• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

dzięki kasileum i larvunia! zobaczymy jak to u nas będzie ;-) kurcze u mnie schodów tak mało, że nie mam gdzie chodzić ;))

gaja ja zrobiłam zapasy apteczkowe dla małej (położna dawała wskazówki co kupić, ja zapisywałam no i kupiłam to wszystko...:tak: mam min płatki kosmetyczne dla dzieci, patyczki kosmetyczne (do pępuszka), gaziki jałowe, kremy do pupki (Bpanthen-też do brodawek, Linomag i Alantan), Afin na pleśniawki, Espumisan na wzdęcia, Octanisept (standardowo), sól fizjologiczną dla niemowląt, przeciwgorączkowe czopki a także witaminę K+D...no i do noska spray "Fridanose" oraz do czyszczenia Fridę (urządzenie) a i do kąpania Oilatum emulsję...i to chyba wszystko. Kupiłam już kilka miesięcy temu z apteki internetowej i cenowo wyszło o wiele taniej niż w Gorzowskich aptekach :-).

Miłego weekendu kochane!!! i buziaki dla waszych dzidziusiów!!! :***

reklama
buziaczki na dziś...

aguś...bedziesz wiedziała, ze to wody. mi leciało pomalutku, cieplutko, ze nawet sie nie obudziłam od razu. bo to jest bardzo przyjemne...i o dziwo...nie chcialo mi sie wtedy siku... obudzialm sie, ale juz w śnie czulam to ciepełko. powiedzialam do męża: wody mi odeszly, a on na to JASNE ;)
nie uwierzył. dopiero jak dotknęłam jego ręką krocza, to sie zerwał i kazał sie zbierać. ale ja sie jeszcze wyprysznicowałam, ogoliłam, spakowałam i dopiero pojecalismy. ale nie mialam bóli ;)

a dzis kolo 17-18 przyjedzie położna

dam znac
;*

Aga - zwariowałas chyba ;)))) w szpitalu niczym nie smaruja dzieci. kąpią przerzucają jak kartofle na straganie. moja mala nic nie ma, zadnych zaczerwienień, wiec narazie niczym nie smaruję. tyllko oliwką po kapieli, bo skórka schodzi.
no i teraz kropelki na kolki sab simplex. Twoj maluszek też bedzie zdrowy i nie beziesz potrzebowała...
oby!

Ostatnia edycja:
Future mojemu jak powiem, że mi wody odeszły to podejrzewam, że gotów wystartować do szpitala beze mnie hahaha :-D
buziaki i powodzenia z położną (daj znać co tam mówiła).

wiem, wiem :))) Future wszystko ważne do 2012 albo 2013, przyda się na pewno ;-) a wit K już podajesz? powiedz masz tą razem z D? czy osobno...(bo D podaje się trochę później, zależy jaką dawkę podadzą w szpitalu)

Agus ja nie podaję K, bo to tylko dla karmioych piersia. ja podaje d w kapsułkach, ale podobno razem taniej wychodzi. ja zaplacilam w CITOSIE 19,99 za 30 kapsulek. czyli na miesiac. mala chętnie je połyka, to taki olejek. chyba słodziutki. i D i K podaje sie od 8 doby zycia dziecka, a mala ma już 11 dobe HELOŁ ;)))))

położna byla, przesympatyczna, zbadała małą, mnie, liczyła jej kręgi, oglądała paluszki...wszystko bardzo dokładnie. Naprawdę wszystko super. bardzo się cieszy. mowi, ze nie mamy się czym marrtwic, ze szybko nabierze ciałka. powiedziała, ze za 2,5 tyg do okulisty w szpitalu, ze nie musimy jeszcze werandowac, chyba, ze po niedzieli beedzie ladna pogoda, zeby powolutku. ze ona ma czas, nie ma sie czym martwic.
powiedziała, ze jest bardzo silna, i ze smialo mozemy ja kłaśc na brzuszku. ze masować brzunio, plecki, ze czapeczka nie potrzebna. ze temperatura 24 stopnie dla wczesniaczka jest dobra, ze wszystko dobrze robimy. powiedziala, ze spryciulka mala jest ;)

heheh

uspokoiła mnie.

a mała śpi........
dzisiejsza kąpiel poprostu niedowierzam....bahamy...mała na gąbce leży, temp 39stopni, a ta zasnęła nam jak ją polewałam wodą....normalnie złota ;)

śpioch.jpg

11 doba a mi się wydawało, że tobie tydzień minął!!! Masakra jak ten czas leci!!! :-D faktycznie przy karmieniu butlą K się nie podaje, ja się czasami śmieję, że w tej ciąży to momentami myślenie mi się wyłącza... hahaha

Najważniejsze że z malutką jak najbardziej wszystko w porządku,
A Helenka cudna! :**

A ja znowu muszę dzwonić do lekarza w poniedziałek, żeby mi jakieś leki na infekcję przepisała... :(( trochę mnie to podłamuje, że cała ciąża bez żadnego zakażenia a przed samym porodem cyrki! :-( mam nadzieję, że zdążę to wyleczyć...
zaczęłam już sobie sama brać probiotyk Trivagin (bo w ciąży można brać), nie zaszkodzi a może jedynie pomóc...

Future ani sie nie obejrzysz a Malutka zacznie chodzic :P

Aga..u Ciebie juz kwestia dni do terminu :-) Lada dzien urodzisz :-) Takze zdrowiej.

Musze uzupelnic swoja apteczke, bo ja mam tylko platki kosm, gaziki, sol fizjologiczna, patyczki dla niemowlat i ten spray do pepuszka.

Ide robic sniadanko :) Chcialam jechac na gielde, ale widze, ze przymrozek jest..Nie chce mi sie marznac.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry