiliśmy Sharpa 850EK-W. I my go zamawialiśmy z UK :-) Była połowa ceny:-) około 240 euro wyszło nas. Znajomi te z go kupili. Sprawdzili opinie, poczytali i zdecydowali go zamówić bo naprawdę jest dobry, I ci powiem ze w nocy był włacozny i spało sie wyśmienicie. A plus jest taki że ciągnie bardzo mało prądu:-)

Lina - na pewno jest ciężko mieszkać z teściami - ja sobie nie wyobrażam, żebym tak mogła, choć też mieszkaliśmy z moimi rodzicami i za jakiś czas też będziemy musieli się do nich przenieść.
Villandra - ja też zawsze byłam zmarźlakiem i ani ciąża z Emilką, ani ta tego nie zmieniła:(
Jola - witaj
Ola - gratulacje dla siostry!
Nusia - ja zrezygnowałam z nawilżacza, bo nam strasznie pylił - wszędzie był biały nalot, nawet na ubraniach w szafie - jeśli Wasz nie będzie pylił, to może też bym się skusiła.

Mój mąż też marzył o domu, ale ja wolałam mieszkanie w Warszawie, niż domek pod Warszawą - ze względu na dojazdy do pracy. Teraz jeżdżę godzinę z dzielnicy do dzielnicy, a jakbym miała jeszcze dojeżdżać z okolic, to nie wyobrażam sobie tego. Znaleźliśmy więc fajne mieszkanie 75m i mam nadzieję, że uda nam się je kupić...

Nie możecie się doczekać aż maleństwa będą z Wami, a ja z jednej strony czasem też już bym chciała, a z drugiej się trochę boję, że to już tak niedługo i wszystko się zmieni... Boję się trochę zazdrości Emilki, chciałabym dać jej poczucie, że kocham ją tak samo mocno i żeby nie czuła się odsunięta. Wiem, że jakoś to się musi ułożyć, mam nadzieję, że mi się uda dać poczucie szczęścia i miłości obojgu dzieciom po równo.

witam nowa mame !!!
ja jestem u siebie w odmu nastawialam pranie maz je powiesi 2 tydnie mnie nie bylo -swieta i spzital i 3 automaty mam prania w tym te spzitalne co p wypraniu do torby idzie z powrtoem razem ze sztuccami i cala reszta

hej hej
Na wstępie witam nową ( nie nową ) mamusię :-) Mamy bardzo podobny termin bo ja na 20 tego

Olavip gratuluje , fajnie że będzie nie duża różnica między kuzynostwem :-)

Doris
ja też mam dużo obaw nie wiem jak to będzie z takim maluszkiem , i boję się trochę reakcji Borysa i swojej własnej :-D:-D:-D

Kindzia dzięki za pamięć , ciekawa jestem co kryje się u Ciebie w brzuszku .

A ja dziś byłam w szkole rodzenia i pogadałam troszki z położną . Cena za same ćwiczenia i kilka wykładów 150 zł więc chyba się zdecyduje . Byłam też na zakupach i widziałam w Tesco takie koszule do spania właśnie jak flanelowa męska koszula rozpinana na całej długości ale taka do pół łydki ewentualnie jak ktoś niski to do kolan :-)

Doris co do domu mam takie samo podejście jak Ty, mieszkać pod Warszawą byłoby ciężko dojazdy są straszne. Moi rodzice mają dom (120 km od Wawy) jesteśmy u nich co weekend, więc mam zaspokojoną opcję ogrodu, grillowania itd.
właśnie zrobiłam takie ciasto/torcik na jutrzejsze kolędowanie u mojego brata :)Zobacz załącznik 422756

Ostatnia edycja:
Mam na dziś serdecznie dość.
Przeczłapałam się w żółwim tempie tu i tam i choć fizycznie jako tako, to w sumie tylko się nadenerwowałam niepotrzebnie...

Carrefour - nic totalnie
tesco - przebrane, bałagan, większości cen brak, czapeczki róż/niebieski po 6 zeta, białe dwa razy tyle :no: - w końcu wybrałam jedno proste body, to się przy kasie okazało, że nie ma towaru w pliku; z miejsca podziękowałam
pepco - same większe rozmiary, upał jak w tropikach, w końcu wyszperałam w jakimś koszu bodziaki za 4.99 to się przy kasie okazało, że 5.99 (nienawidzę takiego czegoś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:); mówię że cena się nie zgadza, to mi pani powiedziała, że cena jest "OD" 4.99 Mówię, że ja tam żadnego "od" nie widzę - ślepa przecież nie jestem. "No to się musiało odkleić" No a co mnie to obchodzi? :angry::angry::angry: To jest oznaczenie towaru niezgodnie z przepisami, ale wzięłam już i poszłam...

Jedyny plus, że udało mi się nabyć potrzebne do szpitala kaftaniki - ceny mogłyby być niższe, ale mus to mus, a tylko w jednym miejscu spotkałam.
Kindzia przejrzałam te swoje wory i dużo mam ubranek, ale kilka sztuk muszę uzupełnić. No ale żeby dokończyć tego dzieła, będę musiała poszperać jeszcze w lumpkach albo allegro...

Zresztą postanowione, że brakujące elementy wyprawki (dziś się wzbogaciłam o rożek i ręczniczek - foty chyba jutro, bo dziś sił brak) kupuję na all i koniec.
Poza tym chcę coś fajnego, wypaśnego na wyjście ze szpitala jeszcze - tak bardziej dla własnej przyjemności niż z konieczności. A co!

Jola witaj w naszym gronie

olavip no rewelacyjne newsy nam tu serwujesz - gratulacje dla świeżo upieczonej mamy i cioci ;-)

Doris na pewno uda Ci się sprostać podwójnemu macierzyństwu, w końcu fajna babka z Ciebie :tak: A na początek zastosuj może metodę "prezent od dzidziusia i dla dzidziusia" - powinno pomóc na początek, żeby Emilka nie poczuła się zazdrosna o dzidziusia ale na równych z nim prawach i trochę jak partnerzy

To ja teraz odpoczywam i poczytam, co tam naskrobałyście w pozostałych tematach - mam nadzieję, że w ilości do ogarnięcia ;-)

reklama
dzięki za przyjęcie dziewczyny!
Doris ja mam podobne odczucie, mimo że u Nas druga dzidzia bardzo szybko ( rok i 3 miesiące różnicy będą) i tak chcę z drugiej strony się obawiam .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry