reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

Ja tez zaczynam sie zastanawiac nad pojsciem do takiej szkoly z Bartkiem.Wiem ,ze sa u nas tez bezplatne.Chce tam isc raczej ze wzgledu na meza bo jesli chodzi o opieke nad noworodkiem to uczylam sie tego w szkole i ciutke liznelam praktyki w szpitalu (ciutke bo naszczescie rzadko zdarzaja sie nam noworodki na oddziale).Chcialabym sie ewentualnie nauczyc tego oddychania chociaz moja kolezanka tez mowila ,ze przy porodzie spanikowala i zapomniala o wszystkim :p ;)

reklama
Aneczko jeśli jest u Ciebie szkoła bezpłatna no i oczywiście jeśli masz czas to zapisz się zawsze czegoś się nauczysz a przy okazji Twój mąż :p ja jak chodziłam z moim mężem to śmiać mi się chciało jak faceci potrafią być przejęci.Mówię Ci w takiej szkole powinna być zainstalowana kamera i powinna nagrywać zajęcia z przyszłymi tatusiami ubaw naprawdę :)

Dowiedziałam się ze u mnie też jest szkoła rodzenia.Hmmm własnie się zastanawiam.Moze skorzystam.Popytam się czy płatna czy nie zobacze jak z czasem i moze pójde hehe.A propo porodu ,gadałam ostatnio z moją panią doktor(extra babka)NO bo ze mnie taka panikara i sie smiała bo ja szystko che wiedzieć dużo predzej..........Wiec powiedziła wiele ciekawych rzeczy.Otóż np takie zeby dac sobie zrobić lewatywe bo są rózne ludziska dlatego o tym mówie a główka dziecka zawsze przejedzie po jelitach i jest to potem taki dyskomfort hmmm(słyszłam ze przy takim bólu niekeidy ci wszystko obojetne hehe) następnie zeby mieć ogolone te nasz e cudne drzwi którymi dziecko pcha się na świat hihi bo inaczej sie goi szyta rana z włosami a inaczej bez no i dowiedziałam sie także że lepiej naciąć niż ma pęknąć a jak sie rana goi to takze zalezy w dużej mierze od tego jak cie kto zeszyje(słyszłam o takich co zeszyli tył z przodem...)NIe owijając w bawełne jako ze to mój pierwszy poród przygotował mnie ze w moim przypadku(należe do chudzielców)bede nacinana raczej na 100%.To tyle na temat tego co wiem od doktora.OPtymistyczne nie?hehe

Byłam wczoraj w szpitalu dowiedzieć się o szkołę rodzenia. Mam się zglosić za 3-4 tygodnie,kurs trwa 9 tygodni.Zajęcia odbywają się w pon i śr,są 2 różne godziny więc można sobie dopasować.W pon są wykłady a w śr ćwiczenia relaksacyjne :) Miła pani polożna mi wszystko wytlumaczyła. Także ruszam na początku kwietnia.Już się nie moge doczekać :)

A ja zaczynam szkołę rodzenia w poniedziałek o 15 :)

Co prawda kurs juz sie zaczał , teraz to 3 zajecia a w cyklu jest 10, ale pani położna powiedziała, że następny bedzie dopiro jak ten se skonczy, czyli za jakies 8 tygodni,o ile bedzie dosc chetnych, jak nie to nawet pozniej, a ze trwa 10 tygodni to moglabym nie zdazyc ;) więc radzi mi zaczac teraz bo wiele jeszcze nie stracilam :) No i nas zapisalam :)

A wy jak dziewczynki ? Szykujecie sie ? :)

Buziaki,
Mariola

Ja się jeszcze zastanawiam czy iść, idę 20 marca do gina to może mi doradzi... Bo ja osobiście słyszałam niezbyt pochlebne opinie o tej szkole rodzenia...

reklama
Ja mam ten komfort że u nas szkoła funkcjonuje w trybie otwartym czyli można dołączyc kiedy się chce a te zajęcia na których się nie było zaraz powtarzają i tak w kołko więc każda kobieta od 27 tc spokojnie może iść nie czekając na termin rozpoczęcia zajęć.Każde zajęcia są na inny temat i przecież nieważne jest od którego się zacznie.

Do góry