reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

połóg: dochodzimy do siebie po porodzie

U mnie też już tydzień po porodzie zamiast krwawienia tylko plamienie, nawet zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok. Straszyli mnie że będę krwawić nie wiadomo ile a tu nie było tak źle, odpukać w niemalowane.

Dziewczyny jak wasze samopoczucie?? Ja wczoraj praktycznie cały dzień ryczałam jak bóbr, po części z bólu sutków i chyba ogólnie musiałam odreagować ostatnie dwa tygodnie, taki baby blues. Mój mąż mówi że nie może się doczekać aż przełączę się na jakiś baby rock :-D

reklama
anecznik widze,ze masz depreche poporodową, ja tak płakałam cały czas jak byłam w szpitalu po cc i potem tez troche w domu. Ale przechodzi z czasem - widocznie tak organizm odreagowywuje na to wszystko.

Co do krwawień to mi długo leciało ze 3tyg pamietam i końca nie było widac.:szok:

Fajnie,ze macie dziewczyny juz swoje maluszki, pozazdroscic tylko mi pozostaje:zawstydzona/y:,bo moj smyk nie zamierza cos wychodzic na swiat :-(

Co do baby blues to mi się chyba uaktywnia bo zaczynam reagować płaczem na wszystko. :/

Ogólne moje samopoczucie super, używam od wczoraj zwykłych cienkich podpasek i nawet już nie dużo tej krwi jest. Brzuch mi fajnie maleje :) Co do bólu sutków to mnie strasznie bolały ale już jest ok i nie odczuwam już bólu przy karmieniu.
Za to mam nawał mleka - mogłabym mleczarnie otworzyć :/ Ściągam pokarm średnio co 2-3 godziny po 60ml z obu piersi i dodatkowo mała mnie ssie... Jak w porę nie zacznę ściągać to twarde są strasznie i wycieka z nich ciurkiem prawie :/
Czy ktoś wie czy to się unormuje samo czy czeka mnie przywiązanie się do laktatora na cały okres karmienia?

Co do baby blues to mi się chyba uaktywnia bo zaczynam reagować płaczem na wszystko. :/

Ogólne moje samopoczucie super, używam od wczoraj zwykłych cienkich podpasek i nawet już nie dużo tej krwi jest. Brzuch mi fajnie maleje :) Co do bólu sutków to mnie strasznie bolały ale już jest ok i nie odczuwam już bólu przy karmieniu.
Za to mam nawał mleka - mogłabym mleczarnie otworzyć :/ Ściągam pokarm średnio co 2-3 godziny po 60ml z obu piersi i dodatkowo mała mnie ssie... Jak w porę nie zacznę ściągać to twarde są strasznie i wycieka z nich ciurkiem prawie :/
Czy ktoś wie czy to się unormuje samo czy czeka mnie przywiązanie się do laktatora na cały okres karmienia?
Hefi im więcej sciągasz tym wiecej Twoje piersi produkuja mleka bo organizm "myśli" że takie jest zapotrzebowanie.
Przystawiaj mała jak najczesciej do piersi, zanim przystawisz odciagnij tylko troche zeby pierś była na tyle miekka zeby mała łatwo ją chwyciła a po karmieniu odciagnij reszte ale tylko do momentu az pierś zmieknie tak nie do końca(a najlepiej recznie wydus tylko te grudki jakie zostana tak zeby była piers gładka przy dotyku) i pij mniej płynów póki co tak przez 2-3 dni, bo mozesz nabawić sie zapalenia piersi i zastojów

dziewczyny mozecie mi coś polecic na hemoroidy - po porodzie strasznie mi dokuczają, nie krwawie, ale czuje dyskomfort
wiem ze był polecany krem na wątku głównym - ale przy małej nie mam czasu teraz szukać
z góry dzięki

dziewczyny mozecie mi coś polecic na hemoroidy - po porodzie strasznie mi dokuczają, nie krwawie, ale czuje dyskomfort
wiem ze był polecany krem na wątku głównym - ale przy małej nie mam czasu teraz szukać
z góry dzięki
Ja nie wiem jaki to byl krem ale bardzo polecam poza stosowaniem kremu mycie sie Bialym Jeleniem, dziala swietnie!:-)

ja jestem 4 dni po porodzie i jakos nie jest tak zle troche szwy ciagna teraz ale da sie przeżyć
w szpitalu tez używałam podpaski poporodowe i nadal uzywam tylko troszke mniejsze:tak::tak:
uzywam tez Tantum Rosa leje na krocze i staram sie w ciagu dniawietrzyc czasem po umyciu
ale ogolnie myślalam ze bedzie gorzej a u mnie krawawienie minimalne jest juz tylko pierwszego dnia po porodzie bylo obfite:tak::tak::tak:

takze dziewczyny da sie przezyc :-):-):-)

reklama
Moje super samopoczucie wczoraj gdzieś sobie odpłynęło... zaczął mnie ciągnąć 1 szew.
Mozliwe jest że dopiero teraz mnie ciągnie a przez wcześniejsze dni było ok?? :/ Normalnie usiąść nie mogę bo boli. Przemywam tatum rosa i dzisiaj planuje nasiadówkę z białego jelenia. Też staram się wietrzyć, ale niestety wczoraj nie zabardzo mogłam bo przed południem były u nas babcia z prababcią :) a później byłam z małą sama bo mąż pojechał do pracy więc nie było kiedy.

Do góry