reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

Ja uwielbiam muesli z jakimiś suszonymi truskawkami i płatkami w jogurcie :-D. Wiem, że tam jest sporo cukru, no ale trudno. Za to po takim muesli to ni muszę sie martwić o problemy z wydalaniem, że tak powiem. Soki owocowe piję pół na pół z wodą, bo są wg mnie za słodkie.
Nutelle ja kupiłam tylko raz i po to, żeby była do bułeczek dla pani z kraamzorg i potem na imprezę urodzinową. Jakoś mnei nie ciągnie do słodkich kremów :eek:.
Zjadłabym sobie pomidorków koktajlowych, ale po takich dalej mam zgagę tudzież wymioty, ech :-(.

W ogóle przygotowywałyście się jakoś do porodu? Nie wiem, no chociażby jakieś masaże krocza, ćwiczenia, cokolwiek? W Polsce laski tak robią i są zestresowane, jak cholera.

reklama
Tak ja zakupilam sobie taki balonik do cwiczen miesni krocza i dna miednicy ,do stosowania przed i po porodzie.No ale nie uzylam bo mozna go stosowac jak z ciaza jest ok i od 36 tyg no a ja wtedy urodzilam:-) Kolezanka poradzila mi tez poczytac sobie i pocwiczyc oddychanie i powiem ci ze to bardzo wazne.Umiejetne oddychanie bardzo pomaga,np ja mialam tak ze juz skorcze parte a rozwarcie niepelne ,nie wiedzialam co sie dzieje to bylo uczucie jakby brzuch mi sie wywracal no i wtedy pomocne bylo umiejetne oddychanie zeby nie przec bo bardzo sie chcialo a nie wolno bylo.

Ostatnia edycja:
Tak ja zakupilam sobie taki balonik do cwiczen miesni krocza i dna miednicy ,do stosowania przed i po porodzie.No ale nie uzalam bo mozna go stosowac jak z ciaza jest ok i od 36 tyg no a ja wtedy urodzilam:-)

Aaa spoko, to i tak w moim przypadku nei ma już ratunku :-D. Trudno się mówi, zmierzę się z rzeczywistością. Jakoś specjalnie nie podniecałam się takimi nowościami. W ogóle ja mam wybitnie lajtowe podejście do tej ciąży. Wcześniej wszystkie ważne sprawy, jakie mnie dotyczyły, to przeżywałam jak mrówka okres, a teraz taki lajt. Widocznie hormony mnie uspokoiły.

Dziewczyny jestescie niezastapione, naprawde nie slyszlalam a nawet nie przyszlo mi na mysl, ze musli ma tyle curku, w koncu czesto dodaje sie tam owoce karmelizowane, wiec makes sense ;) a owsiankowe platki tez dostane ? Sa moze w Lidlu ? Bo ja mam tylko Lidla i SPARA na wsi . Chetnie zasiegne waszym porad odnosnie marakonu i chlebka, uderze do was na fejsbuczku po przepisy nieco pozniej :tak:

Anna , co ty wczesniej Nutelli nie jadlas ? Nie lubowalas sie wczesniej w slodyczach ?

Sencilla...hmm artykul warty refklejsji... :( kazda z nas tutaj ma tak wiele, ze czasem o tym zapominamy..

Wiesz ASTRID ja tez sceptycznie podchodze do roznych nowinek ale pomyslalam ze jak jest cos co pomoze wzmocnic mi miesnie przez co ulatwi porod a po porodzie pomoze zapobiec np.nietrzymaniu moczu czy wypadaniu narzadow rodnych to jest to warte chocby proby.Ale oczywiscie mozna urodzic bez takich nowinek i nie miec problemow

Ostatnia edycja:
Lubię slodycze, ale nie wszystkie.Uwielbiam rafaello, toffifi(ale bez orzecha ze środka;)),torcik wedlowski...
A nutella to taka kanapkowa a ja slodkich kanapek nie uznaję... więc kupiłam i jadłam samą..łyżkami...:-D

Ja tez za bardzo nie przepadam za slodyczmi..
Jaki ja mam dzisiaj dzien to masakra:no:
Cala noc nie spałam, w dzien tez nie bardzo jakas dzisiaj nie do zycia jestem:zawstydzona/y:
Pogoda człowieka dobija:/ wieje ze mało głowy nie urwie:dry:
Ja mam dzisiaj smaka na kluski z serem:) mniam
Tylko jakos nie mam weny zeby je zrobic:)

mysle, ze owsiana bedzie w lidlu.

Anna, napisze Ci namiary tej opiekunki na priv.

ja przed porodem kilka tygodni smarowalam okolice miedzy pochwa a odbytem takim specjalnym olejkiem do masazu weledy, perineum massage olie si enazywa, czy jakos tak.
z naturalnych metod i tanszych ;) mozna stosowac w tym samym celu olejek migdalowy, amandel olie pewnie sie bedzie nazywal.

Dokladnie mozna olejkiem masowac krocze .meza wykorzystac i polaczyc przyjemne z pozytecznym :-D .ASTRID jeszcze nie wszystko stracone:-)

reklama
Sencilla wybacz moja ciekawosc dotyczaca tych okolic :-Dchcialabym wiedziec czy smarowalas tylko czy tez staralas sie masowac i rozciagac nieco skore ? Wiem, ze zalecaja cwiczenia miesni kegla, ale z zewnatrz tez by sie jakis trening przydal.

Do góry