reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poród w Holandii 2011

Hej Edyta :)

Głowa do góry, nie wszystkie dziewczyny władają holenderskim i dają sobie świetnie rade:) jesli umiesz dogadać sie po angielsku to napewno dasz rade :) a zawsze w miedzy czasie mozesz we własnym zakresie doszkolić sie ze słowkami zwiazanymi z poorodem ;)

Jeśli masz jakies trapiące cię pytania, pisz smiało ....

reklama
czesc bernadetko, a mowisz choc troche po angielsku lub po niemiecku ? jesli tak to personel medyczny nie bedzie mial problemow ze zrozumieniem Ciebie jesli podszkolisz sie jeszcze w jakims slownictwie medycznym ;)

a bedziesz rodzic w szpitalu czy w zaciszu domowym ?

Witaj Bernadeta!
Bedzie dobrze, zobaczysz! Kazda z nas przezywa rozterki i ma duzo pytan, ale jak widac po mamuskach, ktore rodzily, da sie i tu urodzic, i to calkiem dobrze :tak:
jak masz pytania, smialo pytaj!

Witaj Bernadetkko ,bedzie dobrze ,gratuluje ci synka :-)

MGD jak sie masz?

Ostatnia edycja:
Dziejuje wszystkim za mile przywitanie:)
Moj angielski nie wyglada perfekcyjnie ;p ale w stopniu komunikatywnym jakos sie dogaduje,
wiec mysle ze dam rade:)
Wybralam szpital bo jakos w domu rodzic to mam obawy, bo wiadomo roznie to bywa, wiec skoro jest mozliwosc to wole nie ryzykowac:)

Jest jeszcze możliwość hotelu położniczego, ale one zazwyczaj są przy szpitalach. Przynajmniej ten, w którym chcę rodzić, jest w szpitalu. Mam tam opcję zostania po porodzie kilka dni, w tym mam kraamzorg na miejscu. Na miejscu jest śliczny pokoik, z łóżkiem dla mnie i dla Męża, łazienka, tv itd. Jest nawet możliwość taka, że mogę mieć swoje jedzenie i nie muszę kupować w szpitalu. Jak do nich pisałam co mam brać, to mi kazali wziąć siebie, coś do ubrania dla mnie i kosmetyki... no i później dla Małej na wyjście, ale to mi M. przywiezie. Moja wyprawka do szpitala ogranicza się do plecaka miejskiego, w którym mam 2 koszule (jedną rozpinaną), 2 staniki do karmienia, klapki, ręcznik, kosmetyczkę z podstawowymi rzeczami, no i parę skarpetek ciepłych, jakby im się zmieniło, że nie będzie duchoty na piętrze, no i jakieś majtki na wyjście. Wszelkie podkłady, wkładki laktacyjne i inne tego typu środki, w tym pieluchy, oni mi zapewniają. Tak mi napisali przynajmniej w mailu. No i w kwestionariuszu mam zaznaczone, że nie mówię do holendersku, tylko po angielsku.

Astrid ten w którym ja bede rodzić tez jest w szpitalu ;) z tym ze ja nie zdecydowałam sie tam zostac, po porodzie wracam do domciu ;)

Astrid ten w którym ja bede rodzić tez jest w szpitalu ;) z tym ze ja nie zdecydowałam sie tam zostac, po porodzie wracam do domciu ;)

Ja stwierdziłam, że się pobyczę :-D. Mąż i tak w pracy, nie mamy tu rodziny, ani znajomych, co by w razie W. zawieźli mnie czy małą do szpitala, a ja nawet jak co, nie mam prawa jazdy (z resztą M. zabiera samochód do pracy). Z tego względu uznałam, że zostanę te parę dni, skoro jest taka opcja i w razie czego, mam pod ręką lekarzy itd.

reklama
Nie no jasne, ty wiesz najlepiej co dla ciebie , dla was najwygodniejsze ::) Mi wystarczy ze kraamzrog bedzie codziennie a mój Tz wezmie 2 dni urlopu ojcowskiego a w razie potrzeby moze i wziac dodatkowy urlop bo ma niewykorzystany wiec pod tym wzgledem sie nie martwie, jakos tak wole u siebie w domciu ;)

Do góry