reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
Ja już na ostatnich nogach :) spakowana i gotowa. Ciekawe, kiedy mój maluszek zechce wyjść już sobie z brzuszka.
CO do rzeczy, to mam dwie torby, jedna dla mnie, druga dla Franka. Pokój przygotowany, wszystko czeka.

POLECAM szkołę rodzenia przy szpitalu, ja trochę za późno się zapisałam. Tam naprawdę położna rozwieje wszystkie wątpliwości, np. co zabrać ze sobą, w czym rodzić, z kim i jak ... jak jest z wanną, nacięciem krocza, co to jest znieczulenie zewnątrzoponowe, pielęgnacja maluszka itp. itd. o wszystko można zapytać i jeszcze to poczucie, że człowiek nie jest sam!

Mąż dostał tymczasową pracę, ale na początek będziemy z maluszkiem u mamy w Strzelcach mieszkać. Właściwie to z nami dziwna sprawa, kupiliśmy niedawno mieszkanie w GW, ale na dobre się nie wprowadziliśmy, cały czas na dwa domy.

Future pozdrowiłam p. Wiolettę, pamiętała Ciebie, pytała jak Helenka :) czy wszystko u Was ok. Potwierdziłam :-)

Larvunia tylko pozazdrościć porodu!
I ja niedługo dołączę do tematu karmienia i kupek!!!!! :)

POZDROWIENIA!

hej laseczki. nie uwierzycie co z chrzcinami. chcialam w pięciu męczennikach, tam gdzie brałam slub, ale po tym co pisałyście, od razu [pojechalam na wioske gdzie mieszkam. ksiądz zajebiaszczy, mowi, ze nauki dla rodziców, to jest spotkanie w piątek wieczorem przed chrzcinami. a rodizce chrzestni mają podbić sobie druczki, że mogą być chrzestnymi. czyli moja kuzynka w Anglii podbije sobie, tak jak ja podbilam sobie w anglii o slubie, i nie mielismy z męzem zadnych nauk. ale jaja. po tym, co się wyprawia w gorzowie, okazuje się, że 30 km od gorzowa są luzy. hihi.
chrzciny tak jak chcieliśmy 21 sierpnia ;) o 12.30. i sami będziemy, chyba, ze chcemy kogoś ;)))

mamaFranusia a ile czasu Ci wogóle zajęło chodzenie do tej szkoły, i gdzie dokładnie ona się mieści.mi co prawda w poniedziałek gin. powiedział że jeszcze za wcześnie na szkołę, ale lepiej mieć coś na oku:)

Aneczka ja teraz w środę byłam na 3 spotkaniu, a na pierwszym organizacyjnym nie byłam. Spotkań jest chyba 6, raz w tygodniu po 2 godziny, od 11 do 13. Zajęcia są bezpłatne, rozpoczynane są ćwiczeniami na matach, druga część to teoria :) różne zagadnienia, np. odżywianie, przebieg porodu, adaptacja maluszka, pielęgnacja. Za tydzień mamy iść na porodówkę wszystko sobie dokładnie obejrzeć. Na zajęcia o porodzie można przyjść z partnerem. Wydaje mi się, że najlepiej zapisać się ok. 30 tc i lepiej pilnować terminu i wcześniej się zapisać, bo grupy są tylko 10-osobowe, mnie jakoś położna wcisnęła. Wiem, że w wakacje p. Wioletta - prowadząca ma urlop.
Szkoła mieści się przy szpitalu, ale nie w głównym budynku, tylko w tym wcześniej, takim czerwonym dużym blaszaku za szlabanem. Nie mam numeru, ale możesz do szpitala zadzwonić i tam Ci podadzą.

aneczk aja tez tam chodzilam. wioletta jest smieszna, ale fajnie tłumaczy. mozna miec milion pytań, ao na wszystko spokojnie opowiada. bylo 8 spotkań, ale ja na ostatnie nie dojechalam. ale wioletta pozdrawiala ode mnie dziwczyny, bo bylam już po porodzie ;)

juz najlepiej zadzwon i umow sie np po wakacjach. już cie zapisze, i bedziesz miala spokoj. jest duzo grup. kazdego dnia jedna. i co tydzien sie powtarzają. ja chodziłam w środe, bo moj mąż mial wolne, wiec chodziliśmy razem. on sie chichrał z naszych ćwiczeń ;)

ale bylo fajnie. ja bardzo polecam.

witam i ja:)
jejuu jak dawno nie pisałam:) czas leci jak szalony:) mała skończyła nam przedwczoraj 5 tygodni. przybrała narazie kilogram:) także jest spoko.
Mam pytanko do dziewczyn po cesarce:) czy wy też nie macie czucia od pępka w dół??
Jeśli chodzi o malutką to zdrowa odpukać i rośnie jak na drożdżach. Trądzik niemowlęcy nadal się utrzymuje, z cyca korzysta coraz mniej...praktycznie w ogóle od dwóch dni wpada w histerię jak ją dostawiam a szkoda:(
Jeśli chodzi o mnie to czuję się świetnie mąż na urlopie, bardzo mi pomaga
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif

w środę mam na pierwsze szczepienie idę po szczepionke do apteki i się okazuje ze 5w1 jest nie dostępna może w lipcu będzie może nie... i teraz jestem w kropce. Mam wyjście albo 6w1 albo na kasę chorych.... cholera... a wy jaki szczepionki bierzecie dla swoich maleństw??
nasza niunia:)
SSA55607.jpgSSA55585.jpg
SSA55605.jpg

Kinga malutka śliczna królewna :) Ucałuj ją :** Szkoda, że nie chce cycusia, ale pomimo, że to naprawdę wygoda no i swego rodzaju przyjemność, ja czasami chciałabym żeby moja zjadła mleczko z butelki...ale mogę sobie tylko pomarzyć...
A powiedz czemu musisz sama kupić szczepionkę?? Ja mam 5w1 (za 120zł) i dostępna jest w zabiegowym, po zbadaniu przez lekarkę idę i nie ma problemu jakiegoś latania, a nawet nie wiadomo jak to przechowywać...

reklama
Kinga my wzięliśmy 6w1 195zł kosztowała i rotawirusy...a pneumokoki chcę dać jak mała skończy rok.
zgadzam się z Kasileum malutka jest śliczna :***

Do góry