reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

dzięki laseczki.

już mam wszystko zrobione, ale mój mąż zapomnial kupionej świecy od babci zabrać, wiec larvunia nas atuje i nam pożyczy...wrrrrrrrrrr co za mąż haha.

mam 4 wściekłe psy w sobie, ide zaraz spac...chociaż goscie chcieliby, zeby dziś chyba była impra. no i zrobiłam pierwszy w zyciu tort. pokaże jutro.
dzi ęki, że jesteście. ;*********

edit

zapomniałam powiedzieć

dziś, w moje 27 urodziny moja stokrotka usiadła po raz pierwszy ....i siada już przez cały wieczór...moje słonoeczko ;****

Ostatnia edycja:
reklama
Future gratulacje dla Helenki za taki wyczyn !!
Nie chciała być gorsza i też dała urodzinowy prezent mamusi :) super :tak:

aga_80
zawsze jak piszesz o córci i porodzie to mi się płakać chce ze wzruszenia:blink:. Widać, że kochasz dzieciaczka najbardziej na świecie. Zresztą wszystkie jesteście w swoich pocieszkach zakochane :) aż miło się czyta.

gaja super prezencik, na nową kuchnię jak znalazł. Mamusie zawsze wiedzą co potrzeba :) Moja też jest nieoceniona, zawsze chętna do pomocy

:* buźki

oj a ja mam dosc na dzis wszystkiego, mloda od 7.00 meczyla sie z brzuszkiem, niedawno zasnela mi... masakra juz nietkne szybko czekolady :-(

Future nie dzwonilas... poradzilas sobie bez swiecy :confused:

aniołek dzięki kochana! :**

Future gratulacje dla Helusi! Ale silna kobitka! i jak szybko usiadła! mówią, że niby pod koniec 6 miesiąca dzieciątko samo siedzi, a tu taka niespodzianka :***

Buziaki i miłego dzionka dla Was wszystkich kochane i dla maluszków tych na świecie i tych jeszcze w brzuszku.... :***

Aga 80 czemu tak pozno Ci corcie przyniesli?dopiero po calej nocce?

Future to Ci niespodzianke Helcia zrobila:-)

Wiecie co dziewczyny: tak nie chcialam cesarki, balam sie jej, ale jak sobie poczytalam wiecej o niej to sie nawet ucieszylam ze mam miec cc(i ze ominie mnie taaaki bol), a tu mlody fika i fika i nie czuje juz glowki u gory!ale to moje odczucia, we wtorek mam gina i usg wiec bede wiedziala juz napewno.Dowiem sie tez ile wazy, a wydaje mi sie ze jest wielki!!!bo brzuch mam jak bania:109 cm. w pasie !!!

Hej dziewczyny!!
Ale wypadłam z obiegu...im bliżej pracy tym czas prędzej płynie, prawie z prędkością światła... dzień się zaczyna i nagle już wieczór, a ja jak dziecko we mgle...masakra!!

Aguś oswajam się z myślą o powrocie do pracy, dziś nawet mąż rano mnie obudził o 6,30 bo już za tydzień i trzy dni tak trzeba będzie wstawać :( Powiem Ci, że gdybym tylko miała wybór to zostałabym w domu, byłam w pracy na chwilę dowiedzieć się na którą mam być i takie tam pierduszki, ale czuję się tam jak obcy :(

Aniołek jeżeli chodzi o KTG to ja miałam od 36 tc co tydzień, ale może dlatego, że Alicja ciągle się chowała i nie chciała dać się namierzyć :)
Kochana już niedługo i ty poznasz smak miłości bezgranicznej :) zobaczysz jak położą Ci maluszka na piersi zaraz po porodzie to zaleje Cię taka fala uczuć jakich jeszcze nigdy nie doznałaś :) zapomnisz o całych trudach porodu, a zobaczysz najpiękniejszą na świecie rozkrzyczaną buźkę :)

Aneczka ja mam materac kokos-pianka-kokos, jestem z niego bardzo zadowolona. Przeżył Łukasza, potem pożyczyłam go koleżance, a teraz śpi na nim Alusia i wygląda jak nowy:)

Gaja Future STO LAT !!! Dużo zdrówka, cierpliwości no i spełnienia wszelkich marzeń :)

Future ucałuj Helenkę, jaka silna dziewczynka :)) niesamowite, że tak szybko siedzi :)
A jak tam chrzciny?? Wszystko się udało?? Na pewno, napisz jak Hesia w kościele zniosła cały ten zamęt :)

Larvunia ale się namęczyłyście obie :( niektóre maluszki nie tolerują czekolady (moja kuzynka ma 8 miesięczne dziecko, karmi piersią i do dziś nie je czekolady bo szkodzi Nikosiowi), poza tym jest alergizujaca.

Mammi nie chcę Cię straszyć... ale może lepiej żebyś była na to przygotowana...
Jak już pisałam moja koleżanka też miała ułożenie pośladkowe...też miała skierowanie na cc. Poszła do szpitala bo sączyły jej się wody, a nie było na dyżurze jej lekarza. Był za to ordynator...ładował w nią oksytocynę żeby urodziła siłami natury, przez noc i pół dnia, po czym dali jej odpocząć bo nic się nie działo, była wykończona i załamana!!! Skontaktowała się ze swoim lekarzem i kazał jej się wypisać na żądanie i jechać do Barlinka, tam bez problemu zrobili cc i na drugi dzień rano miała już Lenkę przy sobie :)

Ostatnia edycja:
Aga 80 czemu tak pozno Ci corcie przyniesli?dopiero po calej nocce?

Mami jak rodzisz w nocy to dzieciątko ci dają nad ranem.... :/ a jak w dzień to od razu...
niby mówią że się wyśpisz itp....a to nieprawda bo to są takie emocje, że całą noc myślisz tylko o dziecku i oka nie możesz zmrużyć...

Future i Gaja wszystkiego najlepszego.. troszkę spóźnione, ale szczere..:)

Ja w piątek do gina i się dowiem co i jak z moim smykiem:) niby pierwszy termin na 14 września, ale rugi na 8 październik.. już się szykuje pomału do szpitala ( pakowanie torby ) no ale nie wiem jak to będzie, bo 3 tyg. różnicy to dużo hmm

Poradźcie, jeśli nie chcę karmić piersią to do szpitala powinnam mieć laktator? Różnych opini się nasłuchałam i nie wiem sama czy mi potrzebny.. przy pierwszym dzieciaczku tyle pytań się nasuwa na myśl..

czy laktator to nie wiem, ale wiem ze w szpitalu musisz to powiedziec i one jakims specyfikiem zatrzymaja laktacje :tak:

dzieki dziewczyny

Future jak tam PO imprezie :rofl2:

reklama
Mami jak rodzisz w nocy to dzieciątko ci dają nad ranem.... :/ a jak w dzień to od razu...
niby mówią że się wyśpisz itp....a to nieprawda bo to są takie emocje, że całą noc myślisz tylko o dziecku i oka nie możesz zmrużyć...

ooo racje racja... ja nie spalam wogole do rana... oczy zamkniete mialam tak na wpolsnie na kazdy szmer oczy otwieralam i patrzalam czy mi dziecko niosa.... a urodzilam Michalinke o 1:40 w nocy....

Do góry