reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Dokładnie - w regulaminie jest 7 dni, chyba że allegrowicz zastrzeże że jest na urlopie (jest taka opcja, ale podejrzewam że nie dotyczy). Ja bym zrobiła jak Dita pisze. Negatyw odwetowy można skomentować. :tak:

reklama
laska przyslal potwierdzenie przelewu, przelala kase w poniedzialek, a u mnie jeszcze kasy nie ma hmmm, gdzie sa te wirtualne pieniadze jak ich nie ma ani na jednym ani na drugim koncie???????

Miko nie dostał się do przedszkola - mimo , ze jestem samotną matką ( co zabawne wg. ustawy samotne matki , to wdowy i matki dzieci , które na akcie urodzenie w rubryce ojciec mają wpisane n/n ) , mimo , że pracuję i mimo , że jest samodzielny ( w sensie sam załatwia swoje sprawy fizjologiczne i sam je ) . Argument odmowny : bardzo dużo chętnych dzieci , a Miko stanie się trzylatkiem dopiero w grudniu .
Zanim zacznę się odwoływać , chciałam się dowiedzieć , czy może Wy wiecie jak to w ustawie dokładnie jest z tym byciem trzylatkiem ? czy nasze przedszkole miało prawo zrobić aż taką selekcję , żeby nie przyjmować dzieci , które we wrześniu nie będą jeszcze trzylatkami ??

U mnie w zgłoszeniu były takie kryteria (między innymi of kors):
- Dziecko matki lub ojca samotnie je wychowującego (Przez osobę samotnie wychowującą rozumie się pannę, kawalera, wdowę, wdowca, osobę pozostającą w separacji orzeczonej prawomocnym wyrokiem sądu, osobę rozwiedzioną)
- Dziecko, które w roku rekrutacji ma ukończone nie mniej niż trzy lata

To pierwsze kryterium jest ministerialne, więc nie powinni ci Mikiego odrzucić. W odwołaniu powołaj się na rozporządzenie, pewnie jest w nim co się rozumie przez matkę samotnie wychowującą. :tak: Drugie kryterium jest dodatkowe, więc u ciebie mogli sobie wymyślić że skończone do września, u mnie że do końca roku. :sorry2:

A u mnie w karcie zgłoszeniowej nie było nawet miejsca , żeby wpisać , czy jest się rodzicem samotnie wychowującym - wpisałam to w rubryce pt. okoliczności , które mogłyby zadecydować o przyjęciu dziecka do przedszkola - kobieta , która tłumaczyła mi tą rubrykę powiedziała , ze chodzi o choroby typu alergie i specjalny sposób żywienia dziecka .
Bez sensu to nasze przedszkole - serio !
Jakby kurde mało kłopotów było , to jeszcze pisanie odwołań mnie czeka .

A wiecie co jest najlepsze : nie od dziś wiadomo , że Pani dyrektor naszego przedszkola , lubi dostawać "prezenty" ułatwiające dostanie się dziecka i znam co najmniej dwie mateczki , które tak owy prezent dały - ja tam płacić nikomu nie zamierzam , a i niekonieczni bym chciała ujawniać tą śmierdzącą sprawę :/

reklama
Do góry