• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
cure slodka ta mała, a jakie ma wlochy!
ale z tego co piszesz, to ona szybko zaczyna. ząbkuje, nie zazdroszcze, ale bedziesz to miala za soba.
co do siadania, moja tez się podciaga, ale to sie ciesz, jak tylko zacznie siadac, mozna wysadzac na nocnik. ja jestem tego zwolenniczka. jak tylko bedzie silniejsza i samodzielnie bedzie siedziec, to nocnik i heja. koniec pieluchami.
nasza tez jest silna, nawet pediatra powiedziala ostatnio, bo sie podciąga, fotelik jak jej nie uśpi, to najfajniejsza zabawka, łapie sie za cokolwiek i wstaje, normalnie poezja.
a wczoraj dorwala moje wlosy...auuuuuuuu

Cure jakie wlosy!!! :-) sliczna
moj tez sie kudlaty urodzil i czarny wrecz ;-) pozniej sobie wycieral i odrastaly juz blond i loczki ;-) pozniej mu scielam i ma proste, ale jasne :tak:;-) taki ciemny blond- po mezu.

Nocniki rządzą! Moja mama chce kupić Małej taki z fanfarami! Jak widzę 3 letnie dziecko robiące w pampersa, to mnie szlag trafia, zwłaszcza, że pamiętam co się działo, jak moja mama pracowała w przedszkolu.. Przyjmowano praktycznie wszystkie dzieci , które chociaż chodzą. I kto musiał karmić i zmieniać pampersy? Moja mama. I od samego początku, jak daję Myszce słoiczki, czy gęstą kaszkę, to łyżeczką.. Nie chce przyzwyczajać do butli.. A jak tylko nauczy się łapać porządnie w ręce, to dostanie kubeczek niekapiący.

Cure no wiesz, ale nie wszystkie maluchy sa skore do nauki, sa i uparciuszki ;-)
moj szybko nauczyl sie na nakladke siadac i bezposrednio do WC walic a nie na nocnik ;-)

No tak, są, ale to ile umie takie małe dziecko to w dużej mierze zasługa rodziców, tego czy im się w ogóle chce dziecku pomóc. Znam takich, co się im nie chce. I dlatego aż mnie trzęsie :d

reklama
Aga u lekarza nie byliśmy, obserwowałam go, nie był senny, nie chciał zwracać, a oczy reagowały na światło. Noc przespał normalnie, ale za to dziś wygląda gorzej niż wczoraj...na szczęście śmieje się już z tego i mówi, że miał wypadek jak Gollob na torze....:)
A z tymi pampkami 2 to nieźle pojechałaś :) 9 paczek!!?? Ja miałam trzy i męczę się z nimi, bo już są takie na styk...:)

Cure ale ta Twoja niunia ma włoski :) Świetna :))
Ja też jestem zwolenniczką nocników, a raczej nakładek na toaletę, mój młody nie chciał za bardzo na nocnik, wolał na nakładkę...zobaczymy jak Alicja.

Karmienia jak na razie sobie nie wyobrażam, podejrzewam, że też w ruch pójdzie od razu łyżeczka, bo Ala nie toleruje ani smoczka, ani butelki, cycuś mamusi jest najlepszy na świecie :)

Jejku Ala dziś kończy trzy miesiące!!! Ale leci ten czas....

Miłego dzionka :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry