reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Dzieki laski za troske :*

AYNI ano nie bylo mnie troche bo mialam wariacki czas :)

mi sie wlaczyl chyba syndrom wicia gniazda(nie za szybko kurna?!!) haha
Siedze i szyje teraz yyy uuuu...jak to sie nazywa no....takie szeleszczace szmatki do mietoszenia dla dzidzi :D

Wyprawkowo stoje dobrze,ale to zasluga tylko i wylacznie tego ze mam wszystko po synku..
Zostaly mi gadgety dla siebie,ale poczekam na te spotkanie informacyjne w szpitalu,to dostane liste :)

A czy przygotowywuje sie do porodu?? Hnmm jeszcze nie :p
Ale mam w planie masaz krocza i jakies info na temat oddechu..

NANA a ten balonik to sie moze przypadkiem EPINO nazywa??
Bo jesli tak to mi polozna odradzala..ponoc rozciaga wzorowo,ale "po" ma sie jak to Chylinska powiedziala-totalna rozklapcioche haha

I znowu kilogramy na tapecie..ehhh
Ja sie dobrze czuje w swojej skorze :D obecby stan konta to 85 kg przy 173cm...
Jak zobacze ze chomiczeje to zastosuje te Wasze rady :)

Apropos musli...to sprawdzcie sobie ile tam pozywnej chemii jest :D :D
Ha wcinam otreby ze swiezymi owocami ;)

SENCILLA czy ja moge Cie prosuc o ten przepis na chlebek orkiszowy??
Bialego nie jadamy,w ciemne holenderskie pieczywo nie wierze ;)

I na koniec- kto ma ochote na sorbet melonowy??swojej roboty :)

Tak MGD EPINO :-) no to dobrze ze nie stosowalam he he :-DAle po porodzie to mysle ze pzrydatne.Ale tez nie stosowalam wiec polecic moge tylko naturalne metody.

Dziewczyny smarujecie swoje brzuszki jakimis specjalnymi balsamai czy tylko zwykla oliwka?:)
Sencilla czy takie smarowanie miedzy pochwa a odbytem tym olejkiem daje jakies rezultaty?:)

Bernadettka ja uzywalam na poczatku Palmers krem skoncentrowany z elastyna i wit E na rozstepy. Byl super, ale skonczyl sie i u mnie na wsi juz nie moglam znalezc, babeczki polecily mi oliwke dla ciezarnych Olivia zwangerschap olie , to jest na zywca oliwa z oliwek tyle, ze ladnie pachnie :D ale oba specyfiki swietnie nawilzaja skore .

Nana dzieki, bedziemy masowac :D

Ayni, oczywiscie masowalam, rozciagalam jak tylko sie dalo. A raczej moj maz, przyjemne z pozytecznym, jak to nana ujela, powiem szczerze i bez ogrodek, ze taki masaz zawsze konczyl sie "przytulankami". o tak, i na mnie to dzialalo, i na niego, polecam! :)
Z Antosia peklam przy porodzie przeokrutnie i chcialam tego tym razem uniknac.. I chyba sie udalo, bo mialam tylko 2 szwy, ktore szybciutko sie zagoily. Pilam tez regularnie herbatke z lisci malin, liscie dostepne za centy (no bo nie za grosze) w ekosklepach, frambozenblaadjes sie nazywaja. POmaga podobno.

do masowania skory polecam niezawodny, cudowny, przyjemny olejek z orzechow laskowych, to moj ulubiony kosmetyk :) do kupienia u turka.

Ostatnia edycja:
Kochana mysle, ze mojemu tez sie spodobaja takie zajecia wieczorne, bo jak narazie od samego masowania brzuszka olejkiem robi sie goraco , a gdzie tam krocze :zawstydzona/y:A te liscie malin to przed porodem ? Ja generalnie slyszalam, ze moga wywolac skurcze i ciezarnym nie wolno... Slyszalas tez o tym ? Ja sie wlasnie ode mnie z wrzesniowek dowiedzialam. No ciekawe, ciekawe..

reklama
ja nie przepadam na kosmetykami typu oliwki dla siebie :( kupiłam balsam w tubie na brzuch ze zwitsala :) i jestem zadowolona ;) mgd ja tez mam 172 cm wzrostu :)

Do góry