• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
Aga ja miałam tylko jedno badanie WR i HBS. Nikt nie wymagał ode mnie powtórzonych badań... Jedyne co to pytali o grupę krwi, odniosłam wrażenie, że gdybym nie miała ze sobą grupy to bez problemu zrobiliby sobie sami, bo pierwsze co jak położyli mnie już na łóżko porodowe, to założyli wenflon i pobrali krew do badania... Także spokojnie nie musisz ganiać i robić czegoś na własną rękę... :-)

A o naparze z liści malin też słyszałam. Ale to muszą być koniecznie liście nie owoce. Działają one dobrze na zmiękczenie szyjki macicy, ponoć lepiej się skraca, może też powoduje większą elastyczność, więc i brak nacinania (ale tego nie wiem) :-)

Ostatnia edycja:
Krysiaczek zycze szybkiego i spokojnego rozwiazania :-)

Aga dzieki za patent z herbatka ;-) Napewno skorzystam.

A powiedzcie kiedy macie ktg? Bo ja pierwsze mam dopiero 16 marca.

ja jeszcze wam polecam olejek rycynowy( do kupienia w aptece ok 7 zl) najlepiej napic sie tak z tydzien przed rozwiazaniem bo wtedy wiadomo ze dziecko juz jest w pelni rozwiniete i nic zlego sie nie stanie. Bylam na patologi z jedna dziewczyna i wypilysmy po 2 lyzki i mnie zlapalo wieczorem tego samego dnia a ona zaczela rodzic rano :) obie urodzilysmy dzien przed terminem :) aha i jeszcze wypilysmy pol szklanki toniku... lisci z malin nie probowalam wiec nie wiem jak to dziala wiec sie nie wypowiadam na ten temat.. i jeszcze co do tego olejku to nie jest dobry w smaku, poprostu jak bys olej pila, ale ja odrazu wzielam ciastka i zagryzlam to, i nie bylo tak zle :)

gaja ja mialam robione ktg od 34 tygodnia i co tydzien bo wtedy juz tak wizyty mialam ustalone...

No ja bylam 16 lutego na usg i wizycie i to byl 33 tydzien...kolejna wizyte mam dopiero 16 marca razem z ktg. To bedzie juz 37 tydzien. Widac lekarz nie widzi potrzeby :-)

Ten olejek przyspiesza akcje porodowa jakos czy tylko sprawia ze zaczynasz rodzic?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry