• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

My pudru nie uzywamy choc mamy nowy zapakowany J&J ,1x dziennie stosujemy sudocerem zawsze po kapieli i mały odparzen nie ma,słyszalam ze najlepszym domowym sposobem na odparzenia jest maka ziemniaczana:-)

reklama
u nas pupa, jak marzenie bez żadnych kremów itd., po prostu woda przegotowana, osuszamy pieluszką tetrową i płatkiem kosmetycznym troszkę oliwkujemy.
wcześniej zamiennie stosowaliśmy alantan i sudokrem, ale odkąd przestaliśmy stosować nawilżane chusteczki, wszelkie mazidła okazują się zbędne.

Pediatra dała nam receptę na takie mazidło, które w składzie ma lanolinę, wazelinę białą i żółtą oraz eucerynę. Pupę przy przewijaniu myję płatkami do pupci (takie jak kosmetyczne do demakijazu, tylko większe) i smaruję dość obficie tym smarowidłem. Raz, kiedy jeszcze nie stosowaliśmy tego mazidła, mieliśmy te krosteczki, o których pisała Mła. Wtedy pomógł Sudocrem - już po jednym razie było widać różnicę.

Dziewczyny zostały mi 2 ostatnie tabl witamy KiD. W niedziele musze kupic nowe opakowanie. Karmie teraz tylko mm i nie wiem czy kupic juz sama wit D, czy dalej ta KiD na jeszcze tydzien az Lenka faktycznie skonczy 3 miesiace? Prosze o porade co Wy robicie?:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry