reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Aha pytanko - piszecie wziąć o praniu ciuszków..
A co z praniem reczniczków, kocyków, rożków :confused:- ba, maskotek itp? Ma sie rozumiec wszytsko trza prac?
I w jakiej temperaturze?
Ja juz bym tak chciala poprac..ale co wypiore, poprasuje i wloze znowu do kartonu? :-(

Własnie przyjechala nasza paka z PL ktora sami sobie nadalismy.. aj zapomnialam juz jakie sliczne te reczniczki, kocyczki.. Maskotki i grzechotki.. i ze juz conieco tam jest..
Ehh ale musi sobie lezec i czekac..a pokoj sie coraz mocniej zagraca, jeszcze te dzisiejsze pudla dwa.. No i odkurzacz, zelazko i bledner co z pl przyjechaly.. nie bede chyba rozpakowywac nawet..
Lipa.

Ojej ajako a co Ci rodzinka tak nerwy psuje? ;>
Trzymaj sie!

reklama
Angel ja pralam wszystko, rozki, reczniki , sliniaki maskotki itd. Grzechotki, smoczki , termometry do wanienki dezynfekowalam z serlizujacym płynem Milton. Co do temperatury im wyższa tym lepiej ale sprawdAj na metkach i tak ręczniki itd bediesz pracować na gorąco. Ja uzywalam do prania Fairy non bio ale bardzo mało. A do plukania confort sensitive ten biały ;-)

znów nocna zmiana
wszyscy normalni ludzie o tej porze śpią albo przynajmniej usiłują to robić
wczoraj w nocy tak mnie brzuch bolał na samym dole, że nawet nie miałam siły wstać po no-spę, z resztą nie wiem czy coś by pomogła... teraz siedzę i mam stracha, że się sytuacja powtórzy
ale chyba w końcu i ja skoczę do łózia, bo jutro mamy ten koncert kolęd, strasznie się stresuję, trzymajcie kciuki dziewczyny, żebym z przejęcia nie urodziła, no i żeby fałszu dużego nie było :eek:

A ja zaczynam ranną zmianę :-)
Chłopaki jeszcze śpią ... szok . Bo Borys do tej pory to chyba nigdy nie spał . Dopiero tej jesieni jakoś zaczął dłużej spać , bo tak to szósta rano ( nie rzadko piąta ) była pobudka .

Perelandra jak będziesz miała jakiś filmik z koncertu to wklej linka ... NO i POWODZENIA :-)

Angel :tak: wszystkie te rzeczy też się pierze . Ja pewnie będę w 60 prała :cool2:

ajako U mnie w rodzinie nikt się nie czepia Borysa bo u nas same malizny i chudzizny są :-D . Moja teściowa trochę na początku panikowała że taki chudy ( bo mało je - a powinien cały czas :-D ) ale jej przeszło jak pokazałam jej wyniki morfologi i zobaczyła że je wszystko - warzywa , owoce , jogurty , kasze .
Pewnie jak byś wzięła siatki centylowe z kilkudziesięciu lat wstecz to Julka była by na 50 centylu ... To amerykańskie dzieci zawyżają średnią :-D:-D:-D i nasze wypadają przy nich blado

Villandra miłej zabawy jutro przy kolendowaniu :-)

cześć dziewczynki :) ja wreszcie wyspana, bo od tygodnia to kiepsko wyglądało (wcześniej zasypianie i spanie było bez problemu jak wiecie). Aż wczoraj w końcu dałam mu leki przeciwbólowe i żel na dziąsełka - i to był strzał w 10! chyba 5. mu ida i to go tak męczyło..

jak się ogarnę to spróbuję nadrobić co naskrobałyście:)

Ja tez mam juz ciezkie noce, na lewYm boku nie moge bo mnie jelita ciagna ( jakis blad po cc), na wznak nie moge bo boli strasznie podbrzusze jak bym kamienie polknela ( to chyba malej przeszkadza) a na prawo juz mnie bok ciala boli od tego lezenia:) ale za to dzis w nocy mi sie kot polozyl na brzuch nisko i to jakos pomoglo ze mnie tak podbrzusze nie bolalo:) hmmm ciekawe czemu tak :) Ja powoli tez musze isc po proszek do prania i poprac te multum ciuchow po Bartku co rozpakowalam z kartonow - tyle ze zal mi ich bo co pranie to bardziej sie niszcza a juz niektore sa mocno zniszczone.

hej a ja nie spałam praktycznie nic dziś:eek:

Ajako, Mini - hehe a ja mam odwrotny problem bo Jagoda taka jakaś wyrośnięta się wszystkim wydaje, nie że gruba <bo nie jest taka> ale że jak 3latek wygląda, a jak mówię,że ma rok < no teraz już 1,5roku> to ludzie na mnie taaakie oczy,że to chyba jakiś wielkolud... A mnie się wydaje nomalna, ani duża,ani mała, ani gruba ani chuda - je jak każde dziecko - raz więcej, raz wcale.....a nie przejmuję się! Ważne że nasze dzieci są zdrowe i szczęśliwe!

Angel
- ja będę prała wsio:tak: ale jeszcze mam czas <chyba>
Ivi - mojej wychodzą od Świąt kły...został jeszcze 1 i potem czekamy na 5:-)

Dzień doberek.
Deszcze i wichury i do mnie dotarły, ale spało nam sie dobrze.

ajako dobrze, że rodzinka już wyjeżdża, skoro nerwy Ci psują - odpocznij sobie za to teraz solidnie - należy Ci się regeneracja sił zarówno fizycznych jak i psychicznych :tak:

Angel wyprać należy wszystko z czym dziecko będzie miało bezpośredni kontakt - także ja też będę prała ręczniki, kocyki, rożek i td. Temperatura będzie zależała od materiału, ale jak najwięcej stopni się da. Z płynu do płukania raczej zrezygnuję - dwie kumpele z dziećmi tak mi doradziły, więc posłucham starszych ;-)

Perelandra śpiewaj ładnie w duecie i ani się waż z tych wrażeń rozpakowywać - ZABRANIAM! :-)

Maria spanie na plecach nie jest zbyt dobrym pomysłem (tylko czemu jak na złość ja też się często budzę w tej pozycji :confused: zwłaszcza że wcześniej leżenie na plecach było dla mnie katorgą). Tak samo na brzuchu (moja mama przespała tak całą ciążę ze mną, choć wcześniej też jej się taka pozycja w głowie nie mieściła :eek:). Ja najpierw bardzo chciałam tego rogala, ale czas mijał, rogal do domu nie zawitał, teraz uważam że nie ma juz sensu, więc zwinęłam sobie kocyk i spełnia dokładnie tak samo swoją rolę. A oszczędność przy tym jaka :-D

ivi super, że wyspana - oby kolejne noce równie spokojne były, póki jeszcze nie ma z nami maluszków

Ja dziś zamieniam się w kurę domową, co by się przed księdzem nie wstydzić :-p
Miłego odpoczynku i do wieczorka :-)

Ola tak to już jest z dzieciaczkami ... nikomu nie dogodzisz :-D
Zobaczysz że teraz mniej będzie rosnąć a jak zacznie więcej się ruszać to też ją wyszczupli :tak:.
Kuzyn Boryska też wielki i pulchny ( nie gruby ) ale teraz z miesiąca na miesiąc coraz szczuplejszy się robi ...

O ludzie , ząbki - już zapomniałam jak to jest :-)

reklama
Witam się świątecznie :)

ajako
dobrze, że sobie odsapniesz, należy Ci się, co za dużo to niezdrowo
Angel ja piorę większość rzeczy w Loveli, na 50 st z podwójnym płukaniem, bez płynu do płukania
Perelandra miłego kolędowania, ja też dzisiaj kolęduje co prawda w zaciszu domowym mojego brata, ale ma być ok 40 osób, z tego większość to muzycy
Maria no dla mnie jednak ten rogal okazał się zbawienny, z tyłu trzyma kręgosłup, część między nogi :-). Bardzo polecam
ivi super

ja się dzisiaj bardzo wyspałam, tylko raz byłam w wc :)

miłego wolnego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry