reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

Tak herbatka z lisci malin powoduje skurcze,i zaleca sie jej picie po 36tc :)

Ja bebenek na poczatku smarowalam balsamem z Zwitsala i tylko dla tego ze go dostalam :D
Wg mnie oprocz marketingu nic w nich szczegolnie nie dziala haha
Ze wzgledu ze mam sucha skore i "pije" ona litrami wszelkiego rodzaju mazidla..kupuje w Kruidvat balsam za 1€ :)
Zuzywam srednio litr na miesiac :d

Oliwke odradzalabym-ona natluszcza a nie nawilza..juz nawet czytalam ze dzieciom tez jest niezalecana...

NANA hahah no wlasnie ten EPINO rozciaga a nie sciaga :) dobrze ze go po porodzie nie uzylas :p

reklama
Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży:) Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej:) Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.
Ja smaruje sie zwyklym balsamem ujedrniajacym z Avonu i narazie nie widze zadnych roztepow ani na brzuszku ani na piersiach:)
Wczesniej smarowałam sie oliwka Bambino ale denerwowalo mnie to ze koszuki ciagle tluste i zmieniłam na blsam:)

Nana narazie chlopak ale w przyszłym roku sie to zmieni:)
Oj on to by sie cieszyl na taki masaz, tylko ja jakos ( chyba przez te pogode) jestem dla niego mniej wrazliwa:)
Ale czas to zmienic wiec chyba go wykorzystam:)

Co do rozstepów to głównie sprawa genetyczna...i jak mają się zrobić to żadne smarowanie nie pomoże...czasami pod koniec ciąży potrafią wyskoczyć...
No ale przyznam się że równiez się smarowałam...Mustelą kupioną w PL bo tutaj nie ma.

Oliwki używam czasami i prawdą jest że ona natłuszcza...żeby nawilżała to trzeba ją nakładać na mokr/wilgotne ciało.Robię tak;pod prysznicem wmasowuję oliwkę a później jeszcze się opłukuję wodą i osuszam(a nie wycieram) ręcznikiem.Tłustych plam nie ma.

Jezeli chodzi o EPINO to nie koniecznie trzeba nadmuchiwac balonik do 10 cm ,tylko tyle by uelastycznic krocze dotego jak ten balonik jest w pochwie (tylko lekko nadmuchany) to cwiczy sie miesnie bo zaciska sie je i sprawdza na wskazniku z jak sila sie nam udalo zacisnac .Takze i po porodzie kiedy miesnie sa porozciagane to pomaga je wzmocnic.No niestety rozciagnietego krocza nie sciagnie napewno. Generalnie to czytalam i lekarka mi odradzala masaz brzuszka bo to moze powodowa przedwczesne skorcze a kobitki z problemami to wogole nie powinny tego robic.Napar z lisci mali powoduje skurcze.Masaz sutek tez powoduje skurcze wiec ostroznie. Na rozstepy polecam MUSTELE z PL niestety .

A tu cos o tym naparze z lisci malin

http://www.duszan.com24.pl/?p=produ...-I-SZYBKI-POR%D3D-NAPAR-Z-LI%A6CI-MALIN-300GR

Ostatnia edycja:
tak czy siak smarowanie brzucha niweluje napięcie skóry i jest elastyczniejsza, a jak jakiś rozstęp wyskoczy no to trudno :) chociaż u mnie w rodzinie nie ma predyspozycji do rozstępów , ale czas pokaże ;)

Anna miałam taka oliwke z Johnsona ze sie nia smarowało wilgotne po kapieli ciało a potem wycierało sie na sucho recznikiem i była rewelacyjna bo nie tłusciła ubrac a super nawilzała ale niestety juz jej tutaj nie moge znalesc :(

Rozstepy absolutnie nie sa genetyczne ;)
To osobiste predyspozycje kazdej z nas..to ze mama miala nie znaczy ze ja bede i na odwrot..
Gdzies fajny artykul byl na ten temat jak ofkopie to wkleje :)

A wracajac fo oliwki.. Ja niestety nie mige uzywac bo mam skore egzemowa,a oliwka dodatkowo mnie wysuszala i "sciagala".
Ale patent z prysznicem warto zapamietac :)

Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży:) Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej:) Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.

Wczesniej smarowałam sie oliwka Bambino ale denerwowalo mnie to ze koszuki ciagle tluste i zmieniłam na blsam:)
Dobrze wiedziec takie rzeczy, bo pewnie dalej myslalabym , ze nie wolno pic, zreszta nawet wczesniej sie z takim naparem nie spotykalam, ale pewnie przed porodem zaopatrze sie , skoro mowisz, ze pomaga , natura ma w sobie wiele sekretow ;)

A co do oliwki , hmmm taka pewnie dziecieca czy jakakolwiek inna to pewnie tlusta i zostawia slady, mialam reszte Johnsons&Johnsons i tez nie bardzo mi to przypadlo, ale ta Olivia zwangerschapsolie to wg mnie nie oliwka przemyslowa biala tylko centralnie zielono/zolta oliwa z oliwek , tylko ma zapach, ja smaruje zaraz przed snem i spie na brzuchu i nie zostawia zadnych sladow na koszulce , bo bardzo szybko sie wchlania, a brzucho pozostaje nawilzone , nie natluszczone jak w przypadku oliwek przemyslowych.

Jesli znalezli by sie ochotnicy naturalnego nacierania ciala oliwa oraz korzysci z tym zwiaznych polecam poczytac, oliwa z oliwek pomaga rowniez na suche wlosy :

Hiszpańska Oliwa: Naturalne nawilżanie

Nana napisalam Ci sekretna wiadomosc na Fejsbuku. Tylkooo ciiiii...
;-)

mgd kochana ja tez mam skóre egzemową ale ta oliwka co miałam po kapielu była super :) jak ja trafie w Pl to napewno kupie :)

Ayni ja ci wczoraj napisałam pw ;)

reklama
Do góry