reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Połóg

Blusia a Ty jesteś po cesarce? Mi powiedziano, że krwawienie po cięciu jest delikatne i znacznie krótsze i połóg też.
Normalnie trwa on 6 tyg, a po cesarce ile?!

reklama
Agatka, tak po cc. Kurcze nie pamiętam dokładnie ile to trwało po pierwszym cięciu, ale na pewno krwawienie było większe, bo jeszcze w domu podkłady i podpaski nosiłam.

ja tez nie moge doczekac sie seksu :) ale ze nie karmie juz piersia to poczekam do przyszlego tygodnia jak pojde do gina, a w pon bede robic wszystkie badania pod katem antykoncepcji :-) i wtedy jaaazdaa... nie wyobrazam sobie drugiego dziecka... zwlaszcza tak szybko :)

podziawiam was, ja w ogóle nie myslę o seksie. Pewnie dlatego, że mnie wciąż ciągnie rana po nacięciu i w ogóle czuję tam jakiś straszny dyskomfort. Z kolei ja nie miałabym nic przeciwko drugiemu dziecku hehe:)))

Dziewczyny ja też jestem po cc i spokojnie można wykonywać delikatne ćwiczenia, ćwiczenia polecone przez rehabilitantkę, a mianowicie:
- leżąc przyciągamy głowę do klatki piersiowej i tak wytrzymać trzy sekundy i pięc powtórzeń
- leżąc "wbijamy" kolana w materac stopy przyciągamy do siebie wytrzymać 3 sek i 5 powtórzeń
- leżąc wkładamy poduszkę między kolana ściskamy wytrzymać 3 sek i 5 powtórzeń
ćwiczenia wykonujemy trzy razy dziennie, później można zwiększyć długość każdego z ćwiczeń :)
Mam nadzieje, że Wam się przyda :)

Z seksem to bardzo indywidualna sprawa. Ja zaczelam po 4 tyg, jak przeszl krwawienie (tylko lekko plamilam). Ostrzegalabym przed seksem w czasie krawawienia (zwlaszcza bez gumki) bo latwo zlapac jakies swinstwo. Co do rany po cieciu nie mam pojecia, bo ja dwa razy mialam sn. W czwartek ide do gina i pewnie wezme tabsy bo dzieci wiecej nie chce.

ja rowniez przygotowuje sie na tabsy i juz mam komplet badan do zrobienia eh.. znow kłuciaaa... :(( czekaja mnie próby wątrobowe, tarczyca, krzepnięcie, rozmazy, profil hormonalny i inne eh no ale jak mus to mus.. nie chce poki co dzieci, zwierząt, czy choććby złotej rybki :):-D

agatka ja czekam profilaktycznie te 6 tyg, choć dopiero dziś (4 tydzień) krwawienie ustępuje.
Rana po cc nadal bolesna, ale to niewielki problem. Wole żeby mnie najpierw lekarz obejrzał, niż mąż zajrzy - i takie jest też zalecenie położnej

reklama
Do góry